Stark ottaa käyttöön nosturilla varustetun täyssähköisen kuorma-auton

Jaa

Stark ottaa käyttöön täysin sähkökäyttöisen nosturilla varustetun kuorma-auton. Päästötön sähkökuorma-auto tulee käyttöön pääkaupunkiseudun rakennustarvikekuljetuksissa rakennustyömaille. Sähkökuorma-auton käyttöönotto ensimmäisten joukossa on osoitus Stark Suomen edelläkävijyydestä alalla sekä osa Stark-konsernin vastuullisuusohjelmaa ja ilmastositoumusta. Stark-konsernin tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius koko arvoketjussa viimeistään vuoteen 2050 mennessä.

“Ilmastokuorman osalta suurimmat oman toimintamme kehityskohteet liittyvät juuri rakennustarvikkeiden kuljetusten aiheuttamiin hiilipäästöihin. Kiinnitämme huomiota myös jakelun keskittämiseen, reittien hyvään suunnitteluun ja mahdollisimman täysien kuormien kuljettamiseen. Olemme siirtyneet vaiheittain kohti energiatehokkaampia ja päästöttömiä työkoneita uusimalla merkittävästi mm. trukkikantaamme. Lisäksi olemme jo vuosia sitten siirtyneet päästöttömän sähkön käyttöön ja pääkaupunkiseudun kuljetuksissamme uusiutuvan dieselin käyttöön. Sähkökäyttöinen jakeluauto on yksi vaihe lisää matkalla kohti päästötavoitteitamme,” Stark Suomen logistiikkajohtaja Kari Wahlman kertoo.

Nosturilla varustettu sähkökuorma-auto on vielä harvinaisuus Suomessa. Sen toimittaa ja sitä liikennöi Starkille Kilon Osuus-Auto.  

“Päästöttömyyden lisäksi alhainen melutaso on merkittävä etu juuri täällä pääkaupunkiseudulla, sillä meluhaitat korostuvat tiheän asutuksen läheisyydessä. Jakelu ei aiheuta melua tai pakokaasuja taajama-alueiden asukkaille. Esimerkiksi monissa Euroopan suurkaupungeissa keskusta-alueilla on jo alettu rajoittaa liikennöinnin melutasoa,” Kilon Osuus-Auton toimitusjohtaja Ari Savisalo toteaa.   

"Päästötön kuorma-auto latautuu Starkin jakelukeskuksessa Helsingin Suutarilassa. Akku ladataan yön aikana ja pääkaupunkiseudun jakeluliikenteessä täysi lataus riittää hyvin päivittäiseen ajosuoritteeseen, Wahlman toteaa. 

Ilmastokuormaan ja ympäristöön vaikuttavia toimenpiteitä Stark Suomella ovat kaluston uusimisen lisäksi energiatehokkuuden parantaminen, jätteen määrän vähentäminen ja kierrätysasteen nostaminen.  
 

Stark-konsernille kolmatta kertaa EcoVadisin platinaluokitus 

Stark-konserni sai tämän vuoden helmikuussa kolmatta kertaa platinaluokituksen EcoVadisin globaalissa kestävyysarvioinnissa ja säilytti asemansa yli 125 000 maailmanlaajuistesti arvioidun yrityksen parhaan prosentin joukossa. EcoVadis arvioi yritysten vastuullisuutta neljällä osa-alueella: ympäristö, työ ja ihmisoikeudet, etiikka ja kestävät hankinnat. Luokitus vaatii yritykseltä jäsenneltyjä ja hyvin dokumentoituja prosesseja sekä auttaa hahmottamaan ja seuraamaan kestävän kehityksen eteen tehtävien toimenpiteiden edistymistä sekä antaa suuntaa tulevalle kehittämiselle. EcoVadis on yksi maailman johtavista liiketoiminnan kestävyysarvioijista.  

Yhteydenotot ja lisätiedot:

Kari Wahlman, logistiikkajohtaja, Stark Suomi Oy, puh. 050 560 5180

Ari Savisalo, toimitusjohtaja, Kilon Osuus-Auto, puh. 0440 822 528

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

STARK - reilusti rakentajan asialla
Olemme jokaisen rakentajan reilu ja luotettava kumppani, joka tekee työtään intohimolla ja tinkimättömällä ammattiylpeydellä. Meitä 
starklaisia on noin 1 000 ympäri Suomen, ja valtakunnallinen 27 myymälän verkostomme, jakelukeskuksemme sekä verkkokauppamme palvelevat ajasta ja paikasta riippumatta. Stark on osa Pohjois-Euroopan suurinta rakennustarvikeyritystä STARK Groupia.

Verkkokauppa: www.stark-suomi.fi/ 

Yhtiösivut: yritys.stark-suomi.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stark Suomi Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye