Svenska handelshögskolan

Hanken Business Lab sai ennätysrahoituksen

Jaa

Kauppakorkeakoulu Hankenin yritysinkubaattori Hanken Business Lab on saanut 750 000 euron rahoituksen Louise ja Göran Ehrnroothin Säätiöltä seuraavien viiden vuoden ajaksi. Sopimukseen sisältyy myös varaus samasta summasta seuraaville viidelle vuodelle, eli kokonaissumma on 1,5 miljoonaa euroa. Hanken vastaa lahjoituksen pääomittamisesta 1,5 miljoonan euron edestä. 

Hanken Business Labin henkilöstö
Hanken Business Labin henkilöstö Hankenin arkisto

 – Olemme erittäin kiitollisia Louise ja Göran Ehrnroothin Säätiön pitkäaikaisesta tuesta toiminnallemme. Tämä on tärkeä virstanpylväs työssämme yrittäjyyden edistämiseksi. Tuki on sekä oivaltavaa että inspiroivaa ja sen avulla voimme kehittää palveluja pitkäjänteisesti ja systemaattisesti.  Tämä hyödyttää merkittävästi yrittäjiämme, innovaatiotoimintaamme ja koko yhteiskuntaa, sanoo Hanken Business Labin johtaja Markus Wartiovaara.

Hanken Business Lab perustettiin vuonna 2016 Helsingissä ja laajeni vuotta myöhemmin Vaasan Hankeniin. Yritysinkubaattorin toimintaan kuuluu kolme palvelupolkua: esihautomotoiminta niille, jotka haluavat perustaa yrityksen, inkubaattoritoiminta olemassa olevien yritysten tukemiseksi ja kiihdyttämötoiminta niille, jotka etsivät kasvua.

Louise ja Göran Ehrnroothin Säätiön varat käytetään pääasiassa inkubaattoritoimintaan, joka saa nimen Ehrnrooth & Partners Incubation Community (EPIC).

- Hanken on ollut säätiölle tärkeä pitkäaikainen yhteistyökumppani, ja odotamme innolla, että voimme sijoituksellamme jatkaa erittäin lupaavaa hautomotoimintaa Hanken Business Labin puitteissa. Uskomme vahvasti, että yrittäjyyteen ja yrittäjätaitoihin panostaminen on jotain, josta hyötyy pitkällä aikavälillä Hankenin lisäksi koko maa. Odotamme myös innolla niitä monipuolisia ja mielenkiintoisia yrityksiä, joita hautomoyhteisö tulee seulomaan, sanoo Georg Ehrnrooth, Louise & Göran Ehrnroothin säätiön puheenjohtaja.

Hanken Business Labin toiminta on avointa ja tukee Hankenin opiskelijoita ja alumneja, sekä muita yrittäjyydestä kiinnostuneita, kuten myös yrityksiä ja yhdistyksiä Helsingin ja Vaasan alueilla. Painopiste on innovatiivisissa ideoissa, joilla on potentiaalia kasvuun ja kansainväliseen skaalautuvuuteen.

Lähes 60 yritystä ja organisaatiota on jäseninä Hanken Business Labissa, mukaan lukien Reveel, Catermate, HankenES, Pongfinity, Mobal, Mjuk ja Enfuce.

– Viimeisten kahden vuoden aikana toimintamme on kehittynyt huimasti. Tiimimme on kaksinkertaistunut, mikä on avannut meille keskeisen roolin yrittäjyyden kasvussa sekä paikallisesti että kansainvälisesti. Olemme kiitollisia siitä, että Louise ja Göran Ehrnroothin Säätiö näkee potentiaalin siinä, mitä olemme rakentaneet, ja haluaa tukea jatkuvaa kasvumatkaamme. Lahjoitus on tärkeä virstanpylväs keräyskampanjassamme, sanoo Hanken Business Labin varainhankinnasta vastaava Ronny Eriksson.

Pankinjohtaja Göran Ehrnrooth ja hänen vaimonsa Louise perustivat Louise & Göran Ehrnroothin säätiön vuonna 1991. Säätiö tukee vuosittain yli miljoonalla eurolla pitkäjänteistä innovatiivista toimintaa koulutuksen, ympäristönsuojelun ja maatalouden, yhteisöllisen toiminnan ja kulttuurin aloilla Suomessa.

Lisätietoja:
Markus Wartiovaara, johtaja, Hanken Business Lab, puh. +358 40 820 2100, sähköposti: markus.wartiovaara@hanken.fi
Ronny Eriksson, projektipäällikkö, Hanken Business Lab, puh. +358 50 517 7908, sähköposti: ronny.eriksson@hanken.fi

Tietoja julkaisijasta

Kauppakorkeakoulu Hanken on Suomen vanhin kauppakorkeakoulu, joka toimii
Helsingissä ja Vaasassa. Se on johtava, kansainvälisesti akkreditoitu yliopisto, jolla on yli
sadan vuoden kokemus koulutuksesta ja tutkimuksesta talouden ja kauppatieteiden aloilta.
Kaikki Hankenin opetus perustuu sen korkeatasoiseen tutkimukseen. Hankenilla on läheiset
suhteet yritysmaailmaan ja yli 14 000 alumnin verkosto yli 70 maassa.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Svenska handelshögskolan

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye