Pirkanmaan hyvinvointialue

Sekasin-chatin pilotista hyvää palautetta – toiminta jatkuu pysyvänä palveluna Pirkanmaalla

Jaa

Pirkanmaan hyvinvointialue jatkaa yhteistyötä Sekasin-chatin kanssa, tarjoten nuorille tärkeän kanavan keskustelulle. Kevään 2024 aikana hyvinvointialueen työntekijät ovat päivystäneet chatissa, ja saatu palaute sekä nuorilta että ammattilaisilta on ollut erittäin positiivista. Tämä rohkaisee jatkamaan toimintaa.

Sekasin-chat on valtakunnallinen, anonyymi chat-palvelu, jossa 12–29-vuotiaat nuoret voivat keskustella mieltään painavista asioista. Sekasin-kollektiivin ylläpitämä palvelu on ollut nuorille tuttu ja turvallinen paikka avautua, mikä on tehnyt siitä helpon valinnan Pirkanmaan hyvinvointialueelle.

– Ei olisi ollut järkevää luoda mitään omaa vastaavaa palvelua. Työntekijät ovat kokeneet päivystämisen chatissa lisänneen taitoa kohdata ja olla läsnä nuorille sekä olleen mukavaa vaihtelua omaan työnkuvaan, kertoo suunnittelija Henna Fager.
 
Pirkanmaan hyvinvointialueen työntekijät ovat toimineet chatissa päivystäjinä, ja tarkoituksena on kouluttaa lisää henkilökuntaa tähän tehtävään. Sekasin-chat tarjoaa alustan, koulutuksen ja tuen, joten hyvinvointialueelle ei koidu kustannuksia työntekijöiden työaikaa lukuun ottamatta.
 
Kevään aikana työntekijät kävivät noin 600 keskustelua nuorten kanssa. Tämä saavutettiin 120 tunnin kuukausittaisella työntekijöiden panoksella. Yleisimmät syyt yhteydenotoille olivat paha olo, ihmissuhdeongelmat, halu kertoa kuulumisia ja itsetuhoisuus. Sekasin-chat tarjoaa matalan kynnyksen keskusteluapua suoraan nuorten puhelimeen tai tietokoneelle, ja se on erityisen suosittu niiden nuorten keskuudessa, joita on muuten vaikea tavoittaa. Chattiin on suora linkki verkkosivuiltamme.
 
– Osalle nuorista Sekasin-chat toimii itsenäisenä ja riittävänä palveluna. Sekasin-chat -yhteistyössä pitäisi katsoa valtakunnallista nuorten tilannetta ja laittaa resurssit yhteen, jotta voidaan vastata nuorten keskustelun tarpeeseen. Liian moni nuori jää vaille keskusteluapua, kun ei hahmoteta laajempaa kuvaa. Yhteistyöllä pystyttäisiin vastaamaan kaikkien nuorten huoleen, kunhan tahtoa tähän riittäisi, toteaa Fager.
 
Pirkanmaan hyvinvointialueen onnistuneen kokemuksen toivotaan innostavan myös muita hyvinvointialueita liittymään mukaan Sekasin-chat -toimintaan. Lisäksi kuka tahansa voi lähteä mukaan toimintaan vapaaehtoisena, tarjoten tukea nuorille heidän tarpeisiinsa.

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan hyvinvointialue

Olemme Suomen suurin hyvinvointialue ja Pirkanmaan suurin työnantaja. Toteutamme alueellamme lakisääteistä ja valtion ohjaamaa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen uudistusta. Pirkanmaalla muutokseen sisältyy laaja palveluverkon uudistus, jossa otetaan käyttöön myös uusia digitaalisia ja liikkuvia palveluja. Lisätietoja meistä pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluehallitukselle esitetään syksylle uusia yhteistoimintaneuvotteluja – talouden sopeuttamista tavoitellaan nyt sisäisen hallinnon keventämisellä19.6.2024 15:29:39 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialueen lisäsäästötarve vuodelle 2025 on arviolta 20 miljoonaa euroa. Osana sopeutustoimia aluehallitukselle 24.6. esitetään koko henkilöstöä koskevien yhteistoimintaneuvottelujen käynnistämistä elokuussa 2024. Neuvottelut kytkeytyvät erityisesti organisaatio- ja johtamisrakenteen uudistamistyöhön mutta kohdistuvat koko henkilöstöön.

Aluehallitus jätti liikkuvien palvelujen ja lähiasemien esityksen pöydälle (otsikko korjattu)17.6.2024 14:39:53 EEST | Tiedote

Aluehallitus jätti maanantaina pöydälle esityksen liikkuvien palvelujen ja lähiasemaverkoston lähettämisestä laajalle keskustelu- ja kuulemiskierrokselle. Asia pyritään käsittelemään viikon päästä pidettävässä aluehallituksen kokouksessa. Aluehallitus päätti sen sijaan muun muassa käynnistää lasten ja nuorten psykiatrian uudisrakennuksen rakentamisen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye