Jyväskylän yliopisto

Kutsu medialle: Tutkimuksen huiput -sarja Jyväskylän yliopistossa – kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta esittäytyy

Jaa

Jyväskylän yliopisto järjestää kevät- ja syyslukukaudella 2024 kaikille kiinnostuneille avoimen mahdollisuuden tutustua tiedekuntien kärkitutkimuksiin ja nouseviin tutkimusaloihin.  Tilaisuus siirtyy syyskuulle 2025 (alkuperäinen ajankohta 5.6.)

Ruusupuisto-rakennuksen aula.
Petteri Kivimäki, Jyväskylän yliopiston kuva-arkisto.

Tilaisuuksiin voi osallistua paikan päällä Ruusupuistossa tai niitä voi seurata suorina lähetyksinä Moniviestimen välityksellä tämän linkin kautta. Myöhemmin esittäytymisiä voi katsoa tallenteina. Osoite pysyy samana koko sarjan ajan.

Syyskuussa 2025 kuullaan kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan kiinnostavista, ajankohtaisista ja yhteiskunnallisesti merkityksellistä tutkimusteemoista. Oppimisen dynamiikan ja interventiotutkimuksen huippututkimusyksikössä (InterLearn) tutkitaan lasten oppimisen ja hyvinvoinnin yhteyksiä sekä oppimisen tuen keinojen vaikuttavuutta selittäviä tekijöitä. Koulutuksen tulevaisuus (EDUCA) -lippulaivan tavoitteena on edistää koulutuksen kehittämistä tutkimustiedon avulla ja luoda koulutuksen ekosysteemi. Monitieteinen aivotutkimuskeskus tarjoaa tutkimusympäristön ja tukea neurotieteelliseen tutkimukseen.

Tilaisuuden lopussa on aikaa vapaamuotoiselle keskustelulle ja verkostoitumiselle.

Huippututkimusta: Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta

(Keskiviikko 5.6.2024 klo 12.00–14.00) TILAISUUS SIIRTYY SYYSKUULLE, uusi aika ilmoitetaan myöhemmin. 
Ruusupuisto-rakennuksen aulatila, Jyväskylän yliopisto (Alvar Aallon katu 9) 

Ohjelma 

12.00 Avaus, prof. Marja-Kristiina Lerkkanen, Kasvatustieteiden ja psykologian alojen huippututkimusta Jyväskylän yliopistossa. 

12.15 Huippututkimuksen kärkeä

  • InterLearn-huippututkimusyksikön esittely, prof. Paavo Leppänen
  • EDUCA-lippulaivan esittely, prof. Marja-Kristiina Lerkkanen
  • Monitieteinen aivotutkimus (CIBR) ja esimerkkinä DigiMind -projekti, apul.prof. Tiina Parviainen

13.45 Loppusanat, prof. Marja-Kristiina Lerkkanen 

  • Hetki kohtaamisille ja keskustelulle Ruusupuistossa

14.00 Tilaisuus päättyy 

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille ja tietoa voi vapaasti välittää eteenpäin.

Syksyllä on vuorossa lisää esittelyjä. Kaikkia sarjan tilaisuuksia voi seurata etänä ja ne julkaistaan myöhemmin tallenteina.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan huippututkimukseemme!

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan esittäytymisestä: 
Professori, varadekaani Jarmo Hämäläinen
jarmo.a.hamalainen@jyu.fi
p. 040 8053490

Lisätietoa koko esittelysarjasta:
Projektipäällikkö Esa Kannisto, KTL
esa.kannisto@jyu.fi
p. 0400 707 628

Linkit

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye