VR-Yhtymä Oyj

VR korottaa lähijunalippujen hintoja: kertalippujen hinnat nousevat keskimäärin 60 senttiä

Jaa

VR korottaa lähiliikenteen (linjat D, G, H, M, O, R, T ja Z) kerta-, sarja- ja kausilippujen hintoja 3. kesäkuuta. Aikuisen kertalipun hinta nousee keskimäärin 60 senttiä. Hinnankorotukset eivät koske Helsinki–Hyvinkää sekä Helsinki–Järvenpää-reittejä ja myös opiskelija-, eläkeläis- ja muut alennukset säilyvät ennallaan.

Nainen matkustamassa VR:n lähijunassa.

Maanantaina 3.6.2024 kello 9 voimaan astuvien hintojen korotusten taustalla on liikenteen tuotantokustannusten nousu. 

– Esimerkiksi junien käyttämän sähkön hinta on noussut vuodesta 2019 noin 30 prosenttia. Kausilippujen hintoja ei ole lähiliikenteessä korotettu vuoden 2015 jälkeen. Tavoitteemme on edelleen kasvattaa lähiliikenteen matkustajamäärää ja pitää hinnanmuutokset maltillisina. Lähijunan valitseminen on aina ilmastoteko ja jatkossakin nopea, täsmällinen ja yksityisautoiluun verrattuna edullinen tapa liikkua, sanoo VR:n lähiliikennejohtaja Anu Punola.

Aikuisen kertalipun hinta nousee keskimäärin 60 senttiä. Lähiliikenteen lippujen hinnat ovat erilaisia eri reiteillä ja kesäkuussa voimaan tulevat muutokset vaihtelevat reittien mukaan. Lipun hinta on kyseisellä reitillä aina sama, riippumatta siitä, milloin lipun ostaa tai mihin kellonaikaan matkustaa. 

Kahdella merkittävällä lähiliikennereitillä, Hyvinkää–Helsinki ja Järvenpää–Helsinki, lippuhinnat pysyvät ennallaan.

Esimerkiksi reitillä Helsinki–Riihimäki lähiliikenteen kertalipun hinta nousee 11,10 eurosta 11,50 euroon, reitillä Helsinki–Lahti lähiliikenteen kertalipun hinta nousee 12,70 eurosta 13,90 euroon ja reitillä Riihimäki–Lahti lähiliikenteen kertalipun hinta nousee 6,60 eurosta 6,90 euroon.  
 
Lasten, opiskelijoiden, eläkeläisten, varusmiesten ja siviilipalvelusvelvollisten alennukset säilyvät ennallaan. Alennusryhmäläiset matkustavat jatkossakin VR:n lähiliikenteessä kertalipuilla puoleen hintaan.

Yhteyshenkilöt

VR Mediadesk

Viestintäyksikkömme palvelee mediaa puh. 029 434 7123 ja viestinta@vr.fi. Olemme tavoitettavissa ma-pe 8-16. Arki-iltaisin klo 16 jälkeen, arkipyhinä ja viikonloppuisin palvelemme mediaa akuuteissa häiriötilanteissa.

Puh:+358 29 434 7123viestinta@vr.fi

Me VR:llä vauhditamme tulevaisuuden vastuullista liikennettä. Olemme Suomen valtion omistama matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyritys, joka kasvattaa hiilineutraalin raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota. Huolehdimme arjen sujuvista matkoista Suomessa ja Ruotsissa sekä toimimme teollisuuden tukijalkana kotimaan logistiikassa. Vuonna 2023 kyydissämme tehtiin 15,1 miljoonaa kaukoliikenteen matkaa ja kuljetimme rautateitse 23,4 miljoonaa tonnia tavaraa. Liikevaihtomme oli 1 224,1 miljoonaa euroa ja työllistimme yli 9 100 rautaista ammattilaista. Lisätietoja: https://www.vrgroup.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta VR-Yhtymä Oyj

Junalla Pohjois-Suomen elämyksiin – talvikauden junavuorot sekä kevään yöjunat myynnissä 16.7. alkaen16.7.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Pohjoiseen matkustettaessa ei tarvitse tyytyä vain yhteen kohteeseen. Junareittejä hyödynnettäessä useampi Pohjois-Suomen kaupunki ja unohtumaton elämys on vain lyhyen junamatkan päässä: Oulusta matkaa Kemiin tunnissa ja Rovaniemeltä alle puolessatoista tunnissa. Esimerkiksi Oulusta ja Rovaniemeltä pääsee matkustamaan junalla mukavasti ja nopeasti päiväksi Kemiin ihailemaan yhtä Suomen ainutlaatuisinta ja kansainvälisesti erittäin tunnettua matkailuelämystä, matkailujäänmurtaja Sampoa. Lumilinnasta ja Sammosta tunnetussa Kemissä risteillään nykyään talvisin kahdella jäänmurtajalla sekä tarjotaan ympärivuotisesti majoitus-, ravintola- ja tapahtumaelämyksiä Lumilinna-alueella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye