Sweco Finland Oy

​​Tuomas Salminen Swecon Teollisuus ja energia -toimialan johtajaksi​

Jaa

Tuomas Salminen on nimitetty Swecon Teollisuus ja energia -toimialan johtajaksi ja Sweco Finlandin johtoryhmän jäseneksi 1.6.2024 alkaen. Salminen on aiemmin toiminut Swecolla liiketoimintayksikön johtajana sekä Teollisuus ja energia -toimialan johtoryhmän jäsenenä.

Tuomas Salminen kuvattuna Ilmalan aulassa: taustalla vaaleaa puuta ja vihreää. Salminen hymyilee kuvassa.
Tuomas Salminen Teollisuus ja energia -toimialan johtaja 1.6. alkaen.

DI Tuomas Salminen on ollut Swecon palveluksessa vuodesta 2006 lähtien toimien alkuun suunnittelijana ja myöhemmin sekä tiimi- että osastopäällikkönä. Viimeisimpänä tehtävänään Salminen vastasi yli 200 asiantuntijan liiketoimintayksikön johtamisesta.  

”Tuomas on tehnyt pitkän uran Swecolla ja tuntee hyvin niin organisaatiomme kuin asiakkaammekin. Hän on arvostettu johtaja, jolla on monipuolinen kokemus teollisuus- ja energialiiketoiminnasta, ja hänen johdollaan jatkamme kasvustrategiamme edistämistä energiamurroksen ja vihreän siirtymän osa-alueilla”, Sweco Finlandin toimitusjohtaja Thomas Hietto kertoo. 

Swecon Teollisuus ja energia -toimialalla työskentelee Suomessa noin 800 henkilöä. Toimiala tarjoaa suomalaisille ja kansainvälisille prosessi- ja energiateollisuuden asiakkaille korkealaatuisia asiantuntijapalveluita keskittyen kestävän kehityksen mukaisiin ratkaisuihin ja kasvumarkkinoihin, kuten akkuteollisuuteen, biojohdannaisiin, kiertotalouteen ja uusiutuviin energiaratkaisuihin. 

”Olemme keskellä kiihtyvää energiamurrosta ja merkittävin kasvumme tulee jo nyt teollisuuden vihreästä siirtymästä. Energiamurros, ilmastonmuutokseen sopeutuminen ja luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen tulevat kasvattamaan palvelujemme kysyntää myös tulevaisuudessa. Swecon teollisuus- ja energia-asiantuntijoilla on laaja-alaista kokemusta ja osaamista teollisuuden kohteiden ja prosessien suunnittelusta sekä teollisuusprojektien eri vaiheista esiselvityksistä toteutukseen, ja astun innostuneena uuteen rooliini tämän hienon asiantuntijaorganisaation johtajana”, Tuomas Salminen sanoo. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tuomas Salminen kuvattuna Ilmalan aulassa: taustalla vaaleaa puuta ja vihreää. Salminen hymyilee kuvassa.
Tuomas Salminen Teollisuus ja energia -toimialan johtaja 1.6. alkaen.
Lataa

Euroopan johtava rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntija

Sweco suunnittelee tulevaisuuden kaupunkeja ja kestävämpää yhteiskuntaa. Yhdessä asiakkaidemme ja 22 000 arkkitehtimme, insinöörimme ja muun asiantuntijamme voimin tartumme kaupungistumisen haasteisiin ja digitalisaation mahdollisuuksiin ja luomme ratkaisuja, jotka edistävät kestävämmän yhteiskunnan kehittämistä. Sweco on Euroopan johtava suunnittelun ja konsultoinnin asiantuntijayritys, jonka liikevaihto vuonna 2023 oli noin 2,5 Mrd euroa. Sweco on listattu Tukholman pörssiin (Nasdaq). www.sweco.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sweco Finland Oy

Vihreä siirtymä vahvistaa Euroopan teollisuuden resilienssiä25.4.2024 08:37:00 EEST | Tiedote

Swecon julkaisemassa raportissa tarkastellaan eurooppalaisen teollisuussektorin vihreää siirtymää, sen merkitystä hiilipäästöjen vähentämisessä sekä yhteiskunnan resilienssin vahvistamisessa. Raportti esittelee vihreään siirtymään tehtyjen teollisuusinvestointien ja uusien teknologioiden, kuten vedyn, hiilen talteenoton ja varastoinnin, kestävämmän teräs- ja sementtituotannon sekä sähköpolttoaineiden, mahdollisuuksia ja haasteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye