Espoon seurakuntayhtymä

Kummipäivä kutsuu viettämään riemukasta päivää yhdessä seikkaillen ja liikkuen

Jaa

Valtakunnallista Kummipäivää vietetään sunnuntaina 2. kesäkuuta. Espoossa kummiuden juhla näkyy siinäkin, että kirkoissa nostetaan salkoon Suomen lippu.

Nuori mies hassuttelee taaperon kanssa heittämällä hänet ilmaan.
Kummi on kummilapselle turvallinen aikuinen, jonka kanssa voi yhdessä iloita ja kasvaa. Kuva: Pexels.

Kummipäivä on kummien ja kummilasten yhteinen toimintapäivä, jota vietetään vuosittain kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina. Päivän tavoitteena on muistuttaa kummiuden tärkeästä merkityksestä ja tarjota kummeille mahdollisuus viettää aikaa yhdessä kummilastensa kanssa. Kummipäivän vuoden 2024 teema on Turvallinen aikuinen.

Espoon seurakunnat järjestävät Kummipäivänä yhteistyökumppanien kanssa ilmaista tai edullista ohjelmaa. Tapahtumat ovat avoimia kaikille. Lisäksi kaikissa Espoon evankelis-luterilaisissa kirkoissa kummiutta juhlistetaan liputtamalla.

”Paikalle päästyämme työntekijänne tuli meille kertomaan, että verkkoseikkailu on tänään ilmainen ja näin kuinka poikieni ilmeet kirkastuivat. Kiitos tuhannesti, kun tarjositte lapsillemme ikimuistoisen loman aloituksen.” (Kävijäpalaute Leppävaaran seurakunnan ja Seikkailupuisto Huipun Kummipäivästä 2023)

Mihin mennä Kummipäivänä 2.6.

  • Seikkailemaan yläilmoissa. Seikkailupuisto Huipussa, Vanha Maantie 15, on Kummipäivänä tarjolla kaikille ilmainen verkkoseikkailu. Koe yhdessä kummilapsen kanssa pomppuisat verkot, jotka kulkevat 10 metrin korkeudessa. Alle 5-vuotiaan lapsen mukana tulle olla aikuinen verkoilla. Huippu on avoinna klo 10–18 ja verkkoseikkailuun pääsee vielä tuntia ennen sulkemisaikaa. Ei etukäteisvarausta. Lue lisää.
  • Leikin ihmeelliseen maailmaan. Museo Leikissä, Ahertajantie 3, järjestetään non-stop-työpajoja sekä kolme lapsille sopivaa museo-opastusta. Lisäksi 200 ensimmäistä kävijää saa sisäänpääsyn museoon puoleen hintaan. Museo on avoinna klo 10–17. Non-stop-työpajat ”Neppisauto” ja ”Hyrrä” pyörivät klo 14–16 ja paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Museo-opastukset alkavat klo 13, 14 ja 15. Ilmoittaudu opastukseen etukäteen sähköpostitse Miialle, miia.raninen@evl.fi. Kerro viestissäsi osallistujien määrä sekä toivomanne kellonaika. Paikat opastuksiin täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lue lisää.
  • Suppailemaan ja veneilemään. Kahvila Hileestä, Tapiontori 1, voi Kummipäivänä vuokrata polkuveneitä ja sup-lautoja puoleen hintaan. Kahvila Hile palvelee Tapiolan keskusaltaalla klo 11–14. Lue lisää.
  • Luontonäyttelyyn Haltiaan. Suomen luontokeskus Haltia, Nuuksiontie 84, tarjoaa kummin seurassa tulevalle kummilapselle maksuttoman sisäänpääsyn Haltian luontonäyttelyihin. Haltia on avoinna klo 10–18. Lue lisää.
  • Messuun tai pyhäkouluun. Espoonlahden kirkossa, Kipparinkatu 8, vietetään Kummipäivää ja samalla Suvivirren sunnuntaita kahdessa messussa. Molempien messujen jälkeen kirkolla jaetaan ilmapalloja. Klo 11 alkaa Kummipäivän perhemessu, jonka jälkeen on tarjoilua. Klo 16 alkava Yhteisömessu toteutetaan yhdessä Verkoston kanssa. Kahvia on tarjolla klo 15.30 alkaen. Messun aikana on lapsille pyhäkoulu ikäryhmittäin. Yhteisömessun jälkeen on keittoruokailu.
  • Liikkumaan kirkolle. Olarin kirkolla, Rälssitilankuja 1, vietetään Kummipäivän perhemessua ja -tapahtumaa teemalla ”Liikettä kummin kaa tai ilman!” Klo 16 alkavan musiikintäyteisen perhemessun jälkeen tarjolla on päivällistä pikkurahalla ja hauskoja toimintapisteitä pääosin ulkona. Partiolaiset Merimetsot-lippukunnasta paistavat räiskäleitä.
  • Viettämään hauska päivä Superparkissa. Kummi ja kummilapsi pääsevät kaksi yhden hinnalla Vantaan, Vuokatin, Turun ja Mikkelin Superparkeihin sunnuntaina 2.6. Superpark on yksi Kummipäivän valtakunnallisista yhteistyökumppaneista. Puistojen yhteystiedot.

"Tapahtuma oli hyvin järjestetty, lapsilähtöinen ja monipuolinen. Kaikki henkilökunta oli ystävällistä. Tullaan ehdottomasti uudelleen." (Kävijäpalaute Olarin seurakunnan viimevuotisesta Kummipäivän tapahtumasta)

Kummipäivän valtakunnallisia yhteistyökumppaneita ovat tänä vuonna Luontoliitto, Suomen Partiolaiset, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, SuperPark sekä Lastenkirkko-media. Tapahtumaa koordinoivat Lasten ja nuorten keskus yhteistyössä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kanssa.

Kummipäivä Espoossa

Kummipäivä Vantaalla

Kummipäivä Helsingissä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon seurakunnat - Evankelis-luterilainen kirkko Espoossa

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 157 500 jäsentä. Työntekijöitä on noin 500.

Kirkko Espoossa vahvistaa yhteisönä kristillistä uskoa, tulevaisuuden toivoa ja lähimmäisenrakkautta. Olemme läsnä ihmisten arjessa ja juhlassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon seurakuntayhtymä

Sateenkaarevien ihmisten tukeminen tarkoittaa käytännön tekoja12.6.2024 14:11:50 EEST | Tiedote

Espoon ja Helsingin evankelis-luterilaiset seurakunnat sekä Vantaankosken seurakunta ja Vanda svenska församling osallistuvat yhdessä Helsinki Prideen. Lauantaina 29. kesäkuuta vietettävän Helsinki Pride -kulkueen ja -puistojuhlan lisäksi seurakunnat järjestävät eri puolilla pääkaupunkiseutua sateenkaarevia tilaisuuksia. Pride-viikolla seurakuntien ohjelma alkaa tiistaina 25. kesäkuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye