Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Stadin Brankkarin vinkit kesäloman alkuun

Jaa

Koulut päättyvät helteisissä merkeissä tulevana viikonloppuna. Koulujen päättyminen ja hyvät kelit tietävät runsaasti nuorten kokoontumisia kaupungin eri rannoille ja puistoihin.

Kaksi ensihoitajaa ja polkupyörät
Ensihoitajat liikkuvat sähköpyörillä ambulanssien lisäksi koulujen päättäjäisviikonloppuna. Helsingin pelastuslaitos

Kesän juhlinnassa kannattaa huomioida paitsi turvallisuus, myös voimassa oleva maastopalovaroitus sekä erityisen lämmin sää.

Stadin Brankkari kokosi vinkkejä turvalliseen koulujen päättymisen ja kesän juhlintaan.
Huoltajilla on tärkeä rooli nuorten turvallisessa juhlimisessa. Nuorten kanssa kannattaa sopia juhlimisen rajat, yhteiset yhteydenottotavat ja kotiintuloajat. Puhelimet kannattaa ladata täyteen. Muista myös, että jos viranomaiset soittavat, voi puhelu tulla tuntemattomasta numerosta. 

Perinteisesti koulujen päättyminen näkyy ensihoidossa tehtävämäärien kasvussa. Päättäjäislauantaina pelastuslaitoksen ensihoitajat liikkuvat perinteiseen tapaan keskustan kokoontumispaikoilla polkupyörillä.

Janojuomana vesi
Helteiden vuoksi oikea nesteytys, vesi, kivennäisvedet ja virvoitusjuomat ovat suositeltavia.
Kuumuus sekä hikoilusta aiheutuva neste- ja suolavajaus voivat johtaa lämpöuupumukseen tai -halvaukseen.

Jos haveri tapahtuu tai kuumuus vie voimat, niin soita ensisijaisesti päivystysavun numeroon 116117 ennen päivystykseen hakeutumista: terveydenhuollon ammattilaiset kertovat sinulle, tarvitseeko sinun mennä päivystykseen. Numero palvelee 24/7.

Soita 112, kun tiedät tai epäilet hengen, terveyden, omaisuuden tai ympäristön olevan uhattuna tai vaarassa.

Maastopalot ja grillaus
Maasto on Helsingin alueella tällä hetkellä todella kuiva. Koko Uudenmaan alueella on voimassa maastopalovaroitus. Kaikki avotulen teko on kielletty.

Muistathan, että Suomenlinnan alueella kaikki grillaaminen on kielletty.

Pidetään yhdessä huolta toisistamme!

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin pelastuslaitos tuottaa turvallisuutta ja auttaa hädän hetkellä. Palvelumme ovat onnettomuuksien ehkäisy, pelastustoiminta ja ensihoito sekä väestönsuojelu ja varautuminen. Yhdellätoista pelastusasemallamme ja neljällä meriasemallamme työskentelee noin 800 henkeä, joista noin 600 pelastus- ja ensihoitopalveluissa.Vuonna 2022 pelastuslaitoksella oli 8632 pelastustoimen ja 64000 ensihoidon hälytystehtävää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye