Osuuskauppa Suur-Savo tuo Saimaan lautaselle
Saimaan alueella vietettävä European Region of Gastromy -vuosi näkyy Osuuskauppa Suur-Savon ravintoloissa. Saimaa-teemaa juhlistetaan lähituottajien raaka-aineista valmistetuilla annoksilla Mikkelissä, Savonlinnassa ja Pieksämäellä. Kampanja käynnistyy kesäkuussa ja kestää vuoden.
![Suoraan Saimaasta](/data/images/public/68575030/70246051/62ad61a8-426b-46ac-8160-94efebb21025-w_720.jpg)
Kampanjan ajatus on kiinnittää asiakkaiden huomio lähialueen laadukkaisiin tuotteisiin ja olla näkyvä osa Taste Saimaa -hanketta. Tätä varten Osuuskauppa Suur-Savossa kehitettiin oma tuotesarja Taste Saimaa -henkeen. Vuoden kestävän kampanjan aikana tuodaan ravintoloiden listalle kahden-kolmen kuukauden välein uusi lähituottajien raaka-aineista valmistettu annos.
Lähituottajien raaka-aineita käytetään Osuuskauppa Suur-Savon ravintoloissa jo nyt niin paljon kuin mahdollista, mutta nyt listalle tuodaan erityiset Taste Saimaa -annokset. Kukin annos on saatavilla vain rajoitetun ajan ja vain yhdestä ravintolasta per kaupunki: Mikkelissä Gastropub Einosta, Savonlinnassa ravintola Majakasta ja Pieksämäellä UKKO Bistor & Delistä.
− Kesäkuussa starttaavan kampanjan pääaines nostetaan Saimaasta. Muikut saavat ylleen perinteisen ruispaneroinnin, kylkeen tarjoillaan tuhti annos ”dirty fries” ‑ranskalaisia piimä-tillimajoneesin ja paahtovoimajoneesin kanssa. Koko setti kruunataan kirjolohen mädillä, fetamuruilla ja kevätsipulilla. Testaajaryhmät Mikkelissä, Savonlinnassa ja Pieksämäellä olivat aivan hurmioissaan! Sen lisäksi, että annos oli hurjan hyvää, sitä oli riittävästi, kuvailee ravintolanjohtaja Ulla-Maija Myllymäki Osuuskauppa Suur-Savolta. − Syksyllä tarjolla on Putkisalon kartanon karitsaa metsäsienirisotolla.
Saimaa-ruokakampanjan taustalla ovat kolme kerimäkeläislähtöistä media- ja ravintola-alan vaikuttajaa: Toni Härkänen, Jussi Silvennoinen ja Veli-Matti Nousiainen. Ammattikuvaajista ja ‑kokeista koostuva kolmikko ryhtyi reilu vuosi sitten suunnittelemaan erilaisia alueen ruokakulttuuria kehittäviä konsepteja ja aloitti mm. Saimaa Barbecoa -tilin ylläpitämisen sosiaalisessa mediassa. Yhteistyö Osuuskauppa Suur-Savon kanssa sai alkunsa Saimaa Lautasella -hankkeen järjestämillä yrittäjien pikatreffeillä Savonlinnassa viime vuoden lopulla ja jalostui kolmeen uniikkiin ravintolaan kohdentuvaksi, vuoden mittaiseksi Saimaa-kampanjaksi. Uusien kiinnostavien reseptien lisäksi kampanjaan liittyen toteutetaan runsaasti kuva- ja videosisältöä sekä sosiaalisen median julkaisuja, jotka syventävät tietoa raaka-aineista ja niiden matkasta lautaselle.
− Mielestämme alueemme raaka-aineet ja ruokatuotteet ansaitsevat tulla nykyistä monipuolisemmin käytetyksi ja laajemmin esiin nostetuksi. Oli siis hienoa, että Osuuskauppa Suur-Savo jakoi tämän näkemyksen kanssamme ja pääsimme yhteistyössä luomaan jotain aivan uutta alueen ruokakulttuuriin, kertovat projektin sisällöntuotannosta vastaavat kuvaajat Härkänen ja Silvennoinen.
Taste Saimaa – Saimaa on vuoden 2024 European Region of Gastronomy
Saimaan alueelle on myönnetty kansainvälinen European Region of Gastronomy –status tunnustuksena itäisen Suomen ainutlaatuisesta ruokakulttuurista. Statuksen myötä Saimaan alue on mukana International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism - ruoka- ja kulttuurimatkailun verkostossa, joka edistää ruokakulttuurin monimuotoisuutta ja kestävää kehitystä. Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuonna tavoitteena on nostaa Saimaan alue kansainvälisesti kiinnostavaksi matkailukohteeksi, ruoka ja kulttuuri keskiössä.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Ulla-Maija MyllymäkiravintolajohtajaOsuuskauppa Suur-Savo / Olavinlinnan ravintolat
Puh:040 550 6842ulla-maija.myllymaki@sok.fiLinkit
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Suur-Savo
Kuljetusrobotit ilmestyvät Mikkelin katukuvaan12.6.2024 08:48:24 EEST | Tiedote
Osuuskauppa Suur-Savon ensimmäiset robokuljetukset aloittavat toimintansa Mikkelissä Rantakylän ja Peitsarin S-marketeissa ja Nuijamiehen Salessa 18.6.2024. Robottien toimintasäde on kaksi kilometriä kotimyymälästä. Robokuljetus tilataan S-kaupat-sovelluksella ja kuljetuksen voi tilata mihin tahansa paikkaan robotin toimintasäteen sisällä. Elokuussa palvelu laajentuu Mikkelissä Urpolan S‑marketin alueelle.
Prisma Mikkelin peruskorjaus alkaa syksyllä5.6.2024 08:45:00 EEST | Tiedote
Osuuskauppa Suur-Savon hallitus on hyväksynyt Mikkelin Prisman peruskorjauksen investointisuunnitelman. Investoinnin kustannus on yhteensä noin 17 miljoonaa euroa. Mittava remontti alkaa syksyllä 2024 ja valmistuu myymälätilojen osalta kesäkuussa 2025. Kokonaisuudessaan muutostyöt ovat valmiina syksyllä 2025. Myymälä on auki koko remontin ajan.
Ässäkokki-kurssit opettavat lapsille kukkarolle, ilmastolle ja omalle terveydelle fiksua ruoanlaittoa4.6.2024 09:00:00 EEST | Tiedote
S-ryhmä ja Martat järjestävät jälleen 100 suosittua Ässäkokki-kurssia eri puolilla Suomea. Osuuskauppa Suur-Savon alueella kurssit järjestetään kesäkuussa Mikkelissä. Kursseilla keskitytään taloudelliseen, terveelliseen ja maistuvaan kotikokkailuun koululaisille sopivalla tavalla. Yhteisiä Ässäkokki-ruokakursseja on järjestetty vuodesta 2018 alkaen.
Kateryna Yehorova Osuuskauppa Suur-Savon kummitaiteilija 20243.6.2024 09:00:00 EEST | Tiedote
Osuuskauppa Suur-Savon vuoden 2024 kummitaiteilija on Salmelan vuoden nuori taiteilija, ukrainalainen Kateryna Yehorova. Kummitaiteilijan valinta on osa Taidekeskus Salmelan ja Osuuskauppa Suur-Savon pitkäaikaista yhteistyötä. Vuosittain jaettavalla kummitaiteilijan stipendillä tuetaan nuorten taiteilijoiden työtä.
Mobiili pöytiin tilaus leviää ravintoloihin31.5.2024 09:00:00 EEST | Tiedote
S-ryhmä luo tulevaisuuden asiakaskokemusta ravintoloissaan ja ottaa käyttöön asiakaskokemusta parantavia ja asiakastyötä helpottavia digitaalisia palveluita: asiakkaiden suosimaa mobiilia pöytiin tilausta levitetään vauhdikkaasti. Osuuskauppa Suur-Savon ravintoiloissa palvelu otettiin käyttöön tällä viikolla Mikkelissä Amarillossa ja Gastropub Einossa. Kesäkuussa palvelu laajenee Savonlinnaan Seurahuoneen Aula-ravintolaan.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme