Varsinais-Suomen ELY-keskus

A. Lamminmäki Oy aloittaa uutena linja-autoliikenteen yrittäjänä useilla Kankaanpään yhteyksillä

Jaa

A. Lamminmäki Oy on voittanut Ely-keskuksen kilpailutuksen koskien useita Pohjois-Satakunnan yhteysvälejä. Kilpailutukseen sisältyivät Kankaanpää–Pomarkku–Pori-, Lavia–Kankaanpää-, Jämijärvi–Kankaanpää- ja Karvia–Honkajoki–Kankaanpää yhteydet. Uusi sopimuskausi käynnistyy kesäaikataulukauden alusta 3.6.2024. Säännöllisen matkustuksen kausilipputuotteisiin tulee muutoksia ja yhteysväleille tulee linjanumerointi.

Bussi.
Piirroskuva bussista.

A. Lamminmäki Oy aloittaa liikennöinnin 3.6.2024 yhteyksillä Kankaanpää–Pomarkku–Pori (linjanrot 301–303), Lavia-–Kankaanpää (linjanrot 320–321), Jämijärvi–Kankaanpää (linjanrot 310–311, 334) ja Karvia–Honkajoki–Kankaanpää (linjanrot 330–333). Yritys on aiemmin ajanut kyseisestä kokonaisuudesta Lavia–Kankaanpää yhteyttä.

Reitit pysyvät samoina, keskeiset vuorot on säilytetty

Yhteysvälien liikenne on vastaavantyyppinen kuin aiemminkin, mutta vuoromäärää on maltillisesti vähennetty. Moni matkustaja on siirtynyt tekemään osan viikosta etätyötä ja/tai -opintoja ja siten osa aiemmin ajetuista vuoro on jäänyt varsin vähälle käytölle. Aikatauluissa on kuitenkin pyritty huomioimaan keskeiset koulu-, opiskelu- ja työmatkayhteydet sekä asiointimatkat.

Linjastojen reitit ovat samat kuin ennenkin. Aikataulut löytyvät seutuplus.fi-sivuston reittioppaasta ja Aikataulut-välilehden aikataulupalvelusta.

Muutoksia kausilipputuotteisiin

Säännöllisesti matkustavien asiakkaiden kausilipputuotteisiin tulee muutoksia. Kaikilla yhteysväleillä otetaan käyttöön Seutu+-kausi- ja sarjaliput. Kausi- ja sarjaliput käyvät tietyllä kelpoisuusalueella ja kaikilla kyseessä olevan kelpoisuusalueeseen kuuluvilla linjastoilla.

Seutu+-lipun voi hankkia joko mobiili- tai korttiversiona. Seutu+-mobiilisovelluksella voi hankkia lipun itsenäisesti, ja sovelluksessa näkyvä QR-koodi toimii lippuna. Seutu+-kausi- tai sarjalipun saa myös matkakortille. Matkakortin voi noutaa Seutu+-palvelupisteestä tai sen voi tilata seutuplus.fi-sivuston kautta postitse kotiin. Korttia voi ladata seutuplus.fi-sivuston latauspalvelun kautta, linja-autossa tai palvelupisteessä. Seutu+-palvelupisteenä toimii 3.6.2024 alkaen ainakin Porin Leijonan yhteispalvelupiste Porissa. Palvelupisteen perustamista Kankaanpäähän selvitetään. Lisätietoja lipun hankinnasta ja kelpoisuusalueista löytyy seutuplus.fi-sivustolta.

Linjaston liikenne kilpailutettiin sopimuskaudelle 3.6.2024–31.5.2027. Hankintaan sisältyy mahdollisuus jatkaa sopimusta kolmen vuoden optiokaudella. Liikenteen hankintakustannuksista vastaavat Varsinais-Suomen Ely-keskus, Kankaanpää, Pori, Pomarkku, Jämijärvi ja Karvia.

Lisätietoja liikennöinnistä:

A. Lamminmäki Oy, toimitusjohtaja Jura Snåre, p.050 595 3650, info@lamminmaki.fi   

Lisätietoja liikenteen hankinnasta:

Varsinais-Suomen ELY-keskus, joukkoliikenteen projektipäällikkö Markus Kivelä, p. 0295 022 007, markus.kivela@ely-keskus.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Rävsundsbrons rörelser har ökat eftersom begränsningarna av den tunga trafiken inte alltid följts10.6.2024 09:04:28 EEST | Tiedote

NTM-centralen uppmanar den tunga trafikens förare att följa de trafikbegränsningar som fastställts för Rävsundsbron. Brons rörelser har återigen ökat och det har framgått att orsaken är att trafikbegränsningarna inte alltid följts. Det har observerats att tunga fordon mötts och kört efter varandra utan tillräckligt avstånd på bron. Situationen är oroväckande, eftersom varje sådan händelse ökar risken för att skadorna på bron förvärras. Om brons skick försämras blir NTM-centralen tvungen att införa ytterligare trafikbegränsningar. Sådana skulle oundvikligen medföra betydande olägenheter och merkostnader för tunga transporter och för näringslivet.

Kirjalansalmen sillan liikkeet ovat lisääntyneet, koska raskaan liikenteen rajoituksia ei ole aina noudatettu10.6.2024 09:04:28 EEST | Tiedote

ELY-keskus vetoaa raskaan liikenteen kuljettajiin noudattamaan Kirjalansalmen sillalle asetettuja liikennerajoituksia. Sillan liikkeet ovat jälleen lisääntyneet ja niiden syyksi on selvinnyt, ettei liikennerajoituksia ole aina noudatettu. Sillalla on havaittu raskaiden ajoneuvojen kohtaamisia sekä peräkkäin ajamista ilman riittävää etäisyyttä. Tilanne on huolestuttava, sillä jokainen tapaus lisää riskiä sillan vaurioitumisen pahanemiselle. Mikäli sillan kunto heikkenee, ELY-keskus joutuu asettamaan lisää liikenteen rajoituksia. Niistä aiheutuisi väistämättä merkittäviä haittoja ja lisäkustannuksia raskaille kuljetuksille ja elinkeinoelämälle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye