Momentum Kirjat

Uusi tietoteos von Wright -suvun vaiheista

Jaa

Atte von Wrightin, suvun nykyisen päämiehen kirjoittama Kartano Kuopion takana -teos esittelee taiteilijaveljeksistään tunnetun suvun henkilöitä ja heidän elämänvaiheitaan 140 vuoden ajalta, 1700-luvun lopulta 1900-luvun alkuun, jolloin suvulle kuulunut Haminalahden kartano siirtyi uusille omistajille. Kartanon viimeiseksi von Wright -suvun omistajaksi jäi Adolf von Wright nuorempi, jolla oli merkittävä vaikutus Suomen meijeritalouden kehityksessä.

Kansi: Jari Mattila, kannen kuva Julius von Wrightin päiväämätön akvarelli "Vanha Haminalahti".
Kansi: Jari Mattila, kannen kuva Julius von Wrightin päiväämätön akvarelli "Vanha Haminalahti".

Atte von Wrightin tietokirja Kartano Kuopion takana on julkaistu Momentum Kirjojen kustantamana.

Haminalahden kartanon, ”Hovin”, historia ulottuu yli 450 vuoden taakse Pohjois-Savon varhaiseen asutuskauteen. von Wright -suvun haltuun kartano siirtyi 1700-luvun lopulla. Seuraavien 150 vuoden aikana kartano näki suvun neljä omistajapolvea. Kartanoa koskettivat niin sotaisat ja myrskyisät Ruotsin vallan loppuvuodet kuin 1800-luvun suuret kehityslinjatkin. ”Kuopion takaisessa” kartanossa luotiin suomalaisen taiteen kivijalkaa, kamppailtiin katovuosien ja elinkeinorakenteen muutosten kanssa, tehtiin kipeitä ratkaisuja, rakastettiin, iloittiin ja surtiin. von Wright -suvun päämiehen kartanon vaiheita kuvaava kirja perustuu paljolti ennen julkaisemattomiin tai vähän tunnettuihin dokumentteihin ja kuvaa erikoislaatuista perhettä ja elämäntapaa kartanokulttuurin koillisessa periferiassa.

Atte von Wright on kuopiolainen elintarvikebiotekniikan emeritusprofessori Itä-Suomen yliopistosta ja von Wright -suvun nykyinen päämies. Suku- ja paikallishistoria on hänen pitkäaikainen harrastuksensa.

VON WRIGHT, ATTE : Kartano Kuopion takana
127 sivua
Sidottu, kovakantinen
ISBN 9789527584675
Ilmestymisaika: Kesäkuu 2024

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Lähetämme pyynnöstä arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse. Arvostelukappalepyynnöt, haastattelupyynnöt sekä tiedustelut pressikuvista voi lähettää osoitteeseen info@momentumkirjat.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansi: Jari Mattila
Kansi: Jari Mattila
Lataa
Atte von Wrightin kuva © Petra Tiihonen
Atte von Wrightin kuva © Petra Tiihonen
Lataa

Linkit

Momentum Kirjat

Suotie 15
05200 Rajamäki

Momentum Kirjat on kotimainen kirjankustantamo. Julkaisemme elämäkertoja, historiikkeja sekä kauno- ja tietokirjallisuutta kustanteina ja palvelukustanteina.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Momentum Kirjat

Naurun kuolema on romaani naurun voimasta ja vapaudesta17.7.2024 16:33:02 EEST | Tiedote

Liisa Walleniuksen romaani Naurun kuolema on julkaistu Momentum Kirjojen kustantamana. Hendrik Speelbergin isä ei hallitse nauruaan. Tuo sairas hohotus karkotti muut ihmiset Jakobin ympäriltä, mutta hänen pienen poikansa se lumosi loppuelämäksi. Isän nauru teki Hendrik Speelbergistä maailmankuulun naurututkijan. Pohjan suomalais-hollantilaisen Hendrikin uralle ja maineelle loi tutkimusmatka Papuan suoseuduilla asuvan kawa-heimon pariin. Hendrik kirjoitti kawojen naurukulttuurista useita kirjoja ja laajensi sitten naurututkimusta yhä uusille ihmiselämän alueille. Vaikka matkasta kawojen luo on kulunut vuosikymmeniä, muistot sen nauravasta kansasta elävät tuoreina Hendrikin mielessä. Kawojen naurukulttuuria vasten hän peilaa myös oman aikamme ihmiskuvaa ja suhdettamme nauruun. Milloin nauru syntyi maailmaan ja mihin naurua tarvitaan? Mitä se viestii? Miten nauru jakautuu kahvilan kulmapöydässä ja miten eri kulttuureissa? Miten nauretaan eri tuloluokissa ja sosiaalisissa ryhmissä? Miksi n

Uutuusromaani "Mimi” rakkauden ja järjen ristiriidasta mafian jännitteissä16.7.2024 14:46:50 EEST | Tiedote

Moona Kecmani romaani Mimi on julkaistu Momentum Kirjojen kustantamana. Romaani kertoo Theon ja Mimin rakkaustarinasta New Yorkissa. Theo saapuu Mimin elämään kuin laukaus pimeästä. Millaisen miehen arkiasuun kuuluu kallis italialainen puku ja käsiase? Järkensä ja ystävänsä ohjeista huolimatta Mimi huomaa, etteivät hän ja Theo vaikuta kykenevän pysymään erossa toisistaan. Suhde syvenee ja tihenee, ja yhtäkkiä Mimi huomaa, että hänen elämäänsä New Yorkissa ovat Theon myötä astuneet ylelliset juhlat, nautinnolliset yöt ja mafia. Mimi on koukuttava tarina rakkaudesta, intohimosta ja rikollisuudesta. Järki vastaan sydän – kumpi voittaa? Haapavetinen Moona Keckman (s. 1997) on kirjailija, vaimo sekä viisivuotiaan tytön äiti. Keckman aloitti kirjoittamisen jo ala-asteella, ja häntä on aina kiehtonut tarinoiden kyky viedä lukija mukanaan toisiin maailmoihin, joissa arjen kiireen voi unohtaa. Mimi on Keckmanin toinen julkaistu teos. KECKMAN, MOONA : Mimi 373 sivua Nidottu, pehmeäkantinen ISBN

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye