Järvi-Suomen Energia

Sähkön toimitusvarmuutta parannetaan Juvalla

Jaa

Järvi-Suomen alueella sähköenergian jakelusta huolehtiva Järvi-Suomen Energia parantaa merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Juvalla vuonna 2024.

Juvalla, kuten muuallakin Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella, taajamien sähköverkon toimitusvarmuusinvestoinnit on pääosin saatu päätökseen jo aiemmin. Nyt yhtiö keskittyy haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin ja ilmajohtolinjojen siirtoon metsistä teiden varsiin.

Uutta runkoyhteyttä rakennetaan Juvalla Siikakoskelta Vuorilahden kautta Ylivedelle. Etelässä hankealue yltää Mikkelin puolelle. Työmaa toteutetaan laajuutensa vuoksi monivuotisena hankkeena. Viimeistely- ja purkutyöt tehdään keväällä 2026.

Sekä maakaapelia että ilmajohtoa asennetaan noin 30 kilometriä. Vanhaa, metsässä kulkenutta ilmajohtoa puretaan 54 kilometriä. 

Neitvuorelle ylettyvän työmaa-alueen maisemat ovat jylhiä. Kallioisessa, paljon korkeuseroja sisältävässä maastossa myrskyvikojen korjaaminen on ollut hidasta.

- Siellä on ollut johto-osuuksia, joille on ollut erittäin vaikea ja hidasta päästä viankorjaukseen. Sähkön toimitusvarmuus paranee nyt huomattavasti. Viat vähenevät ja niiden korjaaminen nopeutuu, kertoo Järvi-Suomen Energian projektipäällikkö Jyri Löppönen.

Investoinnin arvo on 2,7 miljoonaa euroa. Urakoitsijana toimii Enerke Oy. Rakennustyöt ovat alkaneet. Suunnittelussa on huomioitu esimerkiksi Neitvuoren muinaisjäännösalueiden erityisvaatimukset. 

Alueella on paljon vapaa-ajan asutusta. Mutkaisilla ja mäkisillä tieosuuksilla liikkuvilta toivotaan varovaisuutta parin vuoden ajan, vaikka työmaa merkitään asianmukaisesti ja toteutetaan huolellisesti.

Järvi-Suomen Energia rakentaa sähköverkkoa ja varmistaa sähköntoimituksen alueensa asiakkaille tasapuolisesti ja mahdollisimman taloudellisesti. Yhtiö investoi vuoden 2024 aikana sähköverkkoon yli 40 miljoonaa euroa, millä rakennetaan tänä vuonna vajaat 1000 kilometriä uutta toimitusvarmaa verkkoa. Verkon parantamishankkeet merkitsevät paljon aluetaloudelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye