Eurooppa on kotisi -EU-vaalikiertue saapuu Ouluun 3.6.2024

Jaa

Meppiehdokkaat saapuvat Ouluun 3.6.2024 paneelikeskusteluun, jossa paneudutaan ajankohtaisiin energiapoliittisiin kysymyksiin. Onnistuuko Eurooppa energiamurroksessa vai sammuttaako viimeinen valot?

Oulussa järjestetään 3.6.2024 meppiehdokaspaneeli, jossa lavalla tentattavana nähdään Merja Kyllönen (vas.), Maria Guzenina (sd.), Aura Salla (kok.), Elsi Katainen (kesk.), Eija-Riitta Korhola (kd.), Atte Harjanne (vihr.), Sara Seppänen (ps.) sekä Eva Biaudet (rkp). Tenttaajina toimivat Yle Oulun Päivi Köngäs ja Juha Virranniemi. Voit myös seurata tapahtumaa suorana Yle Areenasta. 

Paneelikeskustelu järjestetään Oulun teatterin Pienellä näyttämöllä kello 16.00-17.30. Lisäksi teatterin ala-aulasta löytyy vaalitori, jossa pääsee tutustumaan eduskuntapuolueiden kampanjoijiin ja ehdokkaisiin sekä järjestöjen edustajiin. Vaalitorilla voi vierailla klo 15.30 alkaen. 

Euroopan energiamurros on täydessä vauhdissa, mutta onko se riittävän nopea ja hallittu  pitämään valot päällä? Tässä kipinöivässä vaalitentissä eri puolueiden ehdokkaat ottavat yhteen, väitellen siitä, onko Eurooppa matkalla kohti kestävää tulevaisuutta, jossa myös Euroopan kilpailukyky säilyy, vai syöksymässä pimeyteen. Ehdokkaita haastetaan pohtimaan politiikkaratkaisuja, jotka voivat parantaa EU:n kilpailukykyä, nopeuttaa siirtymää uusiutuviin energialähteisiin ja samalla varmistaa, että kukaan ei jää pimeään.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Huomioithan, että paikkoja on rajoitetusti, joten saavuthan ajoissa paikalle. Voit myös tilata muistutukset Facebook-tapahtumaan tästä linkistä: https://bit.ly/3UGVuro.

Eurooppa on kotisi -hanketta on tuettu valtioneuvoston kanslian myöntämistä valtionavuista kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamiseen. Oulun tapahtuman järjestävät Eurooppalainen Suomi ry, Energiakaupungit ry, Bioenergia ry ja Paikallisvoima ry yhteistyössä Oulun kaupungin, Pohjois-Pohjanmaan liiton sekä Yle Oulun kanssa. 

Eurooppa on kotisi -kiertueen järjestää Eurooppalainen Suomi ry.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Eurooppalainen Suomi toimii kansainvälisen Eurooppaliikkeen kattojärjestönä Suomessa ja siihen kuuluu noin 3 500 henkilöjäsentä sekä lähes kolmekymmentä järjestöä, mukaan lukien työmarkkinakeskusjärjestöt, sitoutumattomat opiskelijajärjestöt, MTK ja useat muut kansalaisjärjestöt. Poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö pyrkii toiminnallaan lisäämään kansalaisten aktiivisuutta, keskustelua EU:sta ja eurooppalaisista teemoista sekä lisäämään ja parantamaan kansalaisten ja kansalaisjärjestöjen vaikutusmahdollisuuksia Euroopassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eurooppalainen Suomi ry

Vuoden eurooppalaiseksi 2024 valittu Tapiolan lukion opettaja Pia Liimatainen | Vuoden nuoreksi eurooppalaiseksi 2024 valittu aktivisti Eugenie Touma van der Meulen7.5.2024 17:00:00 EEST | Tiedote

Eurooppalainen Suomi ry:n hallitus valitsi Tapiolan lukion historian ja yhteiskuntaopin opettajan Pia Liimataisen Vuoden eurooppalainen -tunnustuksen saajaksi. Tunnustus jaettiin osana Eurooppa-päivän Oodin juhlallisuuksia 7.5. kello 16:30 alkaen. Tilaisuuden tallenne löytyy Eurooppa-päivän verkkosivuilta (www.eurooppapaiva.fi). Eurooppanuoret ry:n hallitus valitsi aktivisti Eugenie Touma van der Meulenin Vuoden nuori eurooppalainen -tunnustuksen saajaksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye