Varsinais-Suomen ELY-keskus

Varsinais-Suomen kokonaistyöttömyys putosi huhtikuussa reilulla tuhannella hengellä

Jaa

Työttömien määrä oli huhtikuussa hyvässä 1100 hengen laskussa, joista lomautettujen määrän putominen kattoi noin puolet. Erityisesti miesten työttömyys supistui huomattavasti naisten määrää enemmän. Avoimien työpaikkojen määrä on pudonnut silti viime vuoden vastaavasta ajankohdasta reilusti. 

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli huhtikuun lopussa 21 900 työtöntä työnhakijaa. Huhtikuun aikana työttömien määrä laskee normaalivuosina maaliskuuhun verrattuna, kuten kävi nytkin. Työttömien määrä laski 1 100 hengellä edelliseen kuukauteen verrattuna. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä noussut 2 400 henkilöllä eli 13 %, kun koko maan työttömien määrä on noussut samassa ajassa 12 %. Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä nousi 700 henkilöllä (44 %) verrattuna vuodentakaiseen.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli huhtikuun lopussa Varsinais-Suomessa 9,3 % eli 0,9 %-yksikköä korkeampi kuin vuosi sitten. Työttömien osuus työvoimasta oli kuitenkin selkeästi pienempi kuin koko maassa (10,3 %) keskimäärin.

Huhtikuussa työttömiä oli kaikissa Varsinais-Suomen seutukunnissa viime vuotta enemmän. 
Varsinais-Suomen työttömyysaste oli korkein Turun seudulla (9,6 %) sekä Turussa (12,0 %). Pienin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (6,1 %) sekä kunnista Ruskolla (4,2 %). Huomattavaa luvuissa on, että Turun seutukunnan työttömyysaste kasvoi huhtikuussa suuremmaksi kuin Salon.

Huhtikuun viimeisenä päivänä oli avoimia työpaikkoja tarjolla alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 4 000 kappaletta eli selvästi vähemmän (-43 %) kuin vuosi sitten. Kolmen viime kuukauden aikana uusia työpaikkoja on avautunut 15 300 kpl eli 39 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Kaikkiaan työpaikkoja oli avoinna huhtikuun aikana 9 200 kappaletta, joista 4 800 oli uusia, huhtikuun aikana avautuneita työpaikkoja. Näin uusia työpaikkoja tuli huhtikuussa tarjolle 35 % vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Toukokuussa työttömien työnhakijoiden määrä supistuu normaalivuosina hieman huhtikuuhun verrattuna.

Tarkempaa tietoa:

www.temtyollisyyskatsaus.fi

-  Kaikkien ely-keskusten ja koko maan viimeisin työllisyyskatsaus löytyy tästä samasta paikasta.

-  Palvelusta voi kopioida katsauksen kuviot ja niiden lähteenä olevat taulukot mm. excel-muodossa.

Työllisyyskatsaukset, Varsinais-Suomi

- Työllisyyskatsaukset pdf-muodossa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

De som beger sig till skärgården ska reservera tillräckligt med restid för midsommartrafiken17.6.2024 08:53:31 EEST | Tiedote

I början av Skärgårdsvägen är trafikmängderna stora året runt. Sommartid ökar trafikmängden ytterligare när stugägarna och turisterna beger sig till skärgården. Det lönar sig att beakta trafikarrangemangen på Skärgårdsvägen i resornas tidtabeller. När det gäller midsommartrafiken planerar NTM-centralen inga specialarrangemang för trafikarrangemangen på Rävsundsbron, eftersom trafiken har förlöpt bra. På väntområdena för tunga fordon har hastighetsbegränsningen höjts till 50 km/h.

Saaristoon suuntaavien kannattaa varata riittävästi matka-aikaa juhannusliikenteeseen17.6.2024 08:53:31 EEST | Tiedote

Saaristotien alkupäässä liikennemäärät ovat suuret ympäri vuoden. Kesäaikaan liikennemäärä lisääntyy entisestään, kun mökkiläiset ja turistit suuntaavat saaristoon. Saaristotien liikennejärjestelyt kannattaa huomioida matkojen aikataulutuksessa. ELY-keskuksella ei ole suunnitteilla Kirjalansalmen sillan liikennejärjestelyjen osalta mitään erityisjärjestelyjä juhannusliikenteen osalta, sillä liikenne on sujunut hyvin. Raskaiden ajoneuvojen odotusalueiden kohdalla nopeusrajoitusta on nostettu 50 km:iin/h.

Tunnetko olosi turvalliseksi Porin seudun liikenteessä? Osallistu asukaskyselyyn ja vaikuta alueesi turvallisuuteen!17.6.2024 08:30:00 EEST | Tiedote

Harjavalta, Huittinen, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori ja Ulvila sekä Varsinais-Suomen ELY-keskus ovat aloittaneet yhteistyön Porin seudun liikenneturvallisuussuunnitelman laatimiseksi. Suunnitelmassa määritellään toimenpiteet, joilla parannetaan sekä seudun asukkaiden että alueen läpi kulkevan liikenteen turvallisuutta. Keskeisenä lähtökohtana ovat asukkaiden mielipiteet ja kokemukset liikenneturvallisuudesta ja liikkumisolosuhteista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye