Vaasan yliopisto

Pekka Lindiltä merkittävä taidelahjoitus Vaasan yliopistolle

Jaa

Vaasalainen varatuomari ja taiteen keräilijä Pekka Lind on lahjoittanut Vaasan yliopistolle kulttuurihistoriallisesti kiinnostavan taidekokoelman. Lind allekirjoitti sopimuksen lahjoituksesta tänään yhdessä rehtori Minna Martikaisen kanssa.

Vaasalainen varatuomari ja taiteen keräilijä Pekka Lind allekirjoitti sopimuksen lahjoituksesta tänään yhdessä rehtori Minna Martikaisen kanssa.
Vaasalainen varatuomari ja taiteen keräilijä Pekka Lind allekirjoitti sopimuksen lahjoituksesta tänään yhdessä rehtori Minna Martikaisen kanssa.

Kyseessä on 84 suomalaistaiteilijan teosta, joista 20 on veistosta, loput akvarelleja ja öljyvärimaalauksia. Sopimukseen on kirjattu, että lahjoitettavien teosten kokonaisuus voi olla suurempikin. Lind on aiemmin deponoinut taidekokoelmat Pohjanmaan hyvinvointialueen uudelle sairaalalle sekä Vuorikodille Vaasassa.

Vanhimmat yliopistolle lahjoitettavat teokset ovat 1900 -luvun alusta, kuten Ville Vallgrenin ja Jussi Mäntysen veistokset, uusimmat Suomen tunnetuimmilta nykymaalareilta, kuten Mari Rantaselta. Joukossa on useita vaasalaistaiteilijoiden maalauksia eri vuosikymmeniltä, mikä lisää paikallishistoriallista kiinnostavuutta.  Kokoelmassa on sekä esittävää että abstraktia taidetta. Teoksia sijoitetaan Ankkurin ja Tervahovin rakennusten käytäville, neuvottelutiloihin ja huoneisiin kesän ja syksyn aikana.

Pekka Lind hankki ensimmäisen teoksensa vain 14 -vuotiaana. Taiteesta muodostui tärkeä henkireikä työteliäällä urapolulla. Lukuisat taiteilijat, kuten Lauri Ahlgren, Nandor Mikola, Fritz Jacobsson ja Nina Terno ovat tulleet hyviksi ystäviksi Lindin kanssa. Taiteen ostamisessa olennaista on ollut kuulla, mitä taiteilija on itse ajatellut teosta luodessaan.  Kahdenkeskiset keskustelut taiteesta ja elämästä ovat olleet tärkeä osa Lindin taiteen keräilyä.

– Olen iloinen, että Vaasan yliopisto voi sijoittaa uusien hienojen tilojensa viihtyvyyden lisäämiseksi taidetta. Yliopistolla on todella tärkeä rooli Vaasan kaupungin vireyden kannalta. Tiede ja taide yhdessä auttavat kaupunkia kehittymään entistä paremmaksi.

– Vaasan yliopisto on kiitollinen ja iloinen Pekka Lindin lahjoituksesta. Yliopiston peruskorjatut rakennukset ovat modernit ja tyylikkäät. Taiteen avulla kampus saa lämpöä ja kulttuurista syvyyttä, joka lisää opiskelijoiden ja henkilökunnan viihtyvyyttä, rehtori Minna Martikainen sanoo.

Lisätietoja:

Pekka Lind, varatuomari, p. 040037733, pekka.lind@plind.fi
Elina Melgin, työelämäprofessori, Vaasan yliopisto, p. 0408211688, elinamel@uwasa.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vaasalainen varatuomari ja taiteen keräilijä Pekka Lind allekirjoitti sopimuksen lahjoituksesta tänään yhdessä rehtori Minna Martikaisen kanssa.
Vaasalainen varatuomari ja taiteen keräilijä Pekka Lind allekirjoitti sopimuksen lahjoituksesta tänään yhdessä rehtori Minna Martikaisen kanssa.
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan yliopisto

Vaasan yliopisto paransi merkittävästi tuloksiaan vaikuttavuutta mittaavassa maailmanlaajuisessa rankingissa12.6.2024 15:46:55 EEST | Tiedote

Vaasan yliopiston sijoitukset nousivat merkittävästi Times Higher Educationin (THE) Impact Rankingissa, joka julkaistiin 12. kesäkuuta. Rankingissa mitataan yliopistoja maailmanlaajuisesti sen mukaan, miten hyvin ne edistävät YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Tavoitteiden pyrkimyksenä on ratkaista useita maailmanlaajuisia haasteita, kuten poistaa köyhyyttä ja vähentää eriarvoisuutta sekä torjua ilmastonmuutosta ja vauhdittaa talouskasvua.

Kriittisen infrastruktuurin riskitasoja on alennettava Suomessa, varoittavat Vaasassa 10.–11. kesäkuuta järjestettävien Tietojenkäsittelytieteen päivien pääpuhujat10.6.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Vaasan yliopistossa järjestetään 10.–11. kesäkuuta 2024 Tietojenkäsittelytieteen päivät, joiden pääpuhujat nostavat esille digitaalisen kriittisen infrastruktuurin mahdollisuuksia ja uhkia. Kriittisiä infrastruktuureja ovat yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen kannalta tärkeät perusrakenteet ja palvelut, esimerkiksi energia, vesihuolto ja terveydenhuolto.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye