Kiinteistömaailma

Koronlaskua odottava asuntomarkkina virkistyi selvästi toukokuussa – kasvu tehtiin pienten kerrostaloasuntojen ja omakotitalojen kaupalla

Jaa

Kiinteistömaailman Pulssi 4.6.2024

Kiinteistömaailma välitti toukokuussa 2024 yhteensä 999 myynti- ja vuokrakohdetta, joista 752 oli käytettyjen asuntojen ja kiinteistöjen välitystä, 6 uudiskohteiden välitystä ja 241 vuokravälitystä. ”Toukokuu oli, kuten jokainen alkuvuoden kuukausista on ollut, asuntokauppamäärissämme parempi kuin edellinen. Sekä edelliskuuhun (huhtikuu 2024) että vuoden takaiseen vertailulukuun (toukokuu 2023) kasvua oli 12 % käytettyjen asuntojen ja kiinteistöjen kaupassa. Tuemme vahvasti usealta suunnalta kuultuja ekonomistien lausuntoja, joiden mukaan talouden ja asuntokaupan pohjakosketus on ohitettu ja olemme menossa kohti normaalimpaa”, sanoo Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Mika Laurikainen.

Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Mika Laurikaisen mukaan kauppa vilkastui toukokuussa ennen muuta pienissä kerrostaloasunnoissa eli yksiöissä ja kaksioissa sekä omakotitaloissa. Uudiskohdekauppa oli edelleen erittäin vaatimatonta, joten kasvu tehtiin puhtaasti käytettyjen asuntojen ja kiinteistöjen kaupoilla. 

“Viimeiset puolitoista vuotta ovat olleet haastavimmat juuri pienten asuntojen kaupoissa. Jopa viidenneksen kasvuluvut yksiökaupassa kielivät selvästä muutoksesta markkinassa”, Laurikainen sanoo.

Erityisesti Laurikainen nostaa esiin kaupan elpymisen pääkaupunkiseudun ulkopuolisella Uudellamaalla, jossa kasvua nähtiin kolmannes vuoden takaiseen ja 30 % edelliskuuhunkin.

Inflaation kehitys on ollut alkuvuoden aikana Suomessa maltillistuva. “Myös tälle viikolle odotettu EKP:n koronlasku tukee suomalaisten kotitalouksien uskallusta toteuttaa suunnitelmiaan. Positiivisen kehityksen jatkumiselle on hyvät edellytykset”, Laurikainen sanoo.


Lisätiedot:  

Mika Laurikainen, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 040 5607514
Taina Mustamo, viestintä- ja henkilöstökehittämisjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0504240045

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistömaailma on kiinteistönvälityspalveluita Suomessa ja Baltian maissa tarjoava yritys.

Suomessa Kiinteistömaailma on maan suurin kiinteistönvälitysketju, jossa työskentelee yli 500 asuntokaupan ammattilaista reilussa sadassa yrittäjävetoisessa asuntomyymälässä ympäri Suomen. Yritys perustettiin vuonna 1990.

Baltian maissa (Viro, Latvia, Liettua) Kiinteistömaailma toimii Ober-Haus -brändillä. Kiinteistömaailma osti Ober-Hausin liiketoiminnan vuonna 2021.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistömaailma

Kiinteistömaailman 60. barometri: Kauppamäärät monin paikoin kasvussa ja myyntiajat lyhenemässä jo lähikuukausina – hintojen nousu vaatisi tärkeän muutoksen11.4.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Kiinteistömaailman 60. barometrin mukaan merkittävässä osassa maata asunto- ja kiinteistökaupan kauppamäärät lähtevät lähikuukausina nousuun. Pienimpiä asuntoja on kuitenkin tällä hetkellä monin paikoin niin reilusti tarjolla, etteivät hinnat lähde välittömään nousuun kauppavilkkauden kasvaessakaan. “Vasta, kun reilu tarjonta ikään kuin sulaa markkinaan, lähtee hintakisa uudelleen käyntiin”, sanoo Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Mika Laurikainen. Uudehkoissa perheasunnoissa tarjontaa on kysyntään nähden sen sijaan niukimmin, ja lähes kolmannes välitysammattilaisista arvioikin, että heidän alueellaan tämän vuosituhannen omakotitalojen hinnat lähtevät nousuun jo kevään ja kesän aikana.

KUTSU Teams-lehdistötilaisuuteen: Kiinteistömaailman 60. barometri - erityisteemana ensiasunnon ostajat3.4.2024 08:05:00 EEST | Kutsu

Kiinteistömaailman puolivuosittainen barometri julkaistaan torstaina 11.4.2024, nyt jo kuudettakymmenettä kertaa. Barometrin mukaiset asuntokaupan näkymät lähikuukausille esitellään Teams-lehdistötilaisuudessa kello 9 alkaen. Paikalla ovat Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Mika Laurikainen ja Danske Bankin henkilöasiakkaiden lainoista vastaava johtaja Sari Takala. Erityisteemana ovat tällä kertaa ensiasunnon ostajat. He kiirehtivät joukoin asuntokaupoille ennen viime vuodenvaihdetta ja varainsiirtoverovapauden poistumista. Mitä ensiasunto-kauppaan kuuluu nyt – ovatko ensimmäisen omistuskodin ostajat palanneet markkinaan?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye