Messukeskus

Messujen, kongressien ja tapahtumien tulo- ja työllisyysvaikutus kasvoi viime vuodesta yli 25 %

Jaa

Viime vuosi osoitti, että messujen, kongressien ja muiden tapahtumien taloudellinen vaikutus on edelleen kasvussa. Vuonna 2023 messut ja tapahtumat tuottivat 324 miljoonan euron tulovirran ja kokonaistyöllisyysvaikutus oli 4 400 henkilötyövuotta. Vuonna 2022 tapahtuma-ala osoitti elpymisen merkkejä, kun tulovirta nousi 258 miljoonaan euroon ja kokonaistyöllisyysvaikutus oli 3 520 henkilötyövuotta.

Messut ja kongressit ovat avainasemassa monien toimialojen verkostoitumisessa, innovaatioiden edistämisessä ja taloudellisen toiminnan vauhdittamisessa.
Messut ja kongressit ovat avainasemassa monien toimialojen verkostoitumisessa, innovaatioiden edistämisessä ja taloudellisen toiminnan vauhdittamisessa.

”Vuoden 2023 tulokset ovat ylittäneet odotuksemme, ja olemme innoissamme tulevaisuuden näkymistä. Tapahtumiemme merkitys yhteiskunnallemme on kiistaton, ja uskomme vakaasti, että ala jatkaa kasvuaan. Kiitämme kaikkia, jotka ovat tehneet tämän elpymisen mahdolliseksi”, iloitsee Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n puheenjohtaja Anna Tiensyrjä.

Messut, kongressit, konsertit ja muut tapahtumat ovat olennainen osa yhteiskunnan taloudellista elinvoimaisuutta. Uuden ennusteen mukaan vuonna 2024 messut ja muut tapahtumat tuovat yhteiskunnalle 350 miljoonan euron tulovirran ja synnyttävät 4 755 henkilötyövuotta. Tämä ennuste heijastaa tapahtuma-alan jatkuvaa kasvua ja sen merkittävää roolia taloudellisessa elpymisessä.

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry on ylpeä toimialan elpymisestä ja lupaavasta kasvusta. Ala osoittaa merkittävää resilienssiä ja sopeutumiskykyä haastavissa olosuhteissa, ja se jatkaa tärkeänä osana yhteiskunnan taloudellista ja sosiaalista kehitystä. Messut ja kongressit ovat avainasemassa monien toimialojen verkostoitumisessa, innovaatioiden edistämisessä ja taloudellisen toiminnan vauhdittamisessa. Näiden tapahtumien vaikutus ulottuu laajalti eri sektoreille, mukaan lukien matkailu, ravintola-ala ja palvelut.

Messuja on sekä ammattilaisille että kuluttajille. Suosittuja messuaiheita ovat mm. matkailu, hyvinvointi ja rakentaminen ja näiden alojen messuja järjestetäänkin useissa eri kaupungeissa. Messut ovat myös vahva myyntikanava. Messujen näytteilleasettajat ja messuvieraat käyttävät rahaa mm. ravintoloihin, kahviloihin, majoitukseen ja matkustamiseen sekä asioivat paikallisissa kaupoissa. Tehty tutkimus ei huomioi messuilla tehtyjä kauppoja ja niiden vaikutusta elinkeinoelämälle eri toimialoittain.

Messujen tulo- ja työllisyysvaikutukset 2023 -tutkimuksen teki Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n toimeksiannosta Taloustutkimus Oy. Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry on ammattimaisten messujärjestäjien yhteinen kattojärjestö Suomessa.

Kansainvälisen messujärjestö UFIn organisoimaa kansainvälistä messupäivää vietetään eri maissa keskiviikkona 5. kesäkuuta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry, Titta Tilvis, toiminnanjohtaja, info@messutsuomessa.fi, p. 044 973 3728

Kuvat

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n tunnus
Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n tunnus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Muodin kiertotalouskilpailu on avautunut – haussa kiertotalouden periaatteita liiketoiminnassaan noudattavia yrityksiä, tuotteita ja suunnittelijoita6.6.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

I love me -messujen ja Jalotus ry:n yhteistyössä järjestämä Muodin kiertotalouskilpailu on käynnissä. Suomen Messusäätiön tukemassa kilpailussa etsitään toimijoita, jotka kunnioittavat ja hyödyntävät kiertotalouden periaatteita eri näkökulmista. Pohjois-Euroopan johtava hyvinvointitapahtuma I love me järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 29.11.–1.12.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye