Oulun yliopisto

Tervetuloa kuulemaan yleisöluentoja Pohjois-Suomen syntymäkohorttitutkimuksista

Jaa

Yleisötapahtuma järjestetään keskiviikkona 12. kesäkuuta Oulun yliopiston Kontinkankaan kampuksella kello 17.30 alkaen. Esityksiä on mahdollista seurata myös etäyhteydellä. 

Kuva Mikko Törmänen
Kuva Mikko Törmänen

Pohjois-Suomen syntymäkohortit – Hyvinvointi- ja terveystutkimusohjelma sekä Väestöterveyden tutkimusyksikkö järjestävät kaikille avoimen yleisötapahtuman keskiviikkona 12. kesäkuuta.

Tapahtumassa esitellään Pohjois-Suomen syntymäkohorttien 1966 ja 1986 avulla tuotettuja tutkimustuloksia lääketieteen eri aloilta sekä kuullaan tutkimukseen osallistujan kokemuksia.

Luentojen jälkeen on kahvitarjoilu, ja yleisöllä on mahdollisuus tavata tutkijoita sekä keskustella muiden paikallaolijoiden kanssa.

Maailmanlaajuisestikin erityislaatuinen Pohjois-Suomen syntymäkohorttiaineisto auttaa selvittämään sairauksien syntymistä ja esiintyvyyttä sekä terveyteen, ympäristöön ja yhteiskuntaan liittyviä sukupolvien välisiä eroja ja ylisukupolvisia vaikutuksia. Kun löydämme keinoja ehkäistä elämänkaaren aikana puhkeavia sairauksia, tuemme elämänmittaista terveyttä ja hyvinvointia.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Toivotamme kaikki aiheesta kiinnostuneet lämpimästi tervetulleeksi!

Pohjois-Suomen syntymäkohortit – 60 vuotta tutkimusta

Päivä: keskiviikkona 12.6.2024

Aika: esitykset klo 17.30–19.00 ja kahvitarjoilu klo 19.00–20.00 

Paikka: Leena Palotie -auditorio, Kontinkankaan kampus, Oulun yliopisto (Aapistie 5 A, Oulu)

Tilaisuudessa kuullaan esitykset seuraavilta tutkijoiltamme: 

Terhi Piltonen, naistentautien professori, Oulun yliopisto ja Oulun yliopistollinen sairaala

Kirsi Sipilä, hammasprotetiikan ja kliinisen purentafysiologian professori, Oulun yliopisto

Raija Korpelainen, terveysliikunnan professori, Oulun yliopisto ja ODL liikuntaklinikka

Leena Ala-Mursula, työterveyden professori, Oulun yliopisto

Minna Ruddock, Pohjois-Suomen syntymäkohorttien tutkimusjohtaja, Oulun yliopisto

Tilaisuutta on mahdollista seurata etäyhteydellä osoitteessa https://www.youtube.com/live/1kg0qyQpZ4I

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tutkimusjohtaja Minna Ruddock, Oulun yliopisto, 0294 48 5751, minna.ruddock@oulu.fi

Viestintäasiantuntija Meri Rova, Oulun yliopisto, 050 464 3361, meri.rova@oulu.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Oulun yliopistossa saavutettiin merkittäviä tuloksia 6G RF -elektroniikassa24.6.2024 06:56:00 EEST | Tiedote

Uraauurtava tulos 6G-teknologian kehityksessä on saavutettu onnistuneesti toteutetulla radiovastaanottimen etupäällä, joka toimii jopa 300 GHz:llä. Korkeataajuisen elektroniikan onnistunut tutkimustulos luo suuntaa huippunopealle langattomalle tiedonsiirrolle ja on yksi konkreettinen saavutus 6G-radion käyttöönoton edistymisessä. Tutkimuksen pääpaino on ollut radiovastaanottimen etuosan suunnittelussa, jossa yhdistyvät analogisen piiriteorian, mikroaaltoteorian ja radiotekniikan periaatteet.

Nuorten päätöksessä lähteä yrittäjäksi vaikuttaa yhä useammin halu ratkaista ongelmia13.6.2024 09:43:50 EEST | Tiedote

Mikä saa nuoren yrittäjän tielle? Ratkaiseeko raha vai työn mielekkyys? Nuorten yrittäjyyshalukkuus on noussut selvästi viime vuosina ja nyt yli puolet nuorista haluaa kokeilla yritystoimintaa jossain työuran vaiheessa. Nuoret eivät välttämättä enää ensisijaisesti halua tehdä yrittäjänä rahaa, vaan toteuttaa itseään ja unelmiaan merkityksellisellä tavalla. Aiheesta keskustellaan Porin SuomiAreenalla 27. kesäkuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye