HSY

Ennakkotiedote HSY:n hallituksen kokouksesta 31.5.2024

Jaa
HSY:n toiminta-alue graafisena kuvana ja nuija osoittamaan päätöksentekoa
HSY

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän hallituksen kokous pidetään perjantaina 31.5.2024.

Kokouksen esityslista on nähtävissä osoitteessa
https://hsy10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames

Hallitus päättää muun muassa vesihuollon ja jätehuollon investointiohjelmien hyväksymisestä vuosille 2025–2044. Investointiohjelmia käytetään vuosittain erikseen vahvistettavan toiminta- ja taloussuunnitelman laatimisen perustana. 

Hallitus päättä seuraavista hankinnoista:
- urakoitsijan valinta Suomenojan jätevedenpuhdistamon purkuun ja alueen ennallistamiseen
- Blominmäen itäisen valuma-alueen urakan toteuttajan valinta kahden osan rakentamiseen 
- valurautaisten vesijohtoputkien ja putkiyhteiden hankinta
- polyelektrolyyttien hankinta Viikinmäen jätevedenpuhdistamolle.

Hallitus saa tiedoksi seurantakatsauksen Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-sopimuksesta kaudelta 2020–2023 ja ennakkotiedon pääkaupunkiseudun kasvihuonekaasupäästöistä vuodelta 2023. Hallitus saa tiedoksi myös HSY:n osavuosikatsauksen tammi-huhtikuulta 2024.

HSY tiedottaa kokouksen jälkeen Suomenojan jätevedenpuhdistamon purusta ja alueen ennallistamisesta sekä ennakkotiedon pääkaupunkiseudun kasvihuonekaasupäästöistä vuodelta.

Ystävällisin terveisin
Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä
viestintäjohtaja Riitta-Liisa Hahtala
puh. 040 593 6346
www.hsy.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Tuotamme HSY:ssä kunnallisia vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pääkaupunkiseudusta ja ympäristöstä. Teemme kanssasi maailman kestävimmän kaupunkiseudun.                         

HSY – Puhtaasti parempaa arkea

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSY

Tieliikenteen kasvihuonekaasupäästöt lievässä laskussa pääkaupunkiseudulla – linja-autojen päästöt vähenivät eniten14.6.2024 11:00:52 EEST | Tiedote

Tieliikenteen aiheuttamat kasvihuonekaasupäästöt ovat kääntyneet laskuun pääkaupunkiseudulla, samoin kuin seudun muut ilmastopäästöt. HSY:n päästöseurannan mukaan tieliikenteen päästöt vähenivät noin kolme prosenttia vuonna 2023. Päästöjen lasku johtuu muun muassa kuorma-autoliikenteen vähenemisestä, polttoaineiden jakeluvelvoitteen hienoisesta kasvusta sekä liikenteen sähköistymisestä. Henkilöautoliikenteen päästöt eivät vähentyneet.

HSY:n hallituksen päätökset 14.6.202414.6.2024 10:23:51 EEST | Tiedote

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän hallitus päätti muun muassa pyytää lausunnot Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungeilta koskien HSY:n alustavaa toiminta- ja taloussuunnitelmaa vuosille 2025–2027. Hallitus päätti myös asettaa kuultavaksi HSY:n jätehuollon alustavan jätetaksan. Hallintolain mukainen kuulutus varmistaa kuntalaisille vaikuttamismahdollisuudet jätetaksan valmisteluvaiheessa. Jätemaksuilla katetaan esimerkiksi jätteiden kuljetus, käsittely ja hyötykäyttö, neuvonta, tiedotus ja valistus sekä jätehuollon kehittäminen ja investoinnit. Hallitus päätti seuraavista hankesuunnitelmista ja hankinnoista: - HSY:n yhtymäkokoukselle esitetään Länsi-Helsingin raitiotien hankesuunnitelman hyväksymistä - hyväksyttiin Ilmala 2 vesitornin julkisivusaneerauksen ja sisätilojen purun hankesuunnitelma - Kivistö–Koillis-Espoon vesihuoltoverkoston rakentamisen urakan toteuttajaksi valittiin YIT Infra Oy - myyntilaskujen ja dokumenttien tulostus- ja välityspalvelut hank

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye