Solnet Green Energy Oy

Ensimmäisenä maailmassa: suomalainen Solnet Group tarjoaa aurinkovoimaloiden virtuaalivoimalaitospalvelun yrityksille edistämään sähköverkon toimivuutta

Jaa

Solnet Group julkaisee ensimmäisenä reservimarkkinoille aurinkovoimaloiden virtuaalivoimalaitospalvelun yrityksille. Solnet Managerin avulla kaikki voittavat; sähköverkon käyttö tasapainottuu ja asiakas saa lisätuloja osallistumalla sähköverkon ylläpitoon. Solnet Manager on merkittävä askel kohti kestävämpää ja älykkäämpää sähköverkkoa, joka hyödyttää sekä yrityksiä että yhteiskuntaa kokonaisuutena.

Solnetin omat asentajat asentavat älykästä aurinkovoimalaa
Solnetin omat asentajat asentavat älykästä aurinkovoimalaa Solnet Group

Solnet Groupin kehittämä uusi palvelu Solnet Manager mahdollistaa yrityksien aurinkovoimaloiden ja energiavarastojen liittymisen virtuaalisten voimalaitosten yhteiseen verkostoon. Näin yritysasiakkaat voivat osallistua sähköverkon tasapainottamiseen ansaiten samalla lisätuloja. Virtuaalivoimalaitosverkostoon liittyvät yritykset saavat korvauksen varalla olosta sekä tuotannon jouston tarjoamisesta.

Uusiutuvien energialähteiden vaihteleva tuotanto ja geopoliittiset epävarmuudet kuten Venäjän mahdollinen hybridivaikuttaminen sähkömarkkinoihin ovat johtaneet energian hintojen lisääntyneeseen vaihteluun sekä sähkömarkkinoiden epävakauteen. Huoltovarmuuden lisääminen ja reservimarkkinakapasiteetin kasvattaminen ovat myös kansallisesti tärkeitä.

Aurinkovoimalaitokset ja energiavarastot voivat olla ratkaisevassa roolissa reservimarkkinoilla auttaen tasaamaan uusiutuvan energian tuotannon vaihtelua ja samalla tuottaen lisätuloja osallistujille. Aiemmin tällaiset markkinamahdollisuudet ovat olleet saatavilla vain suurille energiankuluttajille ja -tuottajille, mutta nyt kaikki yritykset, joilla on aurinkovoimala tai energiavarasto voivat myös osallistua virtuaalivoimalapalvelun avulla reservimarkkinoille. Solnet Manager julkaistaan ensimmäisenä maailmassa Suomessa ja sen jälkeen seuraavat suunnitellut markkinat ovat Hollanti ja Saksa.

"Solnet Managerin julkaisun myötä ratkaisemme keskeisen ongelman pienten ja keskisuurten asennusten osallistumisessa virtuaalivoimalaitosverkkoon. Tämä aloittaa uuden aikakauden niin aurinkosähkö kuin energiavarastointimarkkinoille, sillä erikokoisten käyttäjien liittyminen reservimarkkinoille on helppoa, kustannustehokasta ja kannattavaa. Tämän myötä yritykset voivat tarjota ratkaisuja uusiutuvan energian tuotannon epävakauden hallintaan sekä verkon ruuhkautumisongelmiin, saaden samalla itselleen lisätuloja sekä varmistaen sähköverkkojen toiminnan. Kaikki hyötyvät", sanoo Arttur Kulvik, Solnet Groupin varatoimitusjohtaja ja toinen yrityksen perustajista, joka vastaa Solnet Managerin kehittämisestä.

Potentiaalia uudelle ratkaisulle löytyy. EU:n maaliskuussa 2024 vahvistaman energiatehokkuusdirektiivin määräykset aurinkosähkölle tulevat lisäämään teollisten ja kaupallisten aurinkovoimaloiden määrää entisestään. Direktiivi edellyttää aurinkosähkön asennuksia Euroopassa kaikille uusille kaupallisille ja julkisille rakennuksille vuoteen 2026 mennessä, kaikille kaupallisille ja julkisille rakennuksille, jotka käyvät läpi merkittävän korjauksen vuoteen 2027 mennessä ja kaikille uusille asuinrakennuksille vuoteen 2029 mennessä sekä jo olemassa oleville julkisille rakennuksille vuoteen 2030 mennessä.

Solnet Manager hallinnoi tehokkaasti monipuolista aurinkovoimaloiden ja energiavarastojen verkostoa virtuaalivoimalaitoksena. Se optimoi joustavasti uusiutuvan kapasiteetin tarjotakseen palveluita verkon tasapainottamiseen. Hoitamalla kaikki palvelut, halliten osallistumista sekä raportointia asiakkaidemme puolesta, Solnet Manager kokoaa virtuaalivoimalaitosten yhdistetyn kapasiteetin voiton maksimoimiseksi. Solnet Group varmistaa kattavan palvelun laitteiden integroinnista ja käyttöönotosta verkostoon osallistumisen hallintaan ja raporttien tuottamiseen, varmistaen virtuaalivoimalaitokseen osallistumisen helppouden. Business Finland on rahoittanut tutkimusvaiheessa tätä projektia.

Solnet Manager - Virtuaalivoimalaitospalvelut aurinkovoimaloille ovat saatavilla vuoden 2024 aikana. Voit ilmoittaa edustamasi yrityksen virtuaalivoimalaitosverkostoon täyttämällä lomakkeen Solnetin sivuilla: https://www.solnet.group/fi/solnet-manager-virtuaalivoimalapalvelut-lomake

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Solnetin omat asentajat asentavat älykästä aurinkovoimalaa
Solnetin omat asentajat asentavat älykästä aurinkovoimalaa
Lataa

Linkit

Solnet Group

Vuonna 2014 perustettu Solnet Group on nopeasti kasvava aurinkoenergiayritys, jolla on toimistot Alankomaissa, Saksassa ja Suomessa. Vuonna 2020 yritys listattiin 59. nopeimmin kasvavana yrityksenä Euroopassa Financial Timesin FT1000-listalla ja sijoittui kolmanneksi energiasektorilla. Jo vuonna 2016 Solnet Group sai WWF:n myöntämän Climate Solver -palkinnon. Solnet Group tarjoaa kattavia ja laadukkaita palveluja konsultoinnista ja suunnittelusta asennukseen ympäri Eurooppaa. Helpottaaksemme asiakkaidemme projektia tarjoamme myös palveluja hankkeen rahoitukseen sekä aurinkopaneelien huoltoon ja korjaukseen. Solnetin asiakkaisiin kuuluvat suuret sijoitusrahastot, kauppakeskukset, kaupat sekä varasto- ja logistiikka-alan yritykset. Lisätietoja saat osoitteesta www.solnet.group.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Solnet Green Energy Oy

Solnetin aurinkosähkön avulla SSAB Italian tehtaan tuotanto on nyt fossiilivapaata7.2.2024 10:00:00 EET | Tiedote

Solnet Group, suomalainen Euroopan laajuisesti toimiva aurinkoenergiayritys, on juuri saanut valmiiksi kattavan aurinkovoimalaprojektin SSAB Italialle, SSAB Swedish Steel Spa:lle. Tämä projekti on ensimmäinen, jossa aurinkopaneelit yhdistetään SSAB:n fossiilivapaaseen teräsrakenteeseen ja kestävään GreenCoat®-väripinnoitettuun teräkseen, jota valmistaa SSAB-konserniin kuuluva Ruukki Construction. GreenCoat®-tuoteperhe on SSAB:n patentoima ja sen tuotteet sisältävät ruotsalaista rypsiöljyä, jonka ansiosta ratkaisu minimoi tuotteen ympäristövaikutukset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye