Oulun yliopisto

Oulun normaalikoulun lukion opiskelijat aloittavat syyslukukauden Linnanmaan kampuksella

Jaa

Oulun normaalikoulun lukio muuttaa kesän aikana Linnanmaan pääkampukselle. Lukion 260 opiskelijaa aloittavat elokuussa uuden lukuvuoden samoissa tiloissa Oulun yliopiston opiskelijoiden kanssa.

Nainen katsomassa kirjoja Oulun yliopiston kirjastossa Linnanmaan kampuksella.

Lukion tilat sijaitsevat kampuksen lounaislaidalla Ympäristötietotalossa osoitteessa Paavo Havaksen tie 3. Opetustilat sijoittuvat Ympäristötietotalon 1. kerrokseen, jossa yliopiston käytössä olleet tilat siirtyvät normaalikoulun käyttöön. Ympäristötietotalon 3. kerrokseen sijoittuu normaalikoulun opettajien, hallinnon ja opiskeluhuollon tiloja. Fysiikan, kemian ja biologian opetuksessa hyödynnetään yliopiston laboratoriotiloja.

”Lukiossamme sekä henkilöstö että opiskelijat ovat olleet iloisia muutosta. Olemme yliopiston harjoittelukoulu, ja opetukseen osallistuvat myös yliopiston opettajaopiskelijat. Muuton myötä olemme entistä kiinteämpi osa yliopistoa. Pääsemme hyödyntämään yliopistotason laboratorioita, ja Ympäristötietotalosta saamme käyttöömme hyvät, sisäilmaltaan terveelliset tilat. Myös opiskelijakunta saa oman huoneen keskeiselle paikalle Ympäristötietotalon aulaan”, lukion rehtori Pasi Hieta kertoo.

Normaalikoulun lukiossa aloittaa ensi lukuvuonna 82 uutta opiskelijaa. Kevään yhteishaussa hakijamäärä oli suurin kymmeneen vuoteen, jona aikana opetushallitus on kerännyt tilastotietoa lukioiden hakijamääristä. Normaalikoulun lukion 666 hakijasta ensisijaisia oli 150. Keväällä 2023 hakijoita oli 417, joista ensisijaisia 57.

”Uskon, että läheisyys yliopiston ja ammattikorkeakoulun kanssa ja oppimiseen käytettävät yliopiston laboratoriotilat kiinnostivat tulevia lukiolaisia”, Hieta kertoo.

Oulun normaalikoulun lukion ja Oulun yliopiston lisäksi Ympäristötietotalossa on Luonnonvarakeskuksen (Luke) ja Suomen ympäristökeskuksen (Syke) toimitiloja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Nainen katsomassa kirjoja Oulun yliopiston kirjastossa Linnanmaan kampuksella.
Lataa
Harmaa-sininen Ympäristötietotalo näkyy kuvassa etualalla keskellä.
Harmaa-sininen Ympäristötietotalo näkyy kuvassa etualalla keskellä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Väitöstutkimus paljasti sisäisen vuorokausirytmin yhteyksiä keski-ikäisten liikkumiseen ja sydänterveyteen11.6.2024 06:50:00 EEST | Tiedote

Terveystieteiden maisteri Laura Nauha tarkasteli väitöskirjassaan ihmisen sisäisen vuorokausirytmin eli kronotyypin yhteyttä liikkumisen määrään ja paikallaanoloaikaan keski-iässä. Lisäksi hän selvitti epäsäännöllisen unirytmin yhteyttä tutkittavien verenpaineeseen, lihavuuden asteeseen sekä veren glukoosi-, insuliini- ja kolesterolitasoihin. Laura Nauha väittelee Oulun yliopistossa perjantaina 14. kesäkuuta.

Missä järvissä on rautua? Tutkijat pyytävät yleisöltä vesinäytteitä – ympäristö-DNA näyttää lajit4.6.2024 06:04:00 EEST | Tiedote

Tänä kesänä kalastajia, retkeilijöitä ja luonnossa liikkujia pyydetään keräämään ja lähettämään tutkijoille suodatettuja vesinäytteitä Itä-Lapin järvistä. Vesinäyte kertoo ympäristö-DNA:n avulla, elääkö järvessä nieriä- eli rautukantoja. Oulun yliopiston tutkimus on yksi ensimmäisistä Suomessa, jossa nopeasti kehittyviä ympäristö-DNA-menetelmiä käytetään lajin kartoittamiseen ja yhdistetään kansalaistieteeseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye