Teknologiateollisuuden vähähiilisyystiekartan julkistamistilaisuus keskiviikkona 5.6. kello 12

Jaa

Teknologiateollisuus ry julkistaa uuden vähähiilitiekartan keskiviikkona 5.6. kello 12–14.  Raportin mukaan Suomen teknologiateollisuus on saavuttanut viiden vuoden sisällä merkittäviä päästövähennyksiä. 

Teknologiateollisuus julkaisi ensimmäisen vähähiilitiekarttansa kesäkuussa 2020. Nyt tarkastelua on laajennettu siten, että se kattaa myös koko toimialan arvoketjun päästöt. Tiekartassa kuvataan teknologiateollisuuden kytköstä vetytalouteen sekä toimialan mahdollisuuksia kehittää älykkään energiajärjestelmän kyvykkyyksiä. Tämän lisäksi työssä kartoitettiin teknologiateollisuuden kädenjälki- ja vientipotentiaalia.

Tervetuloa kuulemaan teknologiateollisuuden toimintaympäristön alalla tunnistettuja muutoksia sekä yritysten mahdollisuuksia globaalien päästöjen vähentämisessä.

Keynote-puheenvuoron pitää ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen.

Tiekarttatyön esittelee yhdessä Teknologiateollisuuden kanssa Gaia Consulting.

Puheenvuoron pitää myös Vaisalan edustaja.

Milloin: keskiviikkona 5.6.2024 klo 12–14

Missä: Eteläranta 10, Auditorio

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 2.6. tästä linkistä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Teknologiateollisuus ry

Suomen teknologiateollisuus on saavuttanut viime vuosina merkittäviä päästövähennyksiä5.6.2024 07:00:00 EEST | Tiedote

Teknologiateollisuuden uuden vähähiilisyystiekartan mukaan toimialalla on vuonna 2020 julkaistun raportin jälkeen saavutettu toimintaympäristössä tapahtuneista muutoksista huolimatta merkittäviä päästövähennyksiä. Toimialan omat suorat päästöt ovat vähentyneet 7 prosenttia ja fossiilisten polttoaineiden vuosittainen käyttö on laskenut 11 prosenttia. Teollisuudessa käytetyn ostoenergian päästöt ovat laskeneet jopa 45 prosenttia.

Teknologiateollisuuden heikko kysyntä ja tilauskertymä vaikeuttavat yhä talouskasvua8.5.2024 11:00:00 EEST | Tiedote

Tilauskantojen oheneminen Suomen merkittävimmällä vientialalla on jatkunut jo yli vuoden. Teknologiayritysten saamien tarjouspyyntöjen määrä väheni alkuvuonna edelleen, mutta jo aiempaa vähemmän. Tilanne toimialalla tulee jatkumaan vaikeana, mutta siitä huolimatta yritykset ovat pyrkineet pitämään kiinni henkilöstöstään, kertoo Teknologiateollisuus ry:n tuore tilauskanta- ja henkilöstötiedustelu.

Puolijohdeala tarjoaa Suomelle merkittävän mahdollisuuden kasvuun – Strategia tunnistaa vahvuudet ja tarvittavat toimet26.4.2024 12:30:00 EEST | Tiedote

Suomen puolijohdetoimiala ennakoi liikevaihtonsa kolminkertaistuvan 5–6 miljardiin euroon ja alan työntekijöiden määrän kasvavan 20 000:en vuoteen 2035 mennessä. Toimialan tänään julkaistu strategia peräänkuuluttaa koulutukseen, kansainvälisten osaajien houkutteluun sekä T&K-investointeihin kohdistuvia toimenpiteitä. Puolijohteilla on iso rooli myös Euroopan teknologisen kilpailukyvyn vahvistamisessa.

Teknologiateollisuus: Hallituksen lupaus yritysvetoisista TKI-panostuksista luo uutta kasvua16.4.2024 16:38:16 EEST | Tiedote

Teknologiateollisuus ry pitää hyvänä hallituksen kehysriihilupausta yritysvetoisten tutkimus-, kehitys- ja innovaatiopanostusten (TKI) lisäämisestä. Vihreän siirtymän ja murrosteknologioiden tukeminen antaa suomalaiselle teknologiateollisuudelle mahdollisuuden uusien vientituotteiden ja -palveluiden synnyttämiseksi. Tämä luo edellytyksiä kestävälle kasvulle, uusille työpaikoille ja hyvinvoinnille tulevaisuudessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye