Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluehallitus hyväksyi mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumisen palveluverkkosuunnitelman

Jaa

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus hyväksyi maanantaina aluevaltuuston lähetekeskustelun pohjalta täydennetyn mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumisen palveluverkkosuunnitelman. Aluehallitus käynnisti myös erityisesti toiminnallisiin muutoksiin tähtäävät uudet yhteistoimintaneuvottelut ja hyväksyi TKIO- ja henkilöstötoimialueiden yt-neuvottelujen perusteella tehtävät toimenpiteet.

Aluehallitus hyväksyi mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumisen ja asunnottomuuden palveluiden verkoston suunnitelman vuosille 2024-2035. Suunnitelmasta käytiin toukokuussa aluevaltuustossa lähetekeskustelu, jonka pohjalta suunnitelmaa täydennettiin. Täydennysten perusteella kuntien kanssa luodaan yhteinen toimintamalli piiloasunnottomuuden tunnistamiseen. Yksilökohtaisen tarpeen mukaista asiakkaan ohjausta ja palvelutarpeen arviointia selkiytetään ja palvelulinjojen välille muodostetaan yhteiset työryhmät. Työparimallityöskentelyä lisätään turvallisuussyistä. Kolmannen sektorin ja muiden viranomaisten roolia vahvistetaan, ja toimeenpanosuunnitelmaan on täydennetty huomio uusien ARA-asumisyksiköiden suunnittelusta ja toteutuksesta.

Uudet yt-neuvottelut toiminnallisten muutosten vuoksi

Aluehallitus käynnisti erityisesti toiminnan uudelleenorganisointeja ja palveluverkkouudistuksen muutoksia koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Henkilöstövaikutuksia voi tulla toimipaikkojen tiivistämisen ja keskittämisen, toimintojen yhdenmukaistamisen, resurssien uudelleenjärjestelyjen, liikkuvien palvelujen lisäämisen sekä digitalisaation vuoksi. Osassa palveluita tavoitteena on myös laajentaa aukioloaikoja.

Aluehallitus hyväksyi maanantaina myös TKIO- ja henkilöstötoimialueiden yhteistoimintaneuvottelujen perusteella tehtävät toimenpiteet. Toimenpiteillä vahvistetaan strategista henkilöstöjohtamista, siirretään HR:n palvelutoiminta tukipalvelujen tehtäväalueelle, yhdistetään koulutukseen liittyvä toiminta sekä vakiinnutetaan Pirha-akatemian toiminta. Osana toimenpiteitä aluehallitus perusti strategisen HR-johtajan viran ja laittoi sen ulkoiseen hakuun sekä perusti henkilöstöpalvelujen tuotantoa johtamaan henkilöstöpalvelujohtajan ja HR-palvelupäällikön sisäisesti haettaviksi. Toimenpiteiden avulla henkilöstötoimialueen johtamistehtävien kokonaismäärä vähenee.

Myös muut aluehallituksen esityslistalla olleet asiat hyväksyttiin esityksen mukaan.

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan hyvinvointialue

Olemme Suomen suurin hyvinvointialue ja Pirkanmaan suurin työnantaja. Toteutamme alueellamme lakisääteistä ja valtion ohjaamaa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen uudistusta. Pirkanmaalla muutokseen sisältyy laaja palveluverkon uudistus, jossa otetaan käyttöön myös uusia digitaalisia ja liikkuvia palveluja. Lisätietoja meistä pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluehallitukselle esitetään syksylle uusia yhteistoimintaneuvotteluja – talouden sopeuttamista tavoitellaan nyt sisäisen hallinnon keventämisellä19.6.2024 15:29:39 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialueen lisäsäästötarve vuodelle 2025 on arviolta 20 miljoonaa euroa. Osana sopeutustoimia aluehallitukselle 24.6. esitetään koko henkilöstöä koskevien yhteistoimintaneuvottelujen käynnistämistä elokuussa 2024. Neuvottelut kytkeytyvät erityisesti organisaatio- ja johtamisrakenteen uudistamistyöhön mutta kohdistuvat koko henkilöstöön.

Aluehallitus jätti liikkuvien palvelujen ja lähiasemien esityksen pöydälle (otsikko korjattu)17.6.2024 14:39:53 EEST | Tiedote

Aluehallitus jätti maanantaina pöydälle esityksen liikkuvien palvelujen ja lähiasemaverkoston lähettämisestä laajalle keskustelu- ja kuulemiskierrokselle. Asia pyritään käsittelemään viikon päästä pidettävässä aluehallituksen kokouksessa. Aluehallitus päätti sen sijaan muun muassa käynnistää lasten ja nuorten psykiatrian uudisrakennuksen rakentamisen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye