Oulun yliopisto

Oulun yliopiston rehtorin tehtävä 1.1.2025 alkavalle viisivuotiskaudelle avattu haettavaksi

Jaa

Oulun yliopiston hakee rehtoria 1.1.2025 alkavalle viisivuotiskaudelle johtamaan monitieteisen yliopiston toimintaa. Rehtori vastaa yliopiston tehtävien taloudellisesta, tehokkaasta ja tuloksellisesta hoitamisesta sekä strategian toimeenpanosta ja kehittämisestä.

Oulun yliopiston opiskelijoita istumassa ringissä ja antamassa toisilleen ylävitoset.
Oulun yliopisto

Yliopistolaissa ja Oulun yliopiston johtosäännössä edellytettyjen tehtävien lisäksi rehtorin keskeisiä tehtäviä ja tavoitteita tulevalla toimikaudella ovat

 • tutkimuksen ja koulutuksen korkean kansainvälisen tason sekä yhteiskunnallisen vaikuttavuuden edistäminen
 • Oulun yliopiston rahoituksen ja talouden tasapainon varmistaminen pitkällä aikavälillä
 • yliopistoyhteisön yhteistyön ja hyvän hallinnon edistäminen
 • henkilöstön osaamisen ja hyvinvoinnin edistäminen ja
 • pohjoisen Suomen elinvoimaisuuden ja alueellisen kehityksen edistäminen.

Rehtoriksi valittavalta edellytetään tohtorin tutkintoa, rehtorin tehtävien hoitamiseksi tarvittavaa kykyä ja ammattitaitoa sekä käytännössä osoitettua hyvää johtamistaitoa. Tehtävässä vaaditaan erinomaista suomen ja englannin kielen taitoa sekä riittävää ruotsin kielen taitoa. Muu kielitaito on eduksi. Onnistuakseen tehtävässä hakijoilta odotetaan mm.

 • kokemusta suurten asiantuntijaorganisaatioiden tuloksellista ja osallistavasta johtamisesta
 • vahvaa talousosaamista sekä yliopiston hallinnon ja rahoituksen tuntemusta
 • vahvaa tutkimuksen ja koulutuksen osaamista ja verkostoja sekä visioita tulevaisuuteen
 • monipuolista yhteiskunnan ja elinkeinoelämän kokemusta ja verkostoja
 • erinomaisia vuorovaikutus-, viestintä- ja esiintymistaitoja ja
 • tehtävän kannalta oleellista kansainvälistä kokemusta.

Tehtävään voi hakea 26.7.2024 saakka Oulun yliopiston rekrytointijärjestelmässä. Valintamenettelyyn kuuluu haastatteluiden ja henkilöarvioinnin lisäksi elokuun loppupuolella kärkiehdokkaille järjestettävä tilaisuus yhdessä yliopistoyhteisön kanssa. Oulun yliopiston hallitus valitsee rehtorin 1.1.2025 alkavalle viisivuotiskaudelle arviolta syys–lokakuussa 2024.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Nuorten päätöksessä lähteä yrittäjäksi vaikuttaa yhä useammin halu ratkaista ongelmia13.6.2024 09:43:50 EEST | Tiedote

Mikä saa nuoren yrittäjän tielle? Ratkaiseeko raha vai työn mielekkyys? Nuorten yrittäjyyshalukkuus on noussut selvästi viime vuosina ja nyt yli puolet nuorista haluaa kokeilla yritystoimintaa jossain työuran vaiheessa. Nuoret eivät välttämättä enää ensisijaisesti halua tehdä yrittäjänä rahaa, vaan toteuttaa itseään ja unelmiaan merkityksellisellä tavalla. Aiheesta keskustellaan Porin SuomiAreenalla 27. kesäkuuta.

Nuorten kanssa kehitetyn pelin avulla kirjoitustaidot haltuun13.6.2024 07:07:00 EEST | Tiedote

Oulun yliopiston INTERACT- ja OASIS -tutkimusyksiköt, yhteistyössä Lapin yliopiston Pelaa, keksi & kirjoita -hankkeen ja Oulun ammattikorkeakoulun kanssa ovat kehittäneet teknologian ja motivaatiotutkimuksen innoittamana virtuaalisen pelioppimisympäristön tukemaan lasten ja nuorten luku- ja kirjoitustaitoja. Tarinatalo -hanke on monitieteellinen tutkimusprojekti, jossa yhdistyy Lapin yliopiston pedagoginen asiantuntijuus, Oulun ammattikorkeakoulun ohjelmointiosaaminen sekä Oulun yliopiston käyttäjälähtöisen teknologian ja hyötypelien suunnittelutaidot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye