Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluevaltuusto hyväksyi viime vuoden tilinpäätöksen

Jaa

Pirkanmaan aluevaltuusto hyväksyi maanantaina viime vuoden tilinpäätöksen, tilintarkastuskertomuksessa mainitut talousarviopoikkeamat ja antoi vastuuvapauden tilivelvollisille. Vuosi oli 136,5 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Valtuusto merkitsi myös tiedoksi tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen. Sen mukaan hyvinvointialueen palvelujen järjestämisen tavoitteet toteutuivat viime vuonna pääosin hyvin ja uudistuksen toimeenpanossa on onnistuttu. Arviointikertomuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota henkilöstön työtyytyväisyyden ja perehdyttämisen kehittämiseen, sairauspoissaolojen vähentämiseen sekä psykiatriseen hoitoon pääsyyn. Psykiatrian jonotilannetta on jo saatu purettua, ja avopalveluissa on pystytty vastaamaan kasvaneeseen kysyntään. Henkilöstöpula vaikuttaa edelleen palveluihin pääsyyn.

Aluevaltuuston kävi keskustelua myös viime vuoden henkilöstökertomuksesta. Pirkanmaan hyvinvointialueella työskenteli viime vuoden lopussa 20 485 henkilöä. Keskustelua käytiin muun muassa sairauspoissaolojen määrästä ja syistä.

Aluevaltuusto kävi kokouksessaan laajan keskustelun myös monipalveluvaliokunnan mietinnöstä, joka koski lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluiden järjestämistä. Mietinnössä on esitetty useita toimenpide-ehdotuksia lasten ja nuorten kasvaviin ongelmiin. Strategisissa ehdotuksissa tuodaan esille esimerkiksi lapsiperheiden kotiavun ja iltapäivien harrastusmahdollisuuksien tarve, mielenterveys- ja päihdeongelmien ylisukupolvisuuden tunnistaminen, koulu- ja nettikiusaamisen ennaltaehkäisy, sosiaalisen median riippuvuuden tunnistaminen sekä matalan kynnyksen päihdepalvelut. Mietinnön toimenpide-ehdotuksia hyödynnetään lasten ja nuorten palvelujen kehittämistyössä.

Erkki Paloniemen tilalle aluevaltuustoon nousi Reeta Ahonen. Valtuusto valitsi tarkastuslautakunnan varsinaiseksi jäseneksi Riina Eveliina Eskelisen. Monipalveluvaliokuntaan uudeksi varajäseneksi valittiin Terhi Ala-Keturi.

Yhteyshenkilöt

Aluevaltuuston puheenjohtaja Johanna Loukaskorpi

Puh:040 8063691

Pirkanmaan hyvinvointialue

Olemme Suomen suurin hyvinvointialue ja Pirkanmaan suurin työnantaja. Toteutamme alueellamme lakisääteistä ja valtion ohjaamaa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen uudistusta. Pirkanmaalla muutokseen sisältyy laaja palveluverkon uudistus, jossa otetaan käyttöön myös uusia digitaalisia ja liikkuvia palveluja. Lisätietoja meistä pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluehallitus jätti liikkuvien palvelujen ja lähiasemien esityksen pöydälle (otsikko korjattu)17.6.2024 14:39:53 EEST | Tiedote

Aluehallitus jätti maanantaina pöydälle esityksen liikkuvien palvelujen ja lähiasemaverkoston lähettämisestä laajalle keskustelu- ja kuulemiskierrokselle. Asia pyritään käsittelemään viikon päästä pidettävässä aluehallituksen kokouksessa. Aluehallitus päätti sen sijaan muun muassa käynnistää lasten ja nuorten psykiatrian uudisrakennuksen rakentamisen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye