Rakennusliike Lapti Oy

Aninkaistenkadulla Turun ydinkeskustassa alkaa kesäkuussa uuden asuin- ja toimistokerrostalon rakennustyöt – Lapti käynnistää toteutuksen purkutöillä

Jaa

Turun ydinkeskustassa osoitteessa Aninkaistenkatu 1 alkaa kesäkuun puolivälissä uuden asuin- ja toimistokerrostalon rakennustyöt. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ja Rakennusliike Lapti Oy allekirjoittivat hankkeen urakkasopimuksen maanantaina 10.6. seurakuntayhtymän toimitalossa. 

Aninkaistenkadulle Turun ydinkeskustaan nousevan uudisrakennuksen projektinjohtourakkasopimuksen allekirjoittivat Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Kalle Luoma ja hallinto- ja talousjohtaja Timo Laakso sekä Laptin aluejohtaja Ville Raitanen ja työpäällikkö Niklas Niemelä.

Rakennustyöt alkavat tontilla vuosia tyhjillään olleen ja painuneen rakennuksen purulla nyt kesäkuussa. Rakennuksessa toimi aikanaan turkulaisille tuttu verotoimisto.

Nykyisen rakennuksen tilalle nousee kahdeksankerroksinen uudisrakennus. Kokonaisuus valmistuu kesällä 2026. Uudisrakennuksen ensimmäiseen kerrokseen tulee liike-, toimisto- ja kokoontumistiloja. Tilat toteutetaan muunneltaviksi siten, että ne on helppo räätälöidä ennen käyttöönottoa tulevan käyttötarpeen mukaan.

Kerroksiin 2–7 tulee yhteensä 74 vuokra-asuntoa, joiden koot vaihtelevat välillä 26–88 m2. Ullakkokerrokseen rakennetaan sauna- ja kokoustilat. Kellarikerrokseen saadaan yhteistiloja ja pysäköintitilaa. Lisää pysäköintipaikkoja ja leikkipaikka tulee pihakannelle.

– On hieno asia, että tämä seurakuntayhtymän kannalta tärkeä hanke saadaan nyt käyntiin. Rakennuspaikka on ahdas ja se sijaitsee vilkkaasti liikennöidyllä keskusta-alueella. Purkutyöt ja rakentaminen sovitetaan hyvin yhteen, jotta naapurustoon ja liikenteelle aiheutuva haitta olisi mahdollisimman vähäinen. Siksi toteutusmuodoksi päädyttiin valitsemaan yhteistoiminnallinen projektinjohtourakka, toteaa seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Kalle Luoma.

Rakennusliike Lapti toimii hankkeen pääurakoitsijana. Uuden rakennuksen on suunnitellut Sarcsigge (Sigge Arkkitehdit fuusioitui kevättalvella Sarcin kanssa). Hankkeen kustannukseksi arvioidaan 19,45 miljoonaa euroa. Kokonaisuus on koko laajuudeltaan noin 7 300 brm2 eli bruttoalaa, joka käsittää kaikki rakennuksen hyötyneliöt.

– Harvoin jos koskaan rakentajan uran aikana on mahdollisuutta päästä rakentamaan uutta kaupunkikuvaa näin arvokkaalle sijainnille keskellä Turkua, aivan Tuomiokirkon ja Vanhan Suurtorin kupeelle. Olemme ylpeitä, että saamme kääriä hihat ja tuoda osaamisemme, kokemuksemme sekä ammattitaitomme vaativasta rakentamisesta tähän hienoon hankkeeseen seurakuntayhtymän valitsemana kumppanina, kertoo Lounais-Suomen aluejohtaja Ville Raitanen Laptilta.

Rakennus liitetään kaukolämpö- ja kaukokylmäverkostoon. Ilmanvaihto varustetaan lämmön talteenotolla ja rakennukseen asennetaan jäähdytysjärjestelmä. Rakennus toteutetaan A-energiatehokkuusluokkaan ja kolmen tähden Rakennustiedon ympäristöluokituskriteeristön mukaisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ville Raitanen, aluejohtaja, Rakennusliike Lapti Oy, 040 054 9791, ville.raitanen@lapti.fi
Kalle Luoma, kiinteistöjohtaja, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä, 040 3417 255, kalle.luoma@evl.fi

Tietoja julkaisijasta

Lapti lyhyesti

Lapti on monipuolinen ja vakavarainen suomalainen rakennusalan toimija. Rakennamme huolella hyvän elämän puitteita ympäri maan: asuntoja, toimitiloja sekä toimivan yhteiskunnan tärkeimpiä tiloja päiväkodeista kouluihin ja hoivakodeista sairaaloihin. Meillä työskentelee reilu 500 henkilöä. www.lapti.fi

Rakennamme huolella hyvän elämän puitteet.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliike Lapti Oy

Ylikylän koulu Kempeleessä saa uuden, nykyaikaisen liikuntasalin – Lapti aloittaa rakennustyöt kesäkuussa25.6.2024 14:46:28 EEST | Tiedote

Kempeleessä sijaitsevan Ylikylän koulun vuonna 1968 valmistunut osa liikuntasaleineen puretaan. Tilalle rakennetaan uusi, nykyaikainen ja isompi liikuntasali oheistiloineen. Liikuntasalin suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Lapti, joka voitti urakan hinta-laatusuhteeltaan parhaalla tarjouksella. Liikuntasalin rakentaminen alkaa kesäkuussa 2024, ja se valmistuu joulukuussa 2025.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye