Kangasalan kaupunki

Näyttävä Viuhka voitti Kangasalan torialueen liikerakennuksen rakennuspaikan toimijahaun

Jaa
Tori-paviljonki Viuhka, luonnoskuva näkymästä torilta.
Tori-paviljonki Viuhka, luonnoskuva näkymästä torilta. @Juuso Horelli @Juha heinänen.

Kangasalan kaupunki ja Business Kangasala Oy järjestivät toimijahaun kaupungin keskeisimmälle paikalle torialueen sydämeen tänä keväänä. Määräaikaan mennessä saatiin kaksi ehdotusta, joista valituksi tuli Juha Heinäsen Tori-paviljonki Viuhka.

Arkkitehtoonisesti kaunis rakennus sopii erinomaisesti torille. Julkisivultaan paikkaan hyvin sopiva ja sisätiloiltaan mielenkiintoinen rakennus on nähtävyys itsessään. Se kätkee sisäänsä erinomaisia ratkaisuja ja tilaan mahtuu ravintola, kahvila ja muuta toimintaa. Suunnittelijan ideassa yhdistyvät kaupunkilaisten olohuone ja sen tuoma taustatuki elävöittämään toria myyjineen ja lisäämään osaltaan keskustan elinvoimaa.

- Rakennuksen suunnitelma vastaa ulkoasultaan ja toiminnallisuudeltaan juuri sitä, mitä näin ainutlaatuinen ja näkyvä paikka keskustan ytimessä edellyttää, toteaa elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala.

Rakennuksen koko on kaavan mahdollistamaa pienempi, mutta vastaavasti se jättää ympärilleen tilan tuntua ja sopii uudistettavan torin suunnitelmiin.

Osana hiilineutraaliuutta on rakennuksen suunnittelussa huomioitu keskusta-alueen puurakentamisen lisääminen. Rakennus huomioi ekologiset tarpeet, sekä ilmaston epäpuhtaudet, siten että saavutetaan hiilineutraali päästöjen maksimointi.

Ravintoloitsijaa ja kahvilan pitäjää ei ole vielä valittu. Jos kiinnostus heräsi, niin vielä ehtii mukaan. Business Kangasala on mukana hakemassa toimijoita tähän hankkeeseen. Rakennuksen sisällä on tilaa kahvittelijoille myös parvella ja ulos saadaan torialueelle avautuva viihtyisä terassi. Alustavissa suunnitelmissa ravintolassa on 150 paikkaa ja kahvilassa 80 paikkaa. Suunnitelmissa on sopivasti huomioitu rakennuksen muuntojoustavuus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tori-paviljonki Viuhkan toimija Juha Heinänen, puh. 050 341 4040
Kangasalan kaupunki, elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala, puh. 044 430 9421
Business Kangasala Oy, toimitusjohtaja Päivi Kuusivaara, puh. 044 430 9246

Kuvat

Tori-paviljonki Viuhka, luonnoskuva näkymästä torilta.
Tori-paviljonki Viuhka, luonnoskuva näkymästä torilta.
Lataa
Luonnoskuva tori-paviljongin kahvilasta.
Luonnoskuva tori-paviljongin kahvilasta.
Lataa
Asemakuva torialueesta.
Asemakuva torialueesta.
Lataa
Tori-paviljongin julkisivunäkymä eri ilmansuunnista.
Tori-paviljongin julkisivunäkymä eri ilmansuunnista.
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasalan kaupunki

Saarenmaan osayleiskaavan ja 2-kehän tiesuunnitelman käynnistäminen11.6.2024 12:21:49 EEST | Tiedote

Saarenmaan osayleiskaavan laatiminen on käynnistetty uudelleen Kangasalan kaupunki on käynnistänyt Saarenmaan osayleiskaavan laatimisen uudelleen. Edellisessä kaavaprosessissa Kangasalan valtuusto hyväksyi Saarenmaan osayleiskaavan 13.6.2022. Hämeenlinnan hallinto-oikeus kumosi päätöksellään 18.12.2023 valtuuston hyväksymispäätöksen sillä perusteella, että osayleiskaavaan oli tehty merkityksellisiä muutoksia ehdotusvaiheen nähtävilläolon jälkeen, jotka olisivat edellyttäneet kaavaehdotuksen asettamista uudelleen nähtäville ennen kaavan hyväksymistä. Uudessa Saarenmaan osayleiskaavaprosessissa osayleiskaava-alue on sama kuin aiemmin hyväksytyssä osayleiskaavassa. Myös kaavan keskeiset tavoitteet ovat säilyneet ennallaan. Osayleiskaavan keskeisenä tavoitteena on mahdollistaa alueelle Tampereen seudun 2-kehän, uuden kansallisesti ja kansainvälisesti vetovoimaisen yritysalueen sekä seudun kaupunkirakennetta täydentävän asumisen alueen sijoittuminen. Saarenmaan alue laajentaa Tampereen puol

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye