SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

S-ryhmä tuo myyntiin laadukkaan ja kattavan viinivalikoiman

Jaa

Lakimuutos sallii 10.6.2024 alkaen kahdeksanprosenttisten alkoholijuomien myynnin ruokakaupoissa. S-ryhmän myymälöissä muutos tarkoittaa entistä parempia mahdollisuuksia ruoan ja juoman yhteensovittamiseen. Noin 200 viinin valikoima sekä laaja valikoima muita juomauutuuksia tarjoaa monipuolisesti juomavaihtoehtoja eri ruokalajien kylkeen yhdellä kauppakäynnillä.

Maanantaina 10.6.2024 S-ryhmän ruokakauppojen juomavalikoima monipuolistuu, kun juomaosastoille tuodaan ensimmäistä kertaa valko-, -puna-, rosé- ja kuohuviinejä sekä oluissa ja muissa juomissa lakiuudistuksen sallimia uusia vaihtoehtoja. Valikoimassa jatkaa myös jo aiemmin myynnissä olleita mietoja viinijuomia sekä suosittuja matala-alkoholipitoisia ja alkoholittomia juomia. Asiakas huomaa muutoksen juomaosastolla lisäksi uusissa opasteissa, joiden avulla autetaan asiakkaita löytämään eri ruokiin sopivia viinejä.

– Näemme ruokakaupan vahvuutena juuri ruoan ja juoman yhdistämisen yhdellä ostoskerralla. Juomaosastoillamme on jo aiemmin ollut esimerkiksi eri oluttyyppien valintaan opasteita, mutta viinivalikoiman myötä opastusta on lisätty ja monipuolistettu. Tulemme yhdistämään jatkossa myös esimerkiksi Yhteishyvän suosituissa ruokasisällöissä makupareja, kertoo S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho.

Uusi viinivalikoima vastaa odotuksiin tutuilla viinibrändeillä sekä uusilla tuttavuuksilla. Valikoimaa on rakennettu suomalaiseen makuun kiinnittäen erityistä huomiota mahdollisimman kuivien viinien kattavaan valikoimaan.

– Viinivalikoima on tässä kohtaa erityisen laaja kevään ja alkukesän juhliin sopivissa kuohuviineissä ja valkoviineissä, mutta myös mietoja rosé- ja punaviinejä tuodaan tarjolle monipuolinen kattaus. Tässä kohtaa uskomme juurikin miedon ja kuivan tai puolikuivan kuohuviinin olevan kevään suosikki asiakkaiden ostoskoreissa, arvioi Päällysaho.

Viinien ja muiden juomien valikoima vaihtelee myymälöittäin. Prismoista löytyy laajin valikoima, S-marketista monipuolisesti vaihtoehtoja eri ruokien makupareiksi ja Sale- ja Alepa-pienmyymälöistä hyvän hinta-laatusuhteen suosikit. S-ryhmä on myynyt viinejä Viron Prismoissa jo useamman vuoden.

– Yksi vahvuutemme on yli 1000 myymälän verkosto, joka palvelee koko Suomessa. Toinen on pysyvästi edullinen hintatasomme. Kuten muissakin myymissämme tuotteissa, haluamme tarjota asiakkaille vaihtoehtoja eri hintaluokissa ja tavarantoimittajiemme kanssa olemme onnistuneet rakentamaan valikoiman, johon kuuluu niin erityisen laadukkaita viinejä erityistilanteisiin kuin myös hintatasoltaan suorastaan löytöjä, vinkkaa Päällysaho.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

S-ryhmä on suomalaisten kotitalouksien omistama kaupparyhmä. S-ryhmän muodostavat 19 alueosuuskauppaa, SOK sekä niiden tytäryhtiöt. ​ 

Tarjoamme arjen palveluita päivittäis- ja käyttötavarakaupassa, hotelleissa & ravintoloissa, tavarataloissa, liikennemyymälöissäja oman pankkimme kautta. ​ 

Olemme suurin yksityinen työllistäjä Suomessa – meitä s-ryhmäläisiä on noin 40 000. Toimimme tinkimättömästi yhdenvertaisuutta edistäen sekä luonnonvaroja kunnioittaen, ja olemme Suomen suurin kotimaisen ja lähiruoan myyjä. Verojalanjälkemme on lähes 1,9 miljardia euroa, ja investoimme Suomeen vuosittain noin 500 miljoonaa euroa. ​​ 

#parempipaikkaelää

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

S-ryhmän myynti kasvoi tammi–kesäkuussa reilun prosentin edellisvuodesta12.7.2024 08:02:00 EEST | Tiedote

S-ryhmään kuuluvien alueosuuskauppojen, SOK:n ja niiden tytäryhtiöiden veroton vähittäismyynti tammi–kesäkuussa oli 6 960,9 miljoonaa euroa. Kasvua edellisvuoteen verrattuna oli 1,1 prosenttia. Marketkaupan hyvä kehitys jatkui, ja S-ryhmän päivittäistavarakaupassa myynti kasvoi muuta alan markkinaa paremmin. Hyvässä vireessä oli myös myyntiennätyksiä kampanjoillaan tehnyt tavaratalo- ja erikoisliikekauppa.

Prisman verkkokaupan myymälänouto kolahti suomalaisiin – ostoksista jopa puolet noudetaan, on kyse kompostorista, trangiasta tai puhelimesta10.7.2024 09:08:09 EEST | Tiedote

Myymälänouto on vyörynyt Prismoihin viimeisen vuoden aikana ja muuttanut monen verkkokaupassa shoppailevan ostokäyttäytymistä. Tänä keväänä ja kesänä myymälänoudon kautta on tilattu erityisesti tuotteita kodin siivoukseen ja kunnossapitoon sekä kesäretkeilyyn. Tuotteet kerätään vähintään kahdessa tunnissa, ennätys on 8 minuuttia.

Kysely kertoo: kaksi kolmesta haluaisi ostaa lääkkeitä ruokakaupasta8.7.2024 08:27:00 EEST | Tiedote

Liki kaksi kolmasosaa (65 %) vastaajista olisi kiinnostunut ostamaan lääkkeitä ruokakaupasta, kertoo S-ryhmän tuore asiakaskysely. Kipeimmin kaupan hyllyyn kaivataan särkylääkkeitä, jotka jopa 90 % vastaajista toivoisi näkevänsä S-ryhmän päivittäistavarakaupan hyllyssä. Seuraavaksi innokkaimmin ruokakaupasta ostettaisiin flunssa- ja vatsalääkkeitä, allergialääkkeitä sekä lasten kipu- ja kuumelääkkeitä. Kesäkuussa toteutettuun kyselyyn vastasi 1 500 S-ryhmän asiakasomistajaa eri puolilta Suomea.

S-ryhmän asiakastutkimus kertoo: kotimaisuuden imu kasvussa, kuluttamiseen suhtaudutaan aiempaa toiveikkaammin4.7.2024 08:22:03 EEST | Tiedote

S-ryhmän tuore ostokäyttäytymistutkimus osoittaa, että kuluttajien ostoaikeissa on nähtävissä varovaista toiveikkuutta pitkän synkemmän jakson jälkeen. Kesäkuun alussa toteutetulla tutkimuksella selvitettiin jo yhdeksättä kertaa hintojen nousun vaikutusta asiakasomistajien ostokäyttäytymiseen. Ensimmäistä kertaa vastaava tutkimus tehtiin kaksi vuotta sitten kesäkuussa 2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye