Finanssiala ry

Vakuutusalan huiput kokoontuvat Helsingissä – FA:n Ahosniemi: Suomessa on unohdettu, mistä vakuutuksessa on kyse

Jaa
  • Harva harmittelee pelastusliivien hankintaa, mutta vakuutuksen kohdalla harmittelua kuuluu, sanoo Finanssiala ry:n (FA) toimitusjohtaja Arno Ahosniemi.
  • Vakuutusalan kansainvälinen konferenssi kokoaa yli 300 vakuutusalan johtajaa ja asiantuntijaa Helsinkiin.

”Käsitys siitä, mistä vakuutuksessa on kyse, on selvästi hieman hapristunut Suomessa”, sanoo suomalaista vakuutusalaa edustavan Finanssiala ry:n (FA) toimitusjohtaja Arno Ahosniemi.

Mediassa on näkynyt viime aikoina pohdintoja vakuutustuotteiden kannattavuudesta asiakkaille, kun on viitattu esimerkiksi sairauskuluvakuutuksiin. Kannattavuus on typistynyt yksinkertaiseksi laskennaksi siitä, onko vakuutuksesta maksanut enemmän vakuutusmaksuja kuin siitä on saanut korvauksia.

”Kun puhutaan riskivakuutuksesta, niin tällainen ajattelutapa on todella yksioikoinen. Ei kai kukaan harmittele pelastusliivien hankintaan mennyttä summaa, jos ei koskaan joudukaan kamppailemaan hengestään hyisessä vedessä. Vakuutus toimii juuri näin: kyse on siitä, että on taloudellisesti turvatussa tilanteessa, jos jotain pahaa kävisi. Siinä maksetaan myös mielenrauhasta ja turvallisuudentunteesta”, Ahosniemi sanoo.

Oman elämän riskien ymmärtäminen ja niihin varautuminen tavalla tai toisella ovat osa talousosaamista. Riittäviin taitoihin kuuluu ymmärtää, miten vakuutusturva toimii ja miten itsensä ja läheisensä voi niiden avulla turvata.

”Yleisesti ottaen Suomessa ollaan innokkaampia vakuuttamaan esineitä kuin vaikkapa omaa henkeä. Tästä kertoo se, että FA:n vakuutustutkimuksen mukaan vain joka kolmannella suomalaisella on kuoleman varalta otettu henkivakuutus, kun taas vapaaehtoinen autovakuutus on yli puolella suomalaisista. Tulos on nurinkurinen: jos kysytään, onko oma auto kalliimpi kuin henki, niin vastausta ei tarvitse arvuutella”, Ahosniemi sanoo.

Vakuutusala kokoontuu Helsingissä

Ahosniemen pohdinnat avaavat kansainvälisen vakuutusalan konferenssin Helsingissä. Vakuutusalan eurooppalaisen kattojärjestö Insurance Europen jokavuotinen konferenssi kiertää eri Euroopan maissa ja rantautuu nyt 30.5. ensi kertaa Helsinkiin Kansallisoopperaan.

Konferenssi kokoaa pääasiassa vakuutusalan eurooppalaisia vaikuttajia yhteen, mutta mukana on myös puhujia ja osallistujia Euroopan ulkopuolelta. Puhuja- ja osallistujakaartista löytyy paitsi vakuutusyhtiöiden johtoa, myös viranomaisia ja kansalaisjärjestöjen edustajia.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa julkaisijasta Finanssiala ry

Finanssiala ry
Itämerenkatu 11 - 13
00180 HELSINKI

020 793 4240
http://www.finanssiala.fi

Finanssiala ry (FA) edustaa Suomessa toimivia pankkeja, henki-, työeläke- ja vahinkovakuutusyhtiöitä, rahasto- ja rahoitusyhtiöitä sekä arvopaperivälittäjiä. Rakennamme jäsenillemme toimintaympäristöä, jossa ne voivat liiketoiminnallaan lisätä suomalaista hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finanssiala ry

KORJAUS Finanssiala ry:n positiivista luottotietorekisteriä koskevaan tiedotteeseen 13.6.2024 kello 6.3013.6.2024 14:45:22 EEST | Tiedote

13.6.2024 kello 6.30 lähetetyssä tiedotteessamme oli virhe toisessa kappaleessa ensimmäisen väliotsikon jälkeen. Tekstissä sanottiin harhaanjohtavasti, että luottokiellon ottaja saa erillisen tositteen, jolla voi osoittaa luottokelpoisuuden omaehtoisesta kiellosta huolimatta. Tällaista tositetta ei kuitenkaan ole saatavilla positiivisesta luottotietorekisteristä. Alla korjattu tiedote kokonaisuudessaan.

Omien tietojen oikeellisuus kannattaa tarkastaa ennen lainanhakua positiivisesta luottotietorekisteristä13.6.2024 06:30:00 EEST | Tiedote

Luottolaitokset käyttävät huhtikuun alussa 2024 käyttöön tullutta positiivista luottotietorekisteriä asiakkaan luottokelpoisuuden arviointiin. Positiivisessa luottotietorekisterissä on havaittu joitakin virheitä, ja luotonantajat korjaavat niitä jatkuvasti. Ennen kuin lähtee hakemaan uutta lainaa, kannattaa tarkastaa rekisteristä, että omat tiedot ovat ajan tasalla. Rekisteri helpottaa luotonmyöntäjiä asiakkaan tietojen tarkistamisessa ja auttaa ylivelkaantumisen torjunnassa.

Suurin osa suomalaisista uskoo tunnistavansa digihuijaukset vähintään melko hyvin – yli neljännes välttelee digitaalisten palveluiden käyttöä huijausten pelossa11.6.2024 06:30:00 EEST | Tiedote

Jopa 88 prosenttia suomalaisista uskoo tunnistavansa digihuijaukset melko hyvin. Reilut 70 prosenttia suomalaisista kokee osaavansa tarkistaa URL-osoitteiden oikeellisuuden esimerkiksi sähköpostiviesteissä tai muissa viesteissä. Heistä kuitenkin jopa 16 prosenttia jättää osaamisesta huolimatta linkit tarkistamatta. Yli neljännes suomalaisista välttelee digitaalisten palveluiden käyttöä huijausten pelossa. FA lanseerasi toukokuussa kansalaisille suunnatun huijausten torjuntakampanjan herättämään yleistä valppautta ja lisäämään tietoisuutta huijauksista. Nyt kampanjan mainokset ottavat jälleen haltuun eri mediakanavat. Kampanjan päätähtenä nähdään koko kansan tuntema ja rakastama näyttelijä Maija-Liisa Peuhu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye