Korkein oikeus / Högsta domstolen

Justitierådet för viss tid Kaarlo Hakamies och tingsdomare Heli Melander blir ledamöter i högsta domstolen

Dela

Re­pu­bli­kens pre­si­dent har fre­da­gen den 17 mai 2024 ut­nämnt le­da­mo­ten för viss tid i högs­ta dom­sto­len (HD), ju­sti­ti­e­rå­det Kaarlo Hakamies och tingsdomare Heli Melander till en tjänst som le­da­mot i HD från och med den 1 juni respektive 1 augusti 2024.

Hakamies har arbetat som ledamot för viss tid i HD sedan 1.1.2023. Tidigare har han arbetat som hovrättsråd, tingsdomare, föredragande i högsta domstolen, specialsakkunnig vid justitieministeriet, åklagare och kriminalinspektör samt som forskare. Till utbildning är Hakamies juris doktor.

Melander har arbetat som tingsdomare sedan 2022. Tidigare har hon arbetat som hovrättsråd samt som föredragande i högsta domstolen, hovrätten och trafikskadenämnden. Till utbildning är Melander juris licentiat.

Mer information: Administrativa juristen Jussi Alaranta, puh 02956 40025, jussi.alaranta(at)oikeus.fi

Nyckelord

Högsta domstolen utövar den högsta domsmakten i tviste- och brottmål samt övervakar rättsskipningen inom sitt behörighetsområde. Högsta domstolens viktigaste uppgift är att ge prejudikat.

Följ Korkein oikeus / Högsta domstolen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Korkein oikeus / Högsta domstolen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye