Espoon seurakuntayhtymä

Vietä monipuolinen kaupunkijuhannus Espoossa

Jaa

Juhannuksena ei käy aika pitkäksi! Espoon seurakunnissa järjestetään monta päihteetöntä juhannustapahtumaa. Lasten kanssa voi suunnata vaikkapa Olarin seurakunnan yhteisölliselle piknikille Hvittorpiin. Espoonlahden seurakunta hemmottelee työikäisiä aikuisia järjestämällä rennon juhannusleirin Velskolassa. Myös Espoon kaupunkialueella kirkoissa ja kappeleissa on tarjolla riemukkaita ilmaistapahtumia.

Koira kukkaniityllä, kuono kukkien keskellä.
Tämä on totta: juhannuspäivänä 22 .6. Leppävaaran seurakunnan pihakirkkoon ovat tervetulleita myös kirkkoväen koiraystävät. Kuva: Kuviasuomesta.fi / Roine Piirainen. Kuva vapaasti käytettävissä.

Perheiden juhannus Vitträsk-järven rannalla Hvittorpissa

Hvittorpin juhannuksen perhepiknik kutsuu viettämään keskikesän juhlaa rennoissa tunnelmissa Suomen luonnosta nauttien.

– Grillaus, saunominen ja uiminen ovat keskeisiä elementtejä monelle juhannuksen juhlijalle ja siksi halumme tarjota siihen mahdollisuuden matalalla kynnyksellä, kertoo Espoon seurakuntayhtymän yhteistyökoordinaattori Laura Leipakka.

Perheet ovat tervetulleita Hvittorpiin juhannusaattona 21.6. klo 14–17. Juhannuspiknik on suunnattu erityisesti lapsiperheille ja sen järjestää Olarin seurakunta. Hvittorpin kurssikeskus sijaitsee Kirkkonummella osoitteessa Hvittorpintie 245, Masala. Paikan päällä on mahdollisuus grillata omia eväitä. Saunat ovat lämpiminä ja Vitträsk-järveen voi pulahtaa uimaan. Tapahtuma alkaa lipunnostolla klo 14, ja juhannushartaus pidetään kurssikeskuksen pihalla klo 16.30.

Aikuisten juhannusleiri maalaismaisemassa Velskolassa

Espoonlahden seurakunta järjestää työikäisille aikuisille suunnatun juhannusleirin Velskolassa nyt jo kolmatta kertaa.

– Lämminhenkinen leiri, jossa oli paljon kesäistä tekemistä ja kristillistä sisältöä. Mitään pakollista ohjelmaa ei ollut. Ruoka oli hyvää.

Näin kertoo viime kesänä leirille osallistunut mies, 46, kävijäpalautteessa.

Aikuisten juhannusleiri kestää koko viikonlopun pe–su 21.–23.6. Leiripaikka on Velskolan kurssikeskus Pohjois-Espoossa, Vääräjärventie 2. Leirillä ollaan paljon ulkona ja käydään välillä uimassa kurssikeskuksen uimarannalla. Ohjelmassa on muun muassa improa, tanssia, laulua, rukousta ja retkeilyä. Leirin hinta 50 € sisältää täysihoidon. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumislinkki löytyvät Espoon seurakuntien tapahtumakalenterista. Ilmoittautuminen päättyy 11.6.

Koko perheen juhannusjuhla ja koiraystävällinen pihakirkko Leppävaarassa

Juhannusjuhla Leppävaaran kirkonmäellä juhannusaattona 21.6. klo 15–18 tarjoaa kivaa ohjelmaa kaikenikäisille. Paikalle pystytetään pomppulinna pikkuväen iloksi. Lisäksi lapsille on tehtävärata. Ohjelmassa on kansanmusiikkia ja -tansseja, yhteislauluja kirkkosalissa, hartaus klo 15 ja lipunnosto noin klo 17.45. Tarjolla on grillimakkaraa, kahvia, mehua ja pullaa. Vapaaehtoinen maksu Ukrainan pakolaisille Kirkon Ulkomaanavun kautta. Juhlaan on kuljetus Karakappelin edestä klo 14.30 ja Perkkaalta Upseerinkatu 5:stä klo 14.45, paluukyyti kirkolta lähtee klo 18.

Juhannuspäivänä lauantaina 22.6. klo 11 Leppävaaran kirkon sisäpihalla järjestetään hieman erilainen pihakirkko: mukaan saa tulla koiran kanssa. Sateen sattuessa jumalanpalvelus siirtyy kirkkosaliin, ja tällöin eläinystävä jää kotiin. Jumalanpalveluksen aihe on ”Tämä on totta”. Kirkkokahvit ovat tarjolla tilaisuuden jälkeen.

Kaikille avoimia juhannusjuhlia, messuja ja kirkkokonsertteja eri puolilla Espoota

Espoon evankelis-luterilaisissa seurakunnissa keskikesän juhlintaan kuuluu lisäksi konsertteja, messuja ja perinteisiä juhannusjuhlia. Alla lueteltuihin tapahtumiin on vapaa pääsy.

  • Urkuyö ja Aaria: ”Juhannusiltamat” to 20.6. klo 21 Espoon tuomiokirkossa, Kirkkopuisto 5. Mari Palo, sopraano, Marko Hilpo, piano, ja Esa Pietilä, saksofoni. Myös yhteislaulua. Vapaa pääsy. Lisätietoja festivaalin omilla sivuilla urkuyofestival.fi.
  • Juhannusjuhla Tapiolan kirkolla pe 21.6. klo 11–15, Kirkkopolku 6. Kukkaseppeleiden tekoa ja kirkon koristelua klo 11 alkaen, hartaus klo 12. Ruokailu ennakkoon ilmoittautuneille. Yhteislaulua ja -tanssia. Lipunnosto. Pukeudu halutessasi kansallis- tai kansanpukuun. Lapsille leikkitila avoinna. Järjestää Tapiolan seurakunta.
  • Kaupunkijuhannusjuhla pe 21.6. klo 16–19 Soukan kappelilla, Soukankuja 3. Lipunnosto, yhteislaulua, visailua, harmonikkamusiikkia, hartaus. Myynnissä makkaraa, muurinpohjalettuja, kahvia ja täytekakkua. Järjestää Espoonlahden seurakunta.
  • Midsommarfest fre 21.6 kl. 16 Esbo domkyrkas församlingsgård, Kyrkstranden 2. Välkommen att fira en urban midsommarafton med allsång, grillkorv och flagghissning. Arrangeras av Esbo svenska församling.
  • Juhannusjuhla kirkonmäellä pe 21.6. klo 18–21 Espoon tuomiokirkolla ja seurakuntatalolla, Kirkkoranta 2. Klo 18 lipunnosto, kesäisiä yhteislauluja tuomiokirkossa. Seurakuntatalolla klo 19 alkaen HoivaPelimannit Maria Kalaniemi ja Elina Leskelä soittavat harmonikkaa. Yhteislaulua, edullista purtavaa, lapsille omaa tekemistä, iltahartaus klo 20.30. Järjestää Espoon tuomiokirkkoseurakunta.
  • Juhannuspäivän messuissa la 22.6. muistellaan Johannes Kastajaa, joka oli Jeesuksen serkku. Espoon tuomiokirkossa ja Tapiolan kirkossa vietetään messua klo 10. Tuntia myöhemmin, klo 11, messu alkaa Espoonlahden kirkossa, Kipparinkatu 8, sekä Olarin kirkossa, Rälssitilankuja 1.
  • Suvisunnuntain iltamusiikki: ”Juhannus” su 23.6. klo 19 Espoon tuomiokirkossa. Paulus Hartikainen, laulu, ja Kaisa Pulkkanen, piano. Lied- ja pianomusiikkia. Vapaa pääsy. Konserttisarjan järjestävät Espoon tuomiokirkkoseurakunta ja Esbo svenska församling.

Lisätietoja Espoon seurakuntien juhannustapahtumista löydät verkkosivuiltamme espoonseurakunnat.fi/juhannus. Tapahtumat ovat päihteettömiä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Koira kukkaniityllä, kuono kukkien keskellä.
Tämä on totta: juhannuspäivänä 22 .6. Leppävaaran seurakunnan pihakirkkoon ovat tervetulleita myös kirkkoväen koiraystävät.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon seurakunnat - Evankelis-luterilainen kirkko Espoossa

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 157 500 jäsentä. Työntekijöitä on noin 500.

Kirkko Espoossa vahvistaa yhteisönä kristillistä uskoa, tulevaisuuden toivoa ja lähimmäisenrakkautta. Olemme läsnä ihmisten arjessa ja juhlassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon seurakuntayhtymä

Sateenkaarevien ihmisten tukeminen tarkoittaa käytännön tekoja12.6.2024 14:11:50 EEST | Tiedote

Espoon ja Helsingin evankelis-luterilaiset seurakunnat sekä Vantaankosken seurakunta ja Vanda svenska församling osallistuvat yhdessä Helsinki Prideen. Lauantaina 29. kesäkuuta vietettävän Helsinki Pride -kulkueen ja -puistojuhlan lisäksi seurakunnat järjestävät eri puolilla pääkaupunkiseutua sateenkaarevia tilaisuuksia. Pride-viikolla seurakuntien ohjelma alkaa tiistaina 25. kesäkuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye