Kaupunkiliikenne lahjoittaa viisi muuntajaa Ukrainaan

Jaa

Kaupunkiliikenne Oy luovutti kolme muuntajaa Ukrainalaisten yhdistys Suomessa Ry:lle metrovarikolla toukokuussa. Kaksi muuntajaa luovutetaan myöhemmin huoltovarmuuskeskuksen kautta.

Kaksi henkilöä muuntajan edessä.
Kuvassa Anita Koskinen-Vasilenko ja Mikko Maukonen. Oleksandr Shybinskyi

Vanhempi projektipäällikkö Lasse Rosenholm ja metron ratakunnossapidon työnjohtaja  Mikko Maukonen toimivat hankkeessa puuhamiehinä. Idea luovutukseen tuli viime vuoden generaattorilahjoituksesta Odessan sairaalalle. Nyt lahjoitetut muuntajat ovat olleet käytössä Ruoholahden ja Hakaniemen metroasemilla asemien kiinteistöjen sähkönjakelussa.

  • Muuntajat poistettiin käytöstä kun Kaupunkiliikenne uusi sähkönsyöttöasemia. Tässä yhteydessä otimme yhteyttä eri tahoihin voidaksemme antaa toimivat muuntajat jatkokäyttöön, kertoo Lasse Rosenholm.

Kaupunkiliikenteeltä Mikko Maukonen ja ratamies Sami Tuominen luovuttivat laitteet metrovarikolla toukokuussa Ukrainalaisten yhdistys Suomessa Ry:lle. Muuntajat kuljetettiin rekalla Ukrainaan, jossa ne menivät Ukrainan sisäministeriön alaisuudessa toimivan Kansalliskaartin käyttöön. Lahjoitusta oli noutamassa Ukrainalaisten yhdistys Suomessa Ry:n edustajana Anita Koskinen-Vasilenko, Sergey Shevchenko, Oleksandr Shybinskyi ja Anna Kazimirska.

  • Valtavan suuret kiitokset Kaupunkiliikenteelle tästä lahjoituksesta, sanoo Anita Koskinen-Vasilenko.

Loput kaksi muuntajaa lahjoitetaan Ukrainaan myöhemmin Huoltovarmuuskeskuksen kautta.

  • Halusimme löytää luotettavat toimijat ja kanavat laitteiden toimittamiseen Ukrainaan, jotta voimme varmistua niiden päätymisestä oikealle vastaanottajataholle, kertoo Mikko Maukonen. 

Aiempi lahjoitus Odessan sairaalalle

Noin vuosi sitten Kaupunkiliikenne lahjoitti käytöstä poistetun generaattorin saman Ukranainalaisten yhdistys Suomessa -järjestön kautta Ukrainaan, Odessan sairaalalle. Kyseessä oli puretun bussivarikon entinen varavoimala. Generaattori tuottaa sähköä tilanteessa, jossa normaali sähkön jakelu keskeytyy, ja sen avulla koko kiinteistön sähköntoiminta pystytään pitämään toiminnassa tarvittaessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kaksi henkilöä muuntajan edessä.
Kuvassa Anita Koskinen-Vasilenko ja Mikko Maukonen.
Lataa
Muuntajia.
Lataa

Linkit

Me Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:ssä mahdollistamme pääkaupunkiseudun kestävän kasvun rakentamalla tulevaisuuden raideverkostokaupunkia ja pitämällä sen liikkeessä. Vastaamme joukkoliikenneinfran rakentamisesta sekä metrojunien ja raitiovaunujen liikennöinnistä, kunnossapidosta ja kehittämisestä laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Järjestämme kaupunkipyöräpalvelun ja liikennöimme Suomenlinnan lauttoja tytäryhtiömme kautta. Kannamme vastuun koko toimintamme elinkaaren päästöistä ja teemme valintoja, jotka muuttavat koko alan toimintaa, koska haluamme olla kestävien kaupunkien paras liikuttaja ja kehittäjä ­­­­­­­­­­­ ̶­  nyt ja tulevaisuudessa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Uudella hiilijohtamisen mallilla vähennetään merkittävästi uudisrakentamisen päästöjä20.6.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Ensimmäistä kertaa käytössä olevalla hiilijohtamisen mallilla varmistetaan hiilipäästöjen vähentäminen rakennushankkeissa esimerkiksi materiaaleista syntyvien päästöjen tietoisella vähentämisellä. Hiilijohtamisen mallin on kehittänyt Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy yhteistyössä Swecon kanssa. Malli on ensimmäistä kertaa käytössä Koskelan varikon mittavassa uudistushankkeessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye