Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Tarkastuslautakunnan vuoden 2023 arviointikertomus on julkaistu

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen tarkastuslautakunnan vuoden 2023 arviointikertomus on valmistunut. Arviointikertomuksessa tarkastuslautakunta raportoi arviointien tulokset muun muassa Pohteen taloudesta, tavoitteiden toteutumisesta, tuloksellisuudesta sekä lasten, nuorten ja perheiden palveluista. Tarkastuslautakunta luovutti arviointikertomuksen aluevaltuuston puheenjohtajistolle 29.5.2024.

Arviointien erityisenä painopisteenä vuonna 2023 olivat lasten, nuorten ja perheiden palvelut sekä mielenterveys- ja päihdepalvelut. Lasten, nuorten ja perheiden palveluja käsittelevät arvioinnit kohdistuivat varhaiskasvatuksen kanssa tehtävään yhteistyöhön sekä psykologi- ja kuraattoripalvelujen saatavuuteen. Näiden arviontien yhteydessä tarkasteltiin myös kuntien kanssa tehtävän yhteistyön toteutumista. Lisäksi tarkastuslautakunnan jatkoseurannassa oli hyvinvointialueen toiminnan käynnistyminen asiakas- ja potilastyötä tekevän henkilöstön ja heidän lähiesihenkilöidensä näkökulmasta.

Talouden tasapainottamisessa on mahdollista onnistua

Tarkastuslautakunta pitää Pohteen talouden tasapainottamisen toimenpiteitä ja suunnitelmia uskottavina ja riittävän laajoina. Hyvinvointialueella on tahtotila ja mahdollisuus kattaa ensimmäisten toimintavuosien aikana kertyvät alijäämät vuoden 2026 loppuun mennessä. Talouden tasapainottamisen toimenpiteiden nopea toimeenpano on tärkeää. Talouden ennustaminen onnistui Pohteella hyvin vuonna 2023.

Tarkastuslautakunta toteaa, että hyvinvointialueen toiminnassa on tapahtunut myönteistä kehitystä ja hyvinvointialueen toiminnalliset tavoitteet edistyvät. Lisäksi tarkastuslautakunnan aikaisempien suositusten mukaiset toimenpiteet ovat edenneet. Haasteita on erityisesti hoito- ja palvelutakuun toteutumisessa. Henkilöstöä kuormittavat erityisesti muutokset ja niistä aiheutuva epävarmuus sekä työntekijäpula.

Tarkastuslautakunnan arviointitoiminnan tarkoituksena on tukea hyvinvointialueen päätöksentekoa ja toiminnan kehittämistä. Arvioinneissa saatujen tietojen perusteella tarkastuslautakunta antaa suosituksia toiminnan lainmukaisuuden ja tuloksellisuuden parantamiseksi.   

Arviointikertomus käsitellään aluevaltuustossa 17.6.2024.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Pohteen ja Digitaalisen sote-keskuksen nimissä liikkuu huijausviestejä20.6.2024 14:02:39 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen ja Digitaalisen sote-keskuksen nimissä liikkuu huijausviestejä. Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset eivät huijausviestien vuoksi lähetä viestejä asiakkaille Digitaalisen sote-keskuksen kautta. Asiakkaita pyydetään huomioimaan, että Pohteen nimissä saapuvia tekstiviestien linkkejä ei tule klikata eikä sitä kautta syöttää omia verkkopankkitunnuksiaan mihinkään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye