Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kaarinan Auvaisbergin uudelle sillalle myönnettiin vesitalouslupa

Jaa

Kuusistonsalmen yli rakennettavalle uudelle sillalle on myönnetty vesitalouslupa. Silta rakennetaan osana uutta Kaarinan ja Paraisten välistä tieyhteyttä. Rakentamisen aikana Kuusistonsalmen vesiliikenteeseen tulee rajoituksia.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt vesilain mukaisen luvan uuden Auvaisbergin sillan rakentamiselle. Uusi rakennettava silta ylittää Kuusistonsalmen Auvaisbergin-Koristonrannan ja Lännenmetsän kohdalta. 

Silta on osa uutta Paraistenväylään kuuluvaa tieosuutta Kurkelan eritasoliittymästä Kuusiston kautta Kirjalansalmen sillalle. Uuden tieyhteyden tavoitteena on vähentää ruuhkia Kaarinan keskustassa ja parantaa turvallisuutta ohjaamalla osa liikenteestä uudelle ohikulkutielle. Rakennettava silta on noin 400 metriä pitkä ja sen alikulkukorkeus on 16 metriä.

Sillan ali kulkevan Airisto-Harvaluoto-Lemlahti -venereitin käyttöä rajoitetaan sillan rakennustöiden aikana. Venereitti suljetaan muilta kuin soutu- ja moottoriveneiltä 1.11.—14.4. väliseksi ajaksi. Rakentaminen aloitetaan alustavan suunnitelman mukaan vuonna 2025, ja sen arvioitu kesto on kaksi vuotta.

Rakentamisesta aiheutuu melua ja veden väliaikaista samentumista. Samentumista ja muita vedenlaatuvaikutuksia tarkkaillaan näytteitä ottamalla. Samentumista aiheuttavia töitä ei tehdä 1.3.—30.7. välisenä aikana. Työtauon avulla pyritään vähentämään kalojen kutuvaellukselle, lisääntymiselle ja pienpoikasvaiheelle aiheutuvia haittoja.

Lupapäätös on nähtävillä Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelussa (diaarinumero ESAVI/32026/2023).

Aluehallintovirasto myöntää ympäristönsuojelu- ja vesilain mukaisia lupia. Ympäristö- ja vesiluvituksen tavoitteena on ennaltaehkäistä ympäristön pilaantumista ja sen vaaraa. Lupamenettelyssä sovitetaan yhteen ympäristön käyttöä tai ympäristöön vaikuttavia toimintoja ekologisesti kestävällä tavalla.

Lisätietoja

Ympäristöneuvos Ville Keskisarja, p. 0295 016 454
Ympäristöylitarkastaja Janita Peltonen, p. 0295 018 766 (poissa 6.6.)
etunimi.sukunimi@avi.fi
Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Aluehallintovirasto myöntää ympäristönsuojelu- ja vesilain mukaisia lupia. Ympäristö- ja vesiluvituksen tavoitteena on ennaltaehkäistä ympäristön pilaantumista ja sen vaaraa. Lupamenettelyssä sovitetaan yhteen ympäristön käyttöä tai ympäristöön vaikuttavia toimintoja ekologisesti kestävällä tavalla.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Åtgärder för aktiv utveckling av tjänsterna betonades vid Regionförvaltningsverket i Västra och inre Finlands styrnings- och utvärderingsbesök13.6.2024 14:00:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland genomförde styrnings- och utvärderingsbesök i alla sina fem välfärdsområden i maj 2024. Under besöken diskuterades tillgången till och utvecklingen av rådgivnings-, skol- och studerandehälsovårdstjänster, tillgängliga personalresurser samt pågående åtgärder för att säkerställa jämlik tillgång till tjänsterna i välfärdsområdet.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ohjaus- ja arviointikäynneissä korostuivat palvelujen aktiivisen kehittämisen toimenpiteet13.6.2024 14:00:00 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto toteutti toukokuussa 2024 kullekin toimialueensa viidelle hyvinvointialueelle ohjaus- ja arviointikäynnin. Käynneillä keskusteltiin neuvola-, koulu- ja opiskeluterveydenhuollon palveluiden saatavuudesta ja kehittämistoimenpiteistä, henkilöstön riittävyydestä sekä hyvinvointialueella käynnissä olevista toimenpiteistä palveluiden yhdenvertaisen saatavuuden varmistamiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye