Oulun yliopisto

Oulun normaalikoulun lukion opiskelijat aloittavat syyslukukauden Linnanmaan kampuksella

Jaa

Oulun normaalikoulun lukio muuttaa kesän aikana Linnanmaan pääkampukselle. Lukion 260 opiskelijaa aloittavat elokuussa uuden lukuvuoden samoissa tiloissa Oulun yliopiston opiskelijoiden kanssa.

Nainen katsomassa kirjoja Oulun yliopiston kirjastossa Linnanmaan kampuksella.

Lukion tilat sijaitsevat kampuksen lounaislaidalla Ympäristötietotalossa osoitteessa Paavo Havaksen tie 3. Opetustilat sijoittuvat Ympäristötietotalon 1. kerrokseen, jossa yliopiston käytössä olleet tilat siirtyvät normaalikoulun käyttöön. Ympäristötietotalon 3. kerrokseen sijoittuu normaalikoulun opettajien, hallinnon ja opiskeluhuollon tiloja. Fysiikan, kemian ja biologian opetuksessa hyödynnetään yliopiston laboratoriotiloja.

”Lukiossamme sekä henkilöstö että opiskelijat ovat olleet iloisia muutosta. Olemme yliopiston harjoittelukoulu, ja opetukseen osallistuvat myös yliopiston opettajaopiskelijat. Muuton myötä olemme entistä kiinteämpi osa yliopistoa. Pääsemme hyödyntämään yliopistotason laboratorioita, ja Ympäristötietotalosta saamme käyttöömme hyvät, sisäilmaltaan terveelliset tilat. Myös opiskelijakunta saa oman huoneen keskeiselle paikalle Ympäristötietotalon aulaan”, lukion rehtori Pasi Hieta kertoo.

Normaalikoulun lukiossa aloittaa ensi lukuvuonna 82 uutta opiskelijaa. Kevään yhteishaussa hakijamäärä oli suurin kymmeneen vuoteen, jona aikana opetushallitus on kerännyt tilastotietoa lukioiden hakijamääristä. Normaalikoulun lukion 666 hakijasta ensisijaisia oli 150. Keväällä 2023 hakijoita oli 417, joista ensisijaisia 57.

”Uskon, että läheisyys yliopiston ja ammattikorkeakoulun kanssa ja oppimiseen käytettävät yliopiston laboratoriotilat kiinnostivat tulevia lukiolaisia”, Hieta kertoo.

Oulun normaalikoulun lukion ja Oulun yliopiston lisäksi Ympäristötietotalossa on Luonnonvarakeskuksen (Luke) ja Suomen ympäristökeskuksen (Syke) toimitiloja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Nainen katsomassa kirjoja Oulun yliopiston kirjastossa Linnanmaan kampuksella.
Lataa
Harmaa-sininen Ympäristötietotalo näkyy kuvassa etualalla keskellä.
Harmaa-sininen Ympäristötietotalo näkyy kuvassa etualalla keskellä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Nuorten päätöksessä lähteä yrittäjäksi vaikuttaa yhä useammin halu ratkaista ongelmia13.6.2024 09:43:50 EEST | Tiedote

Mikä saa nuoren yrittäjän tielle? Ratkaiseeko raha vai työn mielekkyys? Nuorten yrittäjyyshalukkuus on noussut selvästi viime vuosina ja nyt yli puolet nuorista haluaa kokeilla yritystoimintaa jossain työuran vaiheessa. Nuoret eivät välttämättä enää ensisijaisesti halua tehdä yrittäjänä rahaa, vaan toteuttaa itseään ja unelmiaan merkityksellisellä tavalla. Aiheesta keskustellaan Porin SuomiAreenalla 27. kesäkuuta.

Nuorten kanssa kehitetyn pelin avulla kirjoitustaidot haltuun13.6.2024 07:07:00 EEST | Tiedote

Oulun yliopiston INTERACT- ja OASIS -tutkimusyksiköt, yhteistyössä Lapin yliopiston Pelaa, keksi & kirjoita -hankkeen ja Oulun ammattikorkeakoulun kanssa ovat kehittäneet teknologian ja motivaatiotutkimuksen innoittamana virtuaalisen pelioppimisympäristön tukemaan lasten ja nuorten luku- ja kirjoitustaitoja. Tarinatalo -hanke on monitieteellinen tutkimusprojekti, jossa yhdistyy Lapin yliopiston pedagoginen asiantuntijuus, Oulun ammattikorkeakoulun ohjelmointiosaaminen sekä Oulun yliopiston käyttäjälähtöisen teknologian ja hyötypelien suunnittelutaidot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye