Vetter Communications Oy

Suomalaisten vuorotyöläisten tyytymättömyys maailman korkein

Jaa

Työvoimanhallinnan markkinajohtaja Quinyx on nyt julkaissut maailmanlaajuisen, vuosittaisen Vuorotyöläisten arki -työelämätutkimuksensa jo viidennen peräkkäisen kerran. Tutkimuksessa tarkasteltiin myös suomalaisen vuorotyöarjen motivaatiotekijöitä. Vuorotyöläisiä ovat esimerkiksi monet terveydenhuollon työntekijät, lähetit, ravintolatyöntekijät ja kaupan alan henkilöstö. 

”Suomen vuorotyöläiset ansaitsevat joustavuutta, tasapuolisuutta ja arvostusta voidakseen hyvin työssään”, Paulus Maasalo toteaa.
”Suomen vuorotyöläiset ansaitsevat joustavuutta, tasapuolisuutta ja arvostusta voidakseen hyvin työssään”, Paulus Maasalo toteaa. Kuva: Linnea Norta

Juuri julkaistun Vuorotyöläisten arki 2024 -tutkimuksen mukaan suomalaisten vuorotyöläisten tyytymättömyys työhönsä on maailman korkein. Suomessa haastatelluista 5,6 % kertoo olevansa todella tyytymättömiä työhönsä ja 13,6 % tyytymättömiä. Suomessa on yli puoli miljoonaa vuorotyöläistä.

Vertailun vuoksi vuorotyöläisten tyytymättömyys muissa maissa:

-USA: 2,9 % todella tyytymättömiä ja 11,2 % tyytymättömiä

-Saksa: 1,5 % todella tyytymättömiä ja 9,2 % tyytymättömiä

-Englanti: 1,4 % todella tyytymättömiä ja 10,9 % tyytymättömiä

-Ruotsi: 2 % todella tyytymättömiä ja 9,1 % tyytymättömiä

-Norja: 2,2 % todella tyytymättömiä ja 9,9 % tyytymättömiä

-Tanska: 0,5 % todella tyytymättömiä ja 4 % tyytymättömiä

-Hollanti: 6 % todella tyytymättömiä ja 8,7 % ja tyytymättömiä


Syyt tyytymättömyyteen ja lähes 10 % nousu myös työperäisessä stressissä

Lähes 60 % (59,8 %) suomalaisista vastanneista kertoo huonon palkan olevan tyytymättömyyden suurin syy, ja lähes 27 % (26,9 %) kokee työskentely-ympäristönsä kuormittavan heitä. Myös huono johtaminen sekä heikot urakehitysnäkymät mainittiin painaviksi syiksi tyytymättömyydelle.

Lisäksi 61,4 % suomalaisista vuorotyöläisistä kertoo kokevansa stressiä työssään. Heidän mukaansa palkka ei kata elinkustannuksia ja työvuorojen joustamattomuus kuormittaa heitä. Suomalaisten vuorotyöläisten stressi on noussut merkittävästi viime vuoden 52,4 prosentista nykyiseen 61,4 prosenttiin.

”Suomen vuorotyöläiset ansaitsevat joustavuutta, tasapuolisuutta ja arvostusta voidakseen hyvin työssään”, Quinyxin Suomen, Pohjoismaiden ja Saksan myyntijohtaja Paulus Maasalo toteaa. ”Olen vahvasti sitä mieltä, että nykyteknologia auttaa meitä saavuttamaan nämä tärkeät kriteerit. Joustavalla data- ja tekoälypohjaisella työvuorosuunnittelulla voidaan merkittävästi vähentää työntekijöiden kokemaa stressiä, sillä silloin he aidosti saavat vaikuttaa työvuoroihinsa itsekin. Myös modernin teknologian kautta keskitetty viestintä yhdessä työntekijäportaalissa on avain työntekijöiden hyvinvointiin, sillä aivan liian usein heitä kuormittaa myös liian monikanavainen viestintä.”

80 % koko maailman työvoimasta on vuorotyöläisiä

Maailmassa on yli 2,7 miljardia vuorotyöläistä, mikä tarkoittaa lähes 80 % maailman koko työvoimasta. Vuorotyöläiseksi määritellään työntekijä, joka tekee työtä tuntipohjaisesti tai vuorotyönä, pääasiallinen työpiste ei ole toimistopöytä, eikä henkilö ole itsensätyöllistäjä. Vuorotyöläisiä ovat esimerkiksi monet terveydenhuollon työntekijät, lähetit, ravintolatyöntekijät ja kaupan alan henkilöstö.

Tutkimuksessa haastateltiin vuorotyöläisiä myös muissa Euroopan maissa sekä Pohjois-Amerikassa, yhteensä 12 500 vuorotyöläistä.

Tietoa Quinyxistä

Alun perin Ruotsista lähtöisin oleva Quinyx-yhtiö tunnetaan tekoälypohjaisesta työvoimanhallintajärjestelmään. Yhtiöllä on yli tuhat asiakasyritystä ja sen ohjelmistoa käytetään globaalisti. Quinyxillä on toimipisteitä Suomen lisäksi Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Australiassa, Ruotsissa, Saksassa, Norjassa, Tanskassa ja Hollannissa. Quinyxin asiakkaita Suomessa ovat muun muassa TokmanniSynsam, GiganttiBarona LogistiikkaClas Ohlson, Picnic, Fimlab ja Suomalainen kirjakauppa, sekä Baltian maissa myös IKEA. Kansainvälisesti Quinyxin asiakkaita ovat muun muassa Starbucks, McDonald’s, Rituals, The Body Shop, DHL, London City Airport ja GANT. Quinyxin avulla suoraviivaistetaan sekä työntekijöiden että esihenkilöiden työarkea.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Vetter Communications Oy
Jutta Vetter
press@vetter.fi
0505466000

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vetter Communications Oy on tamperelainen viestintätoimisto, joka tarjoaa kokonaisvaltaisia palveluja yritysmaailman viestintä- ja mediatiedotustarpeisiin suomeksi, englanniksi, ruotsiksi, saksaksi, espanjaksi, ranskaksi ja italiaksi. 


Yhtiö osallistuu monipuolisesti myös operatiiviseen toimintaan asiakkaidensa kansainvälisissä suhteissa, ja viestintää hoidetaan luonnollisena osana asiakkaiden myyntiprosessia.

Asiakkaina on liike-elämän toimijoita monelta eri sektorilta, muun muassa kotimaisia ja kansainvälisiä IT-taloja, tekniikan ja teollisuuden toimijoita, asianajotoimistoja, ilmailualan edustajia sekä kulttuurialan toimijoita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vetter Communications Oy

Suomalaiset B2B-ohjelmistoyhtiöt Pohjoismaiden optimistisimpia: 70 % uskoo kasvun kiihtyvän tänä vuonna10.5.2024 10:30:00 EEST | Tiedote

Pohjoismaiden suurin B2B-ohjelmistoalan sijoitusyhtiö, suomalaisen Valonan (ent. M-Brainin) pääomistaja Monterro on julkaissut vuosittaisen tutkimuksensa. Siinä tarkastellaan pohjoismaisten B2B SaaS-ohjelmistoalan yritysten tilaa. Tutkimusta esitellään Monterron Nordic Software Tour -kiertueella, joka saapuu ensi viikolla Suomeen: Helsinkiin, Tampereelle, Turkuun ja Ouluun. Yhtiö haluaa löytää kiehtovia suomalaisia SaaS-yhtiöitä.

Tamperelainen tehoelektroniikkayritys MSc laajentaa toimintaansa vetymarkkinoille7.3.2024 10:15:00 EET | Tiedote

Tampereen Messukylässä toimiva MSc on yli 35 vuoden ajan valmistanut konverttereita vaativaan rautatiekäyttöön, teollisuuden erikoislaitteisiin sekä uusiutuvan energian tuotannon ja varastoinnin tarpeisiin. MSc:n kansainvälisiin asiakkaisiin kuuluvat muun muassa Deutsche Bahn, Skoda-Transtech, General Electric ja ABB. Yrityksen tuotteista yli puolet menee vientiin. Nyt tamperelaisyhtiö laajentaa toimintaansa vetymarkkinoille valmistamalla konverttereita vedyn tuotannossa tarvittaviin elektrolyysereihin.

Suomeen on rakentumassa uudenlainen IT-yritysrypäs24.1.2024 10:15:00 EET | Tiedote

Suomeen rakennetaan parhaillaan uudenlaista IT-alan yritysrypästä. Krosswise-nimisen emoyhtiön alle rakentuvan kokonaisuuden tytäryhtiöistä jokainen keskittyy tarkoin valittuihin toimialoihin. Yhteistyön takana on useita kotimaisia digialan konkareita Matti Ristimäen johdolla sekä sijoittajana teknologiayhtiö Reaktor. Yritysrypäs on lähtöisin Tampereelta, ja suunnitelmissa on toimisto myös Helsinkiin vielä tämän vuoden aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye