Idea Group

Faron Pharmaceuticals julkaisi ensimmäisiä faasin II tuloksia leukemiapotilailla – vahvistavat aiemmat lupaavat faasi I tulokset, BEXMAB-tutkimuksessa hoidetuista MDS-potilaista 79 % sai kliinisen hyödyn

Jaa

Faron Pharmaceuticals julkaisi lisää erinomaisia tuloksia kokeellisesta bexmarilimab-tutkimuslääkkeestä verisyövän hoidossa. Nämä ensimmäiset faasin II tulokset vahvistavat tutkimuksen ensimmäisessä vaiheessa saatuja positiivisia tuloksia bexmarilimab-täsmäimmunoterapian tehosta useisiin pahanlaatuisiin hematologisiin kasvaimiin eli verisyöpiin. Tutkimuksessa pidempään hoidettujen MDS-potilaiden hoitovasteet ovat säilyneet pääosin hyvinä ja elinajanodote on pidentynyt huomattavasti odotetusta.

BEXMAB-tutkimuksessa bexmarilimabia annetaan sekä akuutin myelooisen leukemian (AML) että myelodysplastisen syndrooman (MDS) hoitoon potilailla, jotka ovat saaneet ensilinjan hoitoa tai eivät ole saaneet apua nykyisestä standardihoidosta (r/r, refractory). Hoitoon reagoimattoman MDS:n (r/r MDS) osalta tutkimus on edennyt faasiin II.

Tutkimuksessa havaittiin jo aikaisemmin merkittävä objektiivinen vasteprosentti (ORR), kun kahdeksasta aikaisempaan hoitoon reagoimattomasta MDS-potilasta seitsemän sai vasteen (87,5 %). Nyt yhdistelmähoitoa on annettu 14 potilaalle, jotka eivät ole reagoineet aikaisempaan hoitoon. Potilaat ovat sietäneet yhdistelmähoitoa hyvin, eikä annostusta rajoittavaa toksisuutta ole havaittu. Objektiivinen vasteprosentti näillä potilailla, joille ei ole tehokkaita hoitovaihtoehtoja enää tarjolla, on 79 prosenttia (11/14).

Samankokoisilla potilasryhmillä, joita on altistettu uudestaan hypometyloivalle aineelle (HMA) tai hoidettu kemoterapialla tai hydroksiurealla, on raportoitu 0–20 prosentin objektiivinen vasteprosentti ilman syvää ja kestävää remissiota.

Parhaat vasteet 14 potilaan tutkimusryhmässä:

  • 1 täydellinen remissio (CR, complete remission)
  • 7 täydellistä luuydinremissiota (cMR, marrow complete remission)
  • 1 osittainen remissio (PR, partial remission)
  • 2 hematologista paranemista eli veriarvojen korjaantumista
  • 2 vakaata, ei-etenevää tautitilannetta

Kaksi potilasta on remission ansiosta saanut luuydinsiirron, mikä voi johtaa lopulliseen parantumiseen. Tämä on harvinaista r/r MDS-potilailla, jotka eivät yleensä saavuta remissiota. Faasin I potilailla, joille on kertynyt pidempi seuranta-aika, kokonaiselossaoloajan mediaani (mOS, median overall survival) on tällä hetkellä 13,4 kuukautta, kun se yleensä näille potilaille on vain 5,6 kuukautta. Seuranta on kuitenkin vielä kesken ja luku voi muuttua.

– Suuremman riskin MDS-potilaiden hoito on hyvin haastavaa ja vaihtoehtoja on hyvin rajallisesti, jos HMA-hoito epäonnistuu. Tämä onkin tällä hetkellä yksi merkittävimmistä kliinisistä tarpeista, joita MDS-taudin hoidossa on. Bexmarilimab on lupaava aine, joka aktivoi immuunijärjestelmää. Meneillään olevan tutkimuksen ensimmäisten tulosten mukaan sillä näyttää olevan erittäin hyvä turvallisuusprofiili ja lupaava kliininen teho, erityisesti mitä tulee HMA-hoidon epäonnistumisen jälkeiseen kokonaiselossaoloajan mediaaniin. Vaikka tulokset ovatkin vasta ensimmäisiä ja koskevat vain pientä potilasjoukkoa, voidaan bexmarilimabin avulla mahdollisesti täydentää merkittävällä tavalla MDS-potilaiden hoitoa, jos tulokset jatkossakin säilyvät hyvinä, sanoo tutkimuksen johtava tutkija Yalen yliopistosta Amer Zeidan (Associate Professor of Medicine, Chief of Hematologic Malignancies Division, Director of  Hematology Early Therapeutics Research, and leader of the clinical program and the Clinical Research Team for Leukemia and Myeloid Malignancies at Yale Cancer Center).

– MDS-potilailla, jotka eivät ole saaneet apua nykyisestä standardihoidosta, on valtava tarve uusiin hoitovaihtoehtoihin. Monet ovat odottaneet, millaisiksi faasin II tulokset muodostuvat, ja olen iloinen nähdessäni, että tulokset vahvistavat sen, mitä näimme jo faasissa I. Nyt pidetään pää kylmänä ja keskitytään tarvittaviin toimiin, jotta tuote saadaan markkinoille ja potilaiden käyttöön mahdollisimman nopeasti, sanoo Faronin toimitusjohtaja Juho Jalkanen.

Lisätietoja:

Faron järjestää englanninkielisen virtuaalisen webinaarin uusista tuloksista keskiviikkona 22.5. klo 17.00. Tilaisuuteen voi rekisteröityä osoitteessa  https://faron.videosync.fi/bexmab-study-update-may2024. Lisätietoja saa ottamalla yhteyttä osoitteeseen investor.relations@faron.com.

Yhtiön englanninkielinen tiedote 20.5.2023 klo 09.00

Juho Jalkanen, toimitusjohtaja, Faron Pharmaceuticals Oy, puh. +358 40 707 1046

 

Yleistä bexmarilimabista

Bexmarilimab on Faronin omistama patenttisuojattu uusi syövän täsmäimmunoterapia, joka valjastaa ihmisen oman immuunijärjestelmän syövän hoitoon palauttamalla potilaan oman vaimennetun immuunivasteen syöpää vastaan. Bexmarilimab on humanisoitu monoklonaalinen IgG4-vasta-aine, mikä sitoutuu lymfaattisen endoteeli- ja verisuonten endoteelireseptori-1:n (Clever-1), joka onmakrofagien signalointipiste (checkpoint). Korkea Clever-1:n-ilmentyminen liittyy terapeuttiseen resistenssiin ja huonoihin hoitotuloksiin monessa syövässä. Bexmarilimab muuttaa Clever-1 positiivisten makrofagien toimintaa, jotta makrofagi voi tappaa mikro-organismeja ja elimistölle vieraita aineita kuten syöpää. AML-luuydinsolujen ex vivo -hoito bexmarilimabilla yksinään tai yhdessä atsasitidiinin/venetoklaksin kanssa lisää antigeenin esiintymistä, indusoi proinflammatoristen sytokiinien erittymistä (signaaliproteiineja, jotka auttavat kontrolloimaan tulehdusta kehossa) ja lisää T-solujen aktivaatiota, mikä mahdollistaa syövän eliminoinnin.

Tietoja julkaisijasta

Faron Pharmaceuticals Oy

Faron Pharmaceuticals Oy (AIM: FARN, First North: FARON) on kliinisen vaiheen biolääkeyritys, joka keskittyy rakentamaan immunoterapian tulevaisuutta hyödyntämällä immuunijärjestelmän voimaa syövän hoidossa. Bexmarilimab, uusi anti-Clever-1 humanisoitu vasta-aine, joka voi poistaa syöpien immunosuppression muuttamalla myeloidisolujen toimintaa. Bexmarilimabia tutkitaan faasin I/II kliinisissä tutkimuksissa hoitona hematologisia syöpiä sairastaville potilaillemuiden standardihoitojen kanssasekä monoterapiana kiinteisiin kasvaimiin. Faronin pääkonttori sijaitsee Turussa. Lisätietoja on osoitteessa www.faron.com.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Idea Group

Faron aloittaa osakeannin ja julkistaa esitteen; alustavasti enintään 30 714 592 Tarjottavaa Osaketta; Merkintähinta 1,00 euroa Tarjottavalta Osakkeelta4.6.2024 09:09:22 EEST | Tiedote

EI JULKISTETTAVAKSI TAI LEVITETTÄVÄKSI, SUORAAN TAI VÄLILLISESTI, YHDYSVALLOISSA, AUSTRALIASSA, KANADASSA, JAPANISSA, UUDESSA-SEELANISSA TAI ETELÄ-AFRIKASSA TAI NÄILLE ALUEILLE TAI MILLÄÄN MUULLA ALUEELLA TAI MILLEKÄÄN MUULLE ALUEELLE, JOSSA LEVITTÄMINEN TAI JULKAISEMINEN OLISI LAINVASTAISTA. TÄMÄ TIEDOTE ON TEHTY AINOASTAAN TIEDOTTAMISTARKOITUKSESSA EIKÄ SE OLE PYYNTÖ, KEHOTUS, SUOSITUS, TARJOUS TAI NEUVONANTO KELLEKÄÄN HENKILÖLLE HANKKIA MITÄÄN ARVOPAPEREITA. KATSO TÄRKEÄ HUOMAUTUS TÄMÄN TIEDOTTEEN LOPUSTA.

MEDIEINJBUDAN TILL BAKGRUNDSINFO ons. 24.4 kl. 9.30–11: MS-sjukdomsbilden uppdateras12.4.2024 08:10:06 EEST | Kutsu

Idag får personer med MS helt andra framtidsutsikter än för till exempel 10 år sedan. Behandlingen för sjukdomen har utvecklats kraftigt. Forskarsamfundet har uppnått genombrott i att få reda på sjukdomens uppkomstmekanism. Samtidigt insjuknar allt fler i MS. Finlands Neuroförbund och Finlands MS-stiftelse bjuder in journalister till ett bakgrundsinfotillfälle via Teams. På programmet står de färskaste uppgifterna om incidens, behandling och prognos av multipel skleros (MS), samt om forskningen. Samtidigt publiceras MS-stiftelsens forskningsfinansiering för år 2024. Vid slutet av evenemanget har journalisterna möjlighet att ställa frågor till experter. Tillfället är endast avsett för medierepresentanter. Kl. 9.30 Välkomsttal Helena Ylikylä-Leiva, verkställande direktör, Finlands Neuroförbund rf Vad innebär det att insjukna i MS idag? Juha-Pekka Erälinna, docent i neurologi, styrelseordförande, Finlands Neuroförbund rf MS i Finland och resten av världen – senaste fakta Merja Soilu-Hänni

KUTSU TAUSTAINFOON MEDIALLE ke 24.4. klo 9.30–11: Kuva MS-taudista päivittyy12.4.2024 08:10:06 EEST | Kutsu

MS-tautiin sairastuvalle avautuu tänään aivan erilainen näkymä tulevaan kuin vaikkapa 10 vuotta sitten. Sairauden lääkehoito on kehittynyt voimakkaasti. Tiedeyhteisö on saavuttanut läpimurtoja sairauden syntymekanismin selvittämisessä. Samaan aikaan MS-tautia sairastavia on yhä enemmän. Neuroliitto ja Suomen MS-säätiö kutsuvat toimittajat taustoittavaan infotilaisuuteen Teamsin välityksellä. Luvassa on tuoreinta tietoa multippeliskleroosin eli MS-taudin esiintyvyydestä, hoidosta ja ennusteesta sekä tutkimuksesta. Samassa yhteydessä julkistetaan Suomen MS-säätiön vuoden 2024 tutkimusapurahat. Toimittajilla on mahdollisuus esittää asiantuntijoille kysymyksiä tilaisuuden lopussa. Tilaisuus on suunnattu vain median edustajille. Klo 9.30 Tilaisuuden avaus Helena Ylikylä-Leiva, toimitusjohtaja, Neuroliitto ry Mitä MS-tautiin sairastuminen tarkoittaa tänään? Juha-Pekka Erälinna, neurologian dosentti, hallituksen puheenjohtaja, Neuroliitto ry MS-tauti Suomessa ja maailmalla - päivitetyt faktat

Faron Pharmaceuticals julkaisee jälleen rohkaisevia testituloksia verisyöpien hoidossa – 87,5 % R/R MDS-potilaista sai kliinisen hyödyn18.3.2024 09:08:20 EET | Tiedote

Faron Pharmaceuticalsin kokeellisen bexmarilimab-lääkkeen faasin I tutkimuksesta on julkaistu lisää erinomaisia tuloksia. BEXMAB-tutkimuksessa tutkitaan Faronin kehittämän bexmarilimab-täsmäimmunoterapian tehoa useisiin pahanlaatuisiin hematologisiin kasvaimiin eli verisyöpiin. Tutkimuksen 1. vaiheessa hoidettujen MDS-potilaiden hoitovasteet ovat säilyneet vahvoina: hoidetuista R/R MDS-leukemiapotilaista 87,5 prosenttia (7/8) sai kliinisen hyödyn. Valtaosa potilaista on edelleen elossa ja mukana tutkimuksessa, joten ei tarkkaa arviota hoitovasteen kestosta voi vielä antaa, mutta tämänhetkinen arvioitu elinajanennuste ylittää nykyiset odotusarvot.

Harvinaissairauksien päivä nostaa tasa-arvon tapetille: korjataanko lääkkeiden erikoiskorvattavuuden epäkohta 15 vuoden odotuksen jälkeen?29.2.2024 12:45:57 EET | Tiedote

Sosiaali- ja terveysministeriölle luovutettu aloite tähtää harvinaissairauksia sairastavien potilaiden yhdenvertaisuuden parantamiseen Suomessa. Aloitteen hyväksyminen mahdollistaisi ylemmän erityiskorvattavuuden hakemisen harvinaissairauksien hoitoon tarkoitetuille lääkkeille ilman todellisia lisäkustannuksia valtiolle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye