Varsinais-Suomen ELY-keskus

Haalin silta uusitaan Salossa maantiellä 2407

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Salossa maantiellä 2407 (Raatalantie) Haalin sillan uusimistyöt viikolla 22. Uusi silta rakennetaan vanhan sillan paikalle. Liikenne ohjataan rakennustöiden ajaksi sillan viereen rakennettavalle varasillalle. Rakennustyöt kestävät toukokuuhun 2025 asti.

Silta.
Nykyinen Haalin silta Salossa.

Siltapaikka sijaitsee Salossa, jossa maantie 2407 ylittää Kuusjoen. Uusi silta korvaa nykyisen vuonna 1938 valmistuneen sillan. Nykyinen silta on puupaalutetuille kivisille maatuille perustettu teräspalkkisilta, jossa on puukansi. Silta on huonokuntoinen, ja etenkin sillan puukansi vaatii jatkuvaa ylläpitoa ja korjausta.

Uusi silta on teräsbetoninen ulokelaattasilta. Silta perustetaan lyöntipaaluille, joita on kaksi kappaletta kummallakin tukilinjalla sillan päissä. Uusi silta ei ole enää puukantinen, ja sillan hyödyllinen leveys kasvaa reilusta seitsemästä metristä 8,5 metriin.

Rakennustöiden ajaksi siltatyömaan länsipuolelle rakennetaan kiertotie ja varasilta, joille liikenne ohjataan. Kiertotie on sillan kohdalla yksikaistainen ja liikennettä ohjataan liikennevaloilla. Varasilta on tyypiltään Acrow-kalustosilta, joka rakennetaan teräsbetonisten lyöntipaalujen varaan. Nopeusrajoitus työmaan kohdalla on 30 km/h. Varasillan hyödyllinen leveys on 4,13 metriä ja leveys kaiteisiin on hieman suurempi, n. 4,5 metriä. Myös jalankulku- ja pyöräilyliikenne kulkee varasillan kautta.

Hankkeen työt aloitetaan viikolla 22, jolloin aloitetaan kiertotien ja varasillan rakentaminen. Liikenne siirtyy varasillalle elokuun aikana, jonka jälkeen aloitetaan vanhan Haalin sillan purku ja uuden rakentaminen. Alustavan aikataulun mukaisesti uusi silta valetaan vuoden 2024 aikana ja vuonna 2025 toteutetaan sillan pintarakenteet ja muut loput rakenteet.

Haalin sillan sijainti kartalla (Google Maps)

Urakoitsijana hankkeessa toimii Tehan Oy.

LISÄTIETOJA                                

Varsinais-Suomen ELY-keskus: projektipäällikkö Kauko Marttila, p. 050 381 8843               

Tehan Oy: Työmaapäällikkö Jarno Koivula, p. 040 150 3926

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

De som beger sig till skärgården ska reservera tillräckligt med restid för midsommartrafiken17.6.2024 08:53:31 EEST | Tiedote

I början av Skärgårdsvägen är trafikmängderna stora året runt. Sommartid ökar trafikmängden ytterligare när stugägarna och turisterna beger sig till skärgården. Det lönar sig att beakta trafikarrangemangen på Skärgårdsvägen i resornas tidtabeller. När det gäller midsommartrafiken planerar NTM-centralen inga specialarrangemang för trafikarrangemangen på Rävsundsbron, eftersom trafiken har förlöpt bra. På väntområdena för tunga fordon har hastighetsbegränsningen höjts till 50 km/h.

Saaristoon suuntaavien kannattaa varata riittävästi matka-aikaa juhannusliikenteeseen17.6.2024 08:53:31 EEST | Tiedote

Saaristotien alkupäässä liikennemäärät ovat suuret ympäri vuoden. Kesäaikaan liikennemäärä lisääntyy entisestään, kun mökkiläiset ja turistit suuntaavat saaristoon. Saaristotien liikennejärjestelyt kannattaa huomioida matkojen aikataulutuksessa. ELY-keskuksella ei ole suunnitteilla Kirjalansalmen sillan liikennejärjestelyjen osalta mitään erityisjärjestelyjä juhannusliikenteen osalta, sillä liikenne on sujunut hyvin. Raskaiden ajoneuvojen odotusalueiden kohdalla nopeusrajoitusta on nostettu 50 km:iin/h.

Tunnetko olosi turvalliseksi Porin seudun liikenteessä? Osallistu asukaskyselyyn ja vaikuta alueesi turvallisuuteen!17.6.2024 08:30:00 EEST | Tiedote

Harjavalta, Huittinen, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori ja Ulvila sekä Varsinais-Suomen ELY-keskus ovat aloittaneet yhteistyön Porin seudun liikenneturvallisuussuunnitelman laatimiseksi. Suunnitelmassa määritellään toimenpiteet, joilla parannetaan sekä seudun asukkaiden että alueen läpi kulkevan liikenteen turvallisuutta. Keskeisenä lähtökohtana ovat asukkaiden mielipiteet ja kokemukset liikenneturvallisuudesta ja liikkumisolosuhteista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye