Varsinais-Suomen ELY-keskus on antanut yhteysviranomaisen lausunnon Aurinkoketun aurinkovoimahankkeen YVA-ohjelmasta (Varsinais-Suomi, Satakunta)

Jaa

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle on 8.3.2024 toimitettu vireille Aurinkoketun aurinkovoimahanketta koskeva ympäristövaikutusten arviointiohjelma (YVA-ohjelma).  

Sky Power Finland Oy suunnittelee aurinkovoimahanketta Säkylän kuntaan. Sähkönsiirtoreitti ulottuu myös Huittisten kaupungin puolelle.

Molemmat vaihtoehtoiset aurinkopaneelialueet sijaitsevat Köyliön Ketunmäen alueella noin 11 km Säkylän keskustasta koilliseen ja noin 12 km Huittisten keskustasta länteen. Suunniteltu aurinkopaneelialue on pinta-alaltaan enintään noin 203 hehtaaria, ja sen arvioitu enimmäisteho on noin 225 MWp.

Sähköverkkoliityntää suunnitellaan Fingrid Oyj:n Huittisten kytkinasemalle. Kaikissa kolmessa vaihtoehtoisessa sähkönsiirtoreitissä tarkastellaan 33 kV:n maakaapelireittiä nykyisen Fingrid Oyj:n johtokäytävän rinnalle, josta reitti jatkuu 400 kV:n voimajohtona kytkinasemalle. Suunniteltu sähkönsiirtoreitti on kokonaispituudeltaan noin 8,0–9,4 km ja kulkee aurinkopaneelialueelta itään Huittisiin.

Kuulemisen aikana YVA-ohjelmasta toimitettiin Varsinais-Suomen ELY-keskukselle 15 lausuntoa ja kaksi mielipidettä.

Varsinais-Suomen ELY-keskus on 21.5.2024 antanut YVA-ohjelmasta yhteysviranomaisen lausunnon. Lausunnossa on korostettu metsän kaatamisesta ja muusta maanmuokkauksesta johtuvien sekä erityisesti vesistöön, ekologisiin yhteyksiin ja susireviiriin kohdistuvien vaikutusten arvioinnin merkitystä. Lisäksi yhteisvaikutusten arvioinnin on todettu olevan erittäin tärkeässä roolissa.

Seuraavaksi YVA-menettely etenee arviointiselostusvaiheeseen. YVA-menettelyssä ja ympäristövaikutusten arviointiselostusta laadittaessa tulee ottaa huomioon YVA-ohjelma sekä yhteysviranomaisen lausunnossa esitetyt ja kuulemisen aikana esiin tulleet seikat.

YVA-ohjelma liitteineen sekä yhteysviranomaisen siitä antama lausunto ovat kokonaisuudessaan nähtävinä ympäristöhallinnon verkkosivuilla osoitteessa www.ymparisto.fi/Aurinkoketun-aurinkovoima-YVA

Lisätietoja:

ylitarkastaja Joy Arlander, joy.arlander@ely-keskus.fi, puh. 0295 022 202

Avainsanat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Sinilevätilanne heikentynyt Lounais-Suomen alueella (Varsinais-Suomi, Satakunta)18.7.2024 11:48:48 EEST | Tiedote

Lounais-Suomen sinilevähavainnot ovat lisääntyneet viime viikosta satelliittikuviin ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksen vakioseurannan tietoihin perustuen. Sinilevää on havaittu hyvin runsaissa määrin erityisesti Saaristomeren sisä- ja välisaaristossa, mutta runsaita havaintoja on myös Selkämereltä. Suurin osa leväesiintymistä on sijainnut merialueilla, mutta myös joillakin sisävesialueilla on havaittu sinilevää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye