HUS

HUSiin tulossa yhtenä talouden sopeutuskeinona rekrytointikielto

Jaa

HUSin yhtymähallitus hyväksyi kokouksessaan vuoden 2024 taloudellisen tilanteen edellyttämät välittömästi käynnistettävät uudet säästötoimenpiteet. Yhtymähallitus käsitteli myös vuosien 2025–2027 sopeuttamisohjelmaa.

Meilahden sairaaloiden sisäänkäynti
Meilahden kampusalue Mikko Hinkkanen HUS

HUSin tammi-huhtikuun talouden toteuma poikkeaa 24,1 miljoonaa euroa talousarviossa asetetusta tulostavoitteesta, vaikka tulos on neljän kuukauden jälkeen 14 miljoonaa euroa positiivinen. Uudenmaan hyvinvointialueiden ja Helsingin sairaanhoidollisten palveluiden käyttö ylitti talousarviossa määritellyn kiinteän kehyksen 61,2 miljoonalla eurolla. Tämä vaikuttaa suoraan muun muassa aineiden ja tarvikkeiden, kuten lääkkeiden, sekä tavaroiden käyttökuluihin. Myös sairaanhoidollisten palveluiden ostot ylittivät budjetin. Ulkoiset toimintatuotot taas alittivat talousarvion.  

Taloudellinen tilanne edellyttää välittömästi merkittävien lisäsäästötoimenpiteiden käynnistämistä. Jo ennen lisäsäästötoimenpiteitä HUS on säästänyt vuoden 2024 budjetistaan noin 130 miljoonaa euroa.

”Meillä on tälle vuodelle tiukka talousraami, joka ei jousta, ja toisaalta erikoissairaanhoidon kasvava kysyntä ja lakisääteinen velvoite tarjota hoitoa. Nämä asiat sopivat huonosti yhteen”, sanoo toimitusjohtaja Matti Bergendahl.


Rekrytointikielto tulossa voimaan 12.6.

Yhtenä säästötoimenpiteenä yhtymähallitus hyväksyi vakinaisen ja määräaikaisen henkilöstön sekä sijaisten rekrytointikiellon, joka on voimassa vuoden loppuun saakka. Yhtymähallitus hyväksyi myös palkkojen tarkistusten sekä tehtävä- ja nimikemuutosten jäädyttämisen. Asia esitellään HUSin henkilöstötoimikunnassa 12.6.


Talouden sopeuttaminen vuosina 2025–2027

Lisäksi yhtymähallitus käsitteli kokouksessaan talouden sopeuttamista vuosina 2025–2027.

HUS joutuu sopeuttamaan talouttaan vuosina 2025–2027 yhteensä vähintään 225 miljoonalla eurolla. Tavoitteena on sopeuttaa taloutta niin, että saavutetut kustannussäästöt ovat pysyviä.

  • vuonna 2025 sopeutustarve noin 55 miljoonaa euroa
  • vuonna 2026 sopeutustarve noin 74 miljoonaa euroa
  • vuonna 2027 sopeutustarve noin 96 miljoonaa euroa


Sopeuttamistoimet tulevat päätettäväksi 19.8. pidettävään kokoukseen.


Kokouksen päätökset julkaistaan pöytäkirjan tarkistamisen jälkeen sivulla https://hus-julkaisu.tweb.fi/ktwebscr/pk_tek_tweb.htm 

Yhtymähallituksen kokous pidettiin 3.6.2024. Yhtymähallituksen seuraava kokous on 19.8.2024.

Yhteyshenkilöt

yhtymähallituksen puheenjohtaja Risto Rautava, p. 040 504 5851

toimitusjohtaja Matti Bergendahl, HUS, yhteydenotot assistentti Kaarina Heikinheimo p. 050 427 9861 tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@hus.fi

Tietoja julkaisijasta

HUS Helsingin yliopistollinen sairaala on Suomen suurin erikoissairaanhoidon toimija. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme. 

HUSissa saa vuosittain hoitoa lähes 700 000 potilasta. Meillä työskentelee yli 27 000 ammattilaista potilaiden parhaaksi. Vastaamme erikoissairaanhoidon järjestämisestä Uudellamaalla. Lisäksi meille on keskitetty koko Suomen ja Etelä-Suomen yhteistyöalueen monien harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito. 

HUS – Vaikuttavinta hoitoa 

HUSin mediapalvelu palvelee mediaa ma–to klo 10–16, pe klo 10–15 numerossa 050 427 2875 tai sähköpostitse viestinta@hus.fi

hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye