Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Maailmankuulu brittitrio Tiger Lillies kehutun Edgar Allan Poe -esityksensä kanssa Suomeen

Jaa

Suomessakin jo useampaan otteeseen hurmannut lontoolaisyhtye The Tiger Lillies tuo maailmalla kehuja keränneen Edgar Allan Poe's Haunted Palace -esityksensä Savoy-teatteriin marraskuun lopussa. Mustan huumorin sävyttämä massiivinen musiikkiteatteriesitys uppoaa syvälle Edgar Allan Poen maailmaan. Tämä kansainvälisen työryhmän kanssa yhteistyössä syntynyt erittäin visuaalinen ja ylenpalttinen esitys nähdään Savoy-teatterissa perjantaina 29. ja lauantaina 30. marraskuuta. Suomen kolmen näytöksen liput tulevat myyntiin perjantaina 24. toukokuuta.

The Tiger Lillies - photo by Andrey Kezzy
The Tiger Lillies - photo by Andrey Kezzy Andrey Kezzy

Martyn Jacquesin Lontoossa  vuonna 1989 perustama  The Tiger Lillies tunnetaan omintakeisesta ja kokeilevasta musiikkityylistään, joka yhdistelee oopperaa, mustalaismusiikkia ja Pariisin boheemialueiden tunnelmaa. The  Tiger Lilliesin tunnusomaista tyyliä on kuvailtu synkäksi, pimeän humoristiseksi, nerokkaan oudoksi ja lopulta mahdottomaksi lokeroida. Useita albumeita julkaissut ja monenlaisten taiteilijoiden kanssa yhteistyötä tehnyt trio on esiintynyt niin Picadilly-teatterissa kuin Sydneyn Oopperatalossakin.  Trion uran kohokohtiin lukeutuu mm. kaksi Olivier -palkintoa Shockheaded Pete -kulttihitistä sekä Grammy-ehdokkuus The Gorey End -albumista. 

Marraskuun lopussa Savoy-teatterissa nähtävä Edgar Allan Poe's Haunted Palace on erittäin visuaalinen ja ylenpalttinen romanttinen kauhumusiikkifarssi, jossa The Tiger Lillies sukeltaa Edgar Allan Poen  synkkään ja pahaenteiseen maailmaan. Esityksen kansainvälisen työryhmän ytimeen kuuluvat kiitetty ranskalais-amerikkalainen ohjaaja Paul Golub, amerikkalainen videotaiteilija Mark Holthusen sekä ruotsalainen näytelmäkirjailija Peder Bjurman. Esityksen partituuri ja kaikki kappaleet ovat The Tiger Lilliesin laulajan Martyn Jacquesin kirjoittamia. Esityskieli on englanti, tekstitys on suomeksi.

Kummittelevan palatsin syvyyksissä nuori runoilija kohtaa pahaenteisen Korpin, joka tarjoaa hänelle erityisen mustaa mustetta, jonka kerrotaan takaavan ikuisen maineen ja kunnian. Runoilija kirjoittaa vimmatusti ja muste loppuu pian. Etsiessään epätoivoisesti lisää hän ryntää läpi palatsin lukuisten käytävien ja salien. Jokaisesta huoneesta hän löytää tarinan, runon, sivun Poen mielikuvituksesta, ja kaikkialla on kuolevia neitoja…

The Tiger Lillies  nähtiin viimeksi Suomessa loppuunmyydyillä G-livelabin klubikeikoilla niin Helsingissä kuin Tampereellakin. Savoy-teatterissa ryhmä on ihastuttanut aiemmin The Tiger Lillies Freakshow -esityksensä kanssa vuonna 2011. Edgar Allan Poe’s Haunted Palace -esitys nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa marraskuussa. Esityskieli englanti, tekstitetty suomeksi.

Mediakuvat: Lataa mediakuvat  täältä

Tiger Lillies: Edgar Allan Poe’s Haunted Palace
29.11.2024 klo 19.00
30.11.2024 klo 14.00 & 20.00
Kesto n. 1,5 h, ei väliaikaa

Liput:
Lipunmyynti alkaa pe 24.5. klo 9.00 Lippu.fi:ssä

Liput 15-69 €

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Liekki Promotion / Nora Norrlin
nora.norrlin@liekkipromotion.com, 040 846 0116

https://www.savoyteatteri.fi/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Liekki Promotion / Nora Norrlin
nora.norrlin@liekkipromotion.com, 040 846 0116

Pressiliput:
Savoy-teatteri / tuottaja Joni Käenmäki
joni.kaenmaki@hel.fi, +358 40 587 7343

Kuvat

The Tiger Lillies - photo by Andrey Kezzy
The Tiger Lillies - photo by Andrey Kezzy
Lataa
Edgar Allan Poe’s Haunted Palace 1 - photo by Thor Brodreskift
Edgar Allan Poe’s Haunted Palace 1 - photo by Thor Brodreskift
Lataa
Edgar Allan Poe’s Haunted Palace 2 - photo by Thor Brodreskift
Edgar Allan Poe’s Haunted Palace 2 - photo by Thor Brodreskift
Lataa

Savoy-teatteri

750-paikkainen Savoy-teatteri on kansainvälinen konserttisali keskellä Helsinkiä. Sen ohjelmistossa painottuvat maailmanmusiikki, jazz, musiikkiteatteri ja elokuva. Savoy-teatterissa vierailee vuosittain noin 200 artistia tai esiintyjäryhmää. Savoy-teatteri on osa Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaa.

Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki

www.savoyteatteri.fi

Savoy Facebookissa - Savoy Instagramissa 

Kuva: Esa Kapila

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Ennakkotiedote: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokous 11.6.20247.6.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 11.6.2024 esityslista on julkaistu. Lautakunta päättää muun muassa vihreiden aloitteesta keskustan elävöittämiseksi lapsille, nuorille ja perheille, ja Meri-Rastilan monitoimitaloon sijoittuvan nuorisotilan tarveselvityksen. Helsingin kaupunki järjestää yleisen kaksivaiheisen arkkitehtuurikilpailun Vuosaaren Meri-Rastilassa sijaitsevan monitoimitalon suunnittelusta. Hanke on nuorisotalon, koulun, päiväkodin, leikkipuiston sekä kotihoidon aputilojen yhteishanke, ja se tulee olemaan kaupunkiuudistusalueen keskeinen palvelurakennus, joka lisää alueen houkuttelevuutta ja viihtyisyyttä.

Liikkeen lisäämisen ja liikunnanharrastamisen edistämisen tärkeimmät toimenpiteet tehdään paikallistasolla3.6.2024 12:00:00 EEST | Tiedote

Kuntien lakisääteisenä tehtävänä on luoda yleisiä edellytyksiä kunnan asukkaiden liikunnalle järjestämällä liikuntapalveluja eri kohderyhmät huomioon ottaen, tukemalla liikunnan ja urheilun kansalaistoimintaa sekä rakentamalla ja ylläpitämällä liikuntapaikkoja. Kunnilla on harkintavalta päättää, missä laajuudessa ja millä tavoin palveluja järjestetään.

Nuorten Taide Nyt 2024 Liekeissä -näyttelyn avajaiset 30.5.29.5.2024 10:16:43 EEST | Kutsu

Helsingin Kanneltalon galleriassa on kesäkuun ajan esillä 15–25-vuotiaiden nuorten taideteoksia. Tänä vuonna yhteisnäyttelyn aiheena on Liekeissä. Nuoret ovat tulkinneet aihetta raikkaasti monin eri tavoin. Näyttelyn kokonaisuuteen sisältyy esimerkiksi digitaalisia piirroksia, virkattua taidetta, vuorovaikutteinen runoteos, videoteos, piirustuksia ja maalauksia. Tervetuloa näyttelyn avajaisiin Kanneltalolle torstaina 30.5. klo 17-19.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye