HOK-Elanto

HOK-Elanto avaa yhden Euroopan suurimmista ruoan verkkokaupan keräilykeskuksista Vantaalle

Jaa

Toimialueensa ruoan verkkokaupan markkinajohtaja HOK-Elanto on tehnyt historiansa suurimman investoinnin ruoan verkkokaupan tulevaisuuteen. Vantaalla sijaitsevan jättimäisen keräilykeskuksen toiminta käynnistyy kesäkuun alussa.  

Keräilykeskuksen johtaja Matti Korvenmaa (vas.) sekä ruoan verkkokaupan kehitysjohtaja Jukka Ranua.
Keräilykeskuksen johtaja Matti Korvenmaa (vas.) sekä ruoan verkkokaupan kehitysjohtaja Jukka Ranua.

Suomen suurin ja samalla yksi Euroopan suurimmista ruoan verkkokaupan keräilykeskuksista aloittaa toimintansa kesäkuun alussa Vantaalla. Keräilykeskus on pinta-alaltaan noin 12 000 neliömetriä, mikä vastaa kooltaan liki kahta jalkapallokenttää. Automaatioteknologiaa hyödyntävässä keräilykeskuksessa työskentelee tulevaisuudessa jopa 200 ihmistä sekä yli 100 robottia ihmisten apuna keräilemässä jatkossa tuhansia verkkokauppatilauksia päivittäin.

– Keräilykeskuksen automaatioratkaisut ovat maailman kärkiluokkaa ja helpottavat keräilijöidemme työtä. Automatiikka tuo keräilyyn tehoa ja nopeutta, koska sen avulla esimerkiksi isoja pakkauksia pystytään siirtelemään tehokkaasti. Automatiikan avulla pystymme jopa kaksinkertaistamaan toimituskapasiteettimme ja parantamaan toimitusvarmuutta, kertoo keräilykeskuksen johtaja Matti Korvenmaa.

Historian suurin investointi ruoan verkkokauppaan

HOK-Elanto investoi keräilykeskukseen kymmeniä miljoonia euroja. Keräilykeskus toimii yli miljoonan asukkaan talousalueella ja pystyy palvelemaan tuhansia kotitalouksia päivittäin. 

– Ruoan verkkokaupan suosio asiakkaiden keskuudessa on kasvanut korona-ajoista alkaen tasaisesti ja jatkaa yhä kasvamistaan. Keräilykeskuksen automaatioteknologian avulla pystymme vastaamaan entistä paremmin kasvaneeseen kysyntään ja uskomme verkkokaupan kasvavan entisestään tulevina vuosina. Olemme erittäin ylpeitä uudesta keräilykeskuksestamme, kertoo HOK-Elannon ruoan verkkokaupan kehitysjohtaja Jukka Ranua.     

HOK-Elanto on kehittänyt ruoan verkkokauppaa pitkäjänteisesti jo vuodesta 2012 ja saavuttanut verkkokaupan markkinajohtajuuden.   

– Haluamme jatkuvasti kehittää kivijalkamyymälöidemme lisäksi myös verkkokauppaamme ja vahvistaa markkinajohtajuuttamme. Keräilykeskus onkin HOK-Elannon historian suurin investointi ruoan verkkokaupan tulevaisuuteen, sanoo HOK-Elannon toimitusjohtaja Veli-Matti Liimatainen.

Entistä enemmän toimitusaikoja asiakkaille 

Keräilykeskuksen myötä ruoan verkkokaupan palvelu paranee entisestään. Asiakkaan kannalta toimitusaikoja on yhä paremmin saatavilla sekä kotiinkuljetuksissa että myymälänoudoissa. Keräilykeskuksessa tuotteiden saatavuustiedot ovat tarkemmat, mikä tarkoittaa, että tuotteita ei tarvitse jatkossa korvata vastaavilla tuotteilla vaan asiakkaan tilaamia tuotteita löytyy varastosta.​ Keräilykeskuksessa tulee olemaan Prisman laajuinen valikoima, joka on rakennettu nimenomaan verkko-ostajat silmällä pitäen.

Verkkokaupan kotiinkuljetustilaukset siirretään vaiheittain kesäkuusta alkaen keräilykeskukseen keräiltäväksi. Ensimmäiset tilaukset Vantaan alueelta siirretään keräiltäväksi keräilykeskukseen kesäkuussa ja muiden myymälöiden kotiinkuljetustilaukset siirtyvät keräilykeskukseen vuoden 2024 loppuun mennessä.  

Noutotilaukset myymälöistä säilyvät entisellään ja asiakkaat voivat jatkossakin tilata noutotilaukset valitsemastaan myymälästä tavalliseen tapaan. Lisäksi keräilykeskuksen yhteyteen tulee uusi noutopiste, josta asiakas voi halutessaan käydä noutamassa itse tilauksensa. Myös robokuljetukset säilyvät ennallaan ja kerätään jatkossakin asiakkaan lähimyymälästä. 

S-kaupat-palvelu on asiakkaiden suosikki 

S-ryhmässä Suomen suosituimmaksi ruoan verkkokaupaksi noussutta S-kaupat-palvelua kehitetään jatkuvasti ja erityisesti suurimpien kaupunkien alueilla kasvavaan suosioon vastataan tulevaisuudessa yhä vahvemmin automaatiolla ja robotiikalla. 

Vuoden 2024 aikana S-ryhmässä avataan kaksi automaatioavusteista keräilykeskusta: HOK-Elannon lisäksi Pirkanmaan Osuuskauppa avaa keskuksen Kangasalle. Myös Turun Osuuskauppa suunnittelee keräilykeskusta toimialueelleen. Automaatioavusteisten keräilykeskusten myötä S-ryhmä vahvistaa rooliaan Suomen suurimpana ruoan verkkokauppana ja kotimaan markkinajohtajana. 

Keräilykeskus

  • Osoite: Rälssitie 9, 01530 Vantaa 
  • Koko: noin 12 000 neliömetriä 
  • Keskus otetaan vaiheittain käyttöön kesäkuusta 2024 alkaen 
  • Automaatioteknologian toimittajana on alan edelläkävijöihin kuuluva Swisslog 
  • Toimituskapasiteetti useita tuhansia tilauksia päivässä kotiin kuljetettuna 

Kuvat: Mediapankki | HOK-Elanto (sttinfo.fi) 

Lisätietoja:  

HOK-Elannon ruoan verkkokaupan kehitysjohtaja Jukka Ranua, jukka.ranua@sok.fi, 010 76 60264

S-ryhmän vähittäiskaupan verkkokaupoista vastaava johtaja Jarkko Kyttänen, jarkko.kyttanen@sok.fi, 010 76 81047 

Swisslogin Head of Account Management Nordic, Erik Wigander, erik.wigander@swisslog.com, +46 721 436232

HOK-Elanto rakentaa Vantaalle jättimäisen, yli 100 robotilla automatisoidun ruoan verkkokaupan keräilykeskuksen – mahdollistaa nykyisen toimituskapasiteetin tuplaamisen - HOK-Elanto

Yhteyshenkilöt

Kuvat

HOK-Elanto

S-ryhmän suurin osuuskauppa HOK-Elanto on yli 680 000 asiakasomistajan oma osuuskauppa, jonka liikevaihto vuonna 2023 oli 2,6 miljardia euroa. HOK-Elannossa työskentelee yli 6 800 henkeä, ja osuuskaupan monipuolisia palveluita käyttää vuosittain yli 150 miljoonaa asiakasta Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Tuusulassa ja Vantaalla. 

Kun kaikki Alepat, S-marketit, Prismat, Food Market Herkku, ravintolat, ABC-asemat ja latauspisteet, Sokokset ja Sokos Emotion -myymälät, Hautaus- ja lakipalvelupisteet sekä Omistajapalvelupisteet lasketaan yhteen, toimipaikkoja HOK-Elannolla on yli 400. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HOK-Elanto

HOK-Elanto ostaa Ravintolakolmion Lasipalatsin ravintolatoiminnot – investointi kasvuun ja kunnianosoitus helsinkiläiselle kulttuurille17.6.2024 10:30:00 EEST | Tiedote

Ensi vuonna 120 vuotta täyttävä HOK-Elanto ostaa Ravintolakolmio Oy:ltä Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan Lasipalatsin ravintolatoiminnot, joihin kuuluvat Ravintola Lasipalatsin ja Café Lasipalatsin lisäksi juhla- ja tapahtumatila Bio Rexin tarjoilujen toteuttaminen. Lasipalatsi on keskeinen osa osuuskaupan historiaa, sillä HOK oli mukana sen rakennuttamisessa ja vastasi ravintolatoiminnasta vuosina 1936–1949.

Kutsu: Tervetuloa tutustumaan HOK-Elannon uuteen ruoan verkkokaupan keräilykeskukseen Vantaalle20.5.2024 13:00:00 EEST | Kutsu

Aika: ke 29.5. klo 9.00 Paikka: HOK-Elannon keräilykeskus. Käyntiosoite Manttaalitie 8, 01530 Vantaa Miltä yli 100 ruoan keräilyrobottia näyttävät täydessä toiminnassaan? Miten tuhansien suomalaistalouksien ruoan ostoskorit keräillään modernin teknologian avustuksella? Toimialueensa ruoan verkkokaupan markkinajohtaja HOK-Elanto on tehnyt historiansa suurimman investoinnin ruoan verkkokaupan tulevaisuuteen ja avaa yhden Euroopan suurimmista ruoan verkkokaupan keräilykeskuksista Vantaalle. Ensimmäiset toimitukset asiakkaille lähtevät keräilykeskuksesta kesäkuussa. Kutsumme sinut ennakkovierailulle tutustumaan keräilykeskukseen keskiviikkona 29.5. klo 9.00 ja kuulemaan tarkemmin keräilykeskuksen toiminnasta sekä ruoan verkkokaupan tulevaisuudesta! Tilaisuudessa paikalla ovat: HOK-Elannon ruoan verkkokaupan kehitysjohtaja Jukka Ranua Keräilykeskuksen johtaja Matti Korvenmaa S-ryhmän vähittäiskaupan verkkokaupoista vastaava johtaja Jarkko Kyttänen Keräilykeskuksen automaatioteknologian tarj

HOK-Elanto Liiketoiminta Oy:n Alepa-ketjun muutosneuvottelut ovat päättyneet27.3.2024 15:00:00 EET | Tiedote

HOK-Elanto Liiketoiminta Oy on saanut päätökseen tammikuussa alkaneet muutosneuvottelut. Muutosneuvottelut koskivat Alepa-ketjun myymäläpäälliköitä. Muutosneuvottelut käytiin toimintojen uudelleenorganisoimistarpeesta johtuvista syistä. Myymäläpäällikkötehtävien alkuperäinen vähennystarve muutosneuvotteluesityksessä oli 65. Neuvottelujen aikana suunnitelma tarkentui henkilöstöltä tulleiden hyvien ratkaisuehdotusten mukaisesti siten, että lopullinen vähennystarve myymäläpäällikkötehtävistä on 52. Kaikille päättyvistä tehtävistä irtisanotuille on tarjottu muita työtehtäviä HOK-Elannon palveluksesta. Muutoksella ei ole vaikutusta Alepa-myymälöiden lukumäärään. Lähikaupan rooli asiakkaiden arjessa on murroksessa. HOK-Elannon tavoitteena on uudistaa Alepa-ketjua strategiansa mukaisesti vastaamaan yhä vahvemmin muuttuvaan kuluttajakäyttäytymiseen, ja varmistaa edellytykset tulevaisuuden menestykselliseen liiketoimintaan. Muutosneuvotteluilla haettiin Alepalle yhtenäisempää ja tehokkaampaa jo

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye