Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen päällystystyöt etenevät

Jaa

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen alueella parannusta päällysteiden kuntoon saadaan sekä pääteille että muun tieverkon kohteille hallituksen myöntämän lisärahoituksen turvin. Korkea kustannustaso vaikuttaa kuitenkin päällysteohjelmaan.

Tienpäällystystyöt menossa.
Tietä päällystettiin kesällä 2023 Kouvolassa. Suvi Kalliomäki

Päällystyöt käynnistyivät Kaakkois-Suomessa vapulta ja etenevät hyvää vauhtia. Maaliskuussa saatujen ensimmäisten töiden tarjoukset ylittivät kustannusarviot, joten päällystysohjelmaa on jouduttu tarkistamaan. Liitekartan mukaisten, varmasti toteutuvien uudelleenpäällystystöiden lisäksi on vielä harkinnassa joitakin korjauksia tänä vuonna toteutettavaksi. Hankinnoilla haetaan seudullisesti tehokkaita kokonaisuuksia, jolla rahalle saadaan eniten vastinetta ja alueellisesti tuntuvaa parannusta tiestön kuntoon.

Kohteiden valinnassa priorisoidaan liikenteellistä merkittävyyttä. Vilkkaan päätiestön kohteet valitaan ensin, mutta myös muulle tieverkolle riittää tänä vuonna rahoitusta. Valikoituja kohteita saadaankin toteutukseen myös vähäliikenteiselle tieverkolle. Päällystysohjelman lisäksi tehdään pienempiä täsmäkorjauksia kohteilla, joiden kestoikää voidaan tehokkaasti pidentää kevyillä toimilla.

Nyt saatavasta 250 M €:n korjausvelkarahoituksesta Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen alueelle kohdistuu 11,5 M€. Ko. raha käytetään kokonaisuudessaan päällystämiseen. Lisärahan suuruus on merkittävä, sillä ilman sitä päällysteisiin, tiemerkintöihin ja kuivatukseen olisi ollut käytettävissä ainoastaan n. 8,9 M€. Korjausvelkarahoituksen myötä kokonaisuus nousi 20,4 milj. euroon. Päällysteisiin käytettävä rahamäärä saattaa edellä mainitusta vielä hieman kasvaa, kunhan selviää tämän vuoden tienpidon kokonaisuus ja käynnissä olevien hankkeiden kustannustaso. 

Hankintojen keinoin joustoa tekemiseen

Jotta suuri työmäärä saadaan toteutettua, on päällystyskauden pituus ja työaikarajoitukset tarkasteltu tätä silmällä pitäen. Työt on mahdollista aloittaa jo huhtikuussa ja päällystyskausi jatkunee pitkälle syksyyn.

Väljemmät työaikarajoitukset voivat paikoin näkyä työmailla tavallista pidempinä jonoina, jolloin tienkäyttäjiltä pyydetään malttia. Toivomme, että tälle riittää ymmärrystä, sillä tarkoituksena on kuitenkin palvella kulkijoita paremmin uudella päällysteellä. Toteutettavilla päällystöillä saadaan poistettua tehokkaasti huonokuntoisia osuuksia, edesautettua sujuvampaa ja mukavampaa liikennettä sekä matalampia päästöjä ja pidettyä arvokas tieomaisuus kunnossa.

Turvallisuus on yhteinen asia

Päällystystyömaiden läheisyydessä on tärkeää olla erityisen tarkkaavainen, noudattaa alennettuja nopeusrajoituksia sekä säilyttää riittävä turvaväli edellä ajaviin. Tämä takaa turvallisen liikkumisen tienkäyttäjille, työmailla työskenteleville sekä muille kulkijoille.

Käynnissä olevat tietyöt voi tarkistaa etukäteen esimerkiksi Fintrafficin Liikennetilanne-palvelusta, mikä auttaa suunnittelemaan reitin ja varautumaan mahdollisiin viivästyksiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kunnossapitoyksikön päällikkö Tuomas Vasama, p. 0295 021 361

Akuutit tiestön kuntoon liittyvät palautteet: Tienkäyttäjän linja p. 0200 2100
ELY-keskuksen liikenteen asiakaspalvelu, p. 0295 020 600

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan elinvoimainen, kestävä ja saavutettava Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kaakkois-Suomen ELY-keskus suojelee Harjun oppimiskeskuksen, Kuusankosken kielteiset päätökset ovat lainvoimaisia25.4.2024 09:37:18 EEST | Tiedote

Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on 11.4.2024 päättänyt rakennusperinnön suojelemisesta annetun lain nojalla suojella Virolahdella sijaitsevan Harjun oppimiskeskuksen rakennuksia sekä osoittanut suojeltavan alueen. Samalla kumotaan aiempi valtioneuvoston tekemä suojelupäätös. Suojelupäätöksen ajantasaistaminen oli tarpeen alueen käytön ja kehittämisen sekä suojelun kohdistumisen täsmentämiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye