Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Välfärdsområdena och avtalsbrandkårerna i Sydvästra Finland beviljades över 380 000 euro i understöd för materielanskaffning

Dela

Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland föreslår årligen Brandskyddsfondens specialunderstöd för materielanskaffning i välfärdsområdena och avtalsbrandkårerna inom sitt område. I år beviljades sammanlagt 376 068 euro i understöd.

Understöd för materielanskaffningar beviljades alla 13 projekt inom avtalsbrandkårerna och välfärdsområdena som ansökte om understöd. Avtalsbrandkårernas lämnade in 12 ansökningar och välfärdsområdena en. Understöd för materielanskaffningsprojekt kan beviljas avtalsbrandkårer och andra motsvarande sammanslutningar och föreningar samt dessutom för välfärdsområdenas befolkningslarmsystem.

Avtalsbrandkårer som fått understöd

 • Rantakulma FBK, lagstadgad 10-årskontroll av skylift och nya funktioner till bommen
 • Pihlava FBK, lätt terränglastbil
 • Kustö FBK, motorspruta
 • Klåsmark FBK, fyrhjuling med släpkärra och utrustning
 • Kjulo FBK, manskapsbil
 • Räfsö FBK, manskapsbil
 • Tuiskula FBK, manskapsbil
 • Kankaanpää FBK, manskapsbil
 • Norrmark FBK, manskapsbil
 • Karvia FBK, manskapsbil
 • Eura FBK, manskapsbil

 

Välfärdsområden som fått understöd

 • Satakunta välfärdsområde, befolkningsskyddslarm

Regionförvaltningsverket samordnar ansökningarna

Understöd kan sökas en gång per år vid den tidpunkt som bestäms av Brandskyddsfonden. Regionförvaltningsverket skickar Brandskyddsfondens ansökningsanvisningar till välfärdsområdena. Välfärdsområdet lämnar in ansökningarna från sitt område, inklusive bifallsordning, till regionförvaltningsverket. Regionförvaltningsverket ställer ansökningarna i prioritetsordning utgående från motiveringarna och sin egen jämförelse och skickar sedan ansökningarna till Brandskyddsfonden, som delar ut understöden.

Mer information om Brandskyddsfonden finns på adressen https://www.palosuojelurahasto.fi/understod

Nyckelord

Kontakter

Regionförvaltningsverket arbetar för att människors grundläggande fri- och rättigheter ska tillgodoses och främjar tillgången till basservice. Vi bidrar även till miljöskyddet, ett hållbart utnyttjande av miljön, den inre säkerheten samt sunda och trygga levnads- och arbetsmiljöer. Inom våra respektive regioner har vi också hand om de väglednings- och tillsynsuppgifter som finns angivna i lag och verkställer lagstiftningen. Regionförvaltningsverkets verksamhet styrs av åtta ministerier.

Regionförvaltningverkets webbsidor

Andra språk

Följ Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Vichtis vatten ansöker om miljötillstånd för ett nytt reningsverk för avloppsvatten från tätbebyggelse i södra Nummela – vattnen skulle ledas till Sjundeå å20.6.2024 07:30:00 EEST | Tiedote

Vichtis vattens miljötillståndansökan för ett reningsverk för avloppsvatten från tätbebyggelse är under behandling hos regionförvaltningsverket. Ansökan kan läsas i Databasen över vatten- och miljötillstånd ylupa.avi.fi. Åsikter om ansökan kan lämnas till regionförvaltningsverket senast 29.7.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye