Elintarviketeollisuusliitto ry

Riitta Rahkila erityisasiantuntijaksi Elintarviketeollisuusliittoon

Jaa

Riitta Rahkila on nimitetty erityisasiantuntijaksi Elintarviketeollisuusliittoon (ETL) 12.8.2024 alkaen. Hänen vastuullaan ovat elintarvikkeiden mikrobiologiseen turvallisuuteen liittyvät asiat sekä sektorivastuina Liha- ja siipikarjateollisuusyhdistys, Suomen Meijeriyhdistys, Valmisruokateollisuusyhdistys ja Rehuteollisuusyhdistys.

Rahkila on koulutukseltaan eläinlääketieteen tohtori (elintarvikehygienia).  

Hän on työskennellyt viimeksi Ruokavirastossa elintarviketurvallisuuteen ja elintarvikevientiin liittyvissä vaativissa tehtävissä. Pisimpään hän on toiminut lihantarkastusyksikössä aluejohtajana ja vientitiimissä Kiinan-elintarvikeviennistä vastaavana erityisasiantuntijana. Hänellä on työkokemusta myös Puolustusvoimista ympäristöterveydenhuollon viranhaltijana sekä Helsingin yliopistosta elintarvikehygienian tutkijana ja opettajana. 

– Elintarviketurvallisuuden kysymykset sekä niihin liittyvä EU:n ja kansallisen tason lainsäädäntö ovat ruoka-alalla jatkuvan kehittämisen ja muutoksen kohteina. Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme uutta näkemystä ja vahvaa asiantuntemusta tiimiimme, johtaja Marleena Tanhuanpää iloitsee.  

– Olen todella innoissani uudesta tehtävästäni Elintarviketeollisuusliitossa. Koen suomalaisen ruoantuotannon ja elintarviketeollisuuden menestymisen edistämisen erittäin tärkeäksi ja ajankohtaiseksi asiaksi. Elintarviketurvallisuus ja -laatu ovat Suomessa korkealla tasolla, ja on hienoa päästä jatkamaan työtä niiden eteen yhdessä elintarvikeyritysten kanssa, Riitta Rahkila sanoo. 

Uudelleenjärjestelyjä ETL:n sektorikohtaisiin vastuualueisiin  

ETL uudistaa samalla muiden asiantuntijoidensa sektorivastuita. Uudistuksen tarkoituksena on vastata entistä paremmin liiton strategian mukaisiin tavoitteisiin ja lisätä edunvalvonta-alueiden keskinäistä synergiaa.  

Toimialapäällikkö Terhi Virtasen vastuulla ovat Lastenruokayhdistys, Mausteyhdistys, Makeis- ja keksiteollisuusyhdistys sekä Kahvi- ja paahtimoyhdistys.  

Toimialapäällikkö Mari Rainingon vastuulla ovat Kasvisteollisuusyhdistys, Kauppamallastamojen yhdistys, Kauppamyllyjen yhdistys, Tärkkelysteollisuusyhdistys ja Suomen Öljykasvituoteyhdistys. 

Marika Säynevirta vastaa jatkossa johtavana asiantuntijana ETL:n EU-edunvalvonnasta.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoa julkaisijasta

Elintarvike­teollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. Tavoitteenamme on uudistuva ja vetovoimainen ruoka-ala, joka luo hyvinvointia koko Suomeen.

Elintarviketeollisuusliiton toiminnan piirissä olevat noin 600 yritystä kattavat kaikki elintarviketeollisuuden toimialat ja elintarviketeollisuuden tuotannon Suomessa lähes kokonaan.

Elintarviketeollisuus on Suomessa kolmanneksi suurin teollinen toimiala, joka työllistää 40 000 henkeä. Ruokia ja juomia valmistavia yrityksiä toimii kaikkialla maassamme.

Koko ruoka-ala (alkutuotanto, elintarviketeollisuus, päivittäistavarakauppa ja ruokapalvelut) työllistää Suomessa yhteensä 340 000 henkeä, kun välilliset vaikutukset lasketaan mukaan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elintarviketeollisuusliitto ry

Elintarviketeollisuuden Tukisäätiö palkitsi ammattiin valmistuneita9.6.2025 08:15:00 EEST | Tiedote

Elintarviketeollisuuden yrityksillä on tärkeä rooli ammatillisen osaamisen kehittämisessä, sillä ne tarjoavat opiskelijoille työssäoppimispaikkoja, kannustavat tutkintojen suorittamiseen ja tukevat jatkuvaa oppimista. Nyt ensimmäistä kertaa jaetut Elintarviketeollisuuden Tukisäätiön stipendit osoittavat, kuinka monipuolista osaamista alalta löytyy ja miten elintarvikeala houkuttelee motivoituneita tulevaisuuden ammattilaisia.

Laura Aalto vastuullisuusasiantuntijaksi Elintarviketeollisuusliittoon21.5.2025 14:07:33 EEST | Uutinen

Maatalous-metsätieteiden maisteri, ympäristö- ja luonnonvaraekonomisti Laura Aalto on nimitetty vastuullisuuden ja kestävän kehityksen asiantuntijaksi Elintarviketeollisuusliittoon 19.5.2025 alkaen. Hän vastaa muun muassa ilmastoon, ympäristöön, energiaan ja kiertotalouteen liittyvistä ajankohtaisista asioista. Laura Aalto on työskennellyt aiemmin Swecolla / Gaia Consulting Oy:llä ympäristö- ja ilmastoasioiden konsulttina sekä Pellervon Taloustutkimus PTT:llä maankäyttösektorin ilmastotoimien parissa. Aallon nimitys on osa liiton panostusta strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi ja elintarvikealan menestyksen tukemiseksi vastuullisuuden osa-alueella. – Vastuullisuuteen liittyvä toimintaympäristö muuttuu nopeasti ja haastaa jatkuvasti alan yrityksiä. Olemme erittäin iloisia saadessamme Lauran asiantuntemuksen vahvistamaan tiimiämme, Elintarviketeollisuusliiton vastuullisuusjohtaja Satumaija Levón sanoo. Aalto tulee vastaamaan muun muassa vastuullisuusteemoihin liittyvän ajankohtaisen

Muistutuskutsu medialle: Kustannuspaineet, veroratkaisut ja jauhelihapula – mitä tapahtuu ruokamarkkinoilla?14.5.2025 08:15:58 EEST | Kutsu

Hallitus päätyi puoliväliriihessä laskemaan elintarvikkeiden arvonlisäveroa ja tekemään tuloverotukseen liittyviä ratkaisuja. Miten näiden vaikutukset näkyvät kuluttajien ostoskoreissa? Miksi kysynnän ja tarjonnan laki ei päde naudan jauhelihan tapauksessa? Entä miten suomalaisella ruokaketjulla menee, ja millaiset ovat ruoka-alan yritysten odotukset vuosille 2025 ja 2026?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye