Riitta Rahkila erityisasiantuntijaksi Elintarviketeollisuusliittoon
Riitta Rahkila on nimitetty erityisasiantuntijaksi Elintarviketeollisuusliittoon (ETL) 12.8.2024 alkaen. Hänen vastuullaan ovat elintarvikkeiden mikrobiologiseen turvallisuuteen liittyvät asiat sekä sektorivastuina Liha- ja siipikarjateollisuusyhdistys, Suomen Meijeriyhdistys, Valmisruokateollisuusyhdistys ja Rehuteollisuusyhdistys.

Rahkila on koulutukseltaan eläinlääketieteen tohtori (elintarvikehygienia).
Hän on työskennellyt viimeksi Ruokavirastossa elintarviketurvallisuuteen ja elintarvikevientiin liittyvissä vaativissa tehtävissä. Pisimpään hän on toiminut lihantarkastusyksikössä aluejohtajana ja vientitiimissä Kiinan-elintarvikeviennistä vastaavana erityisasiantuntijana. Hänellä on työkokemusta myös Puolustusvoimista ympäristöterveydenhuollon viranhaltijana sekä Helsingin yliopistosta elintarvikehygienian tutkijana ja opettajana.
– Elintarviketurvallisuuden kysymykset sekä niihin liittyvä EU:n ja kansallisen tason lainsäädäntö ovat ruoka-alalla jatkuvan kehittämisen ja muutoksen kohteina. Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme uutta näkemystä ja vahvaa asiantuntemusta tiimiimme, johtaja Marleena Tanhuanpää iloitsee.
– Olen todella innoissani uudesta tehtävästäni Elintarviketeollisuusliitossa. Koen suomalaisen ruoantuotannon ja elintarviketeollisuuden menestymisen edistämisen erittäin tärkeäksi ja ajankohtaiseksi asiaksi. Elintarviketurvallisuus ja -laatu ovat Suomessa korkealla tasolla, ja on hienoa päästä jatkamaan työtä niiden eteen yhdessä elintarvikeyritysten kanssa, Riitta Rahkila sanoo.
Uudelleenjärjestelyjä ETL:n sektorikohtaisiin vastuualueisiin
ETL uudistaa samalla muiden asiantuntijoidensa sektorivastuita. Uudistuksen tarkoituksena on vastata entistä paremmin liiton strategian mukaisiin tavoitteisiin ja lisätä edunvalvonta-alueiden keskinäistä synergiaa.
Toimialapäällikkö Terhi Virtasen vastuulla ovat Lastenruokayhdistys, Mausteyhdistys, Makeis- ja keksiteollisuusyhdistys sekä Kahvi- ja paahtimoyhdistys.
Toimialapäällikkö Mari Rainingon vastuulla ovat Kasvisteollisuusyhdistys, Kauppamallastamojen yhdistys, Kauppamyllyjen yhdistys, Tärkkelysteollisuusyhdistys ja Suomen Öljykasvituoteyhdistys.
Marika Säynevirta vastaa jatkossa johtavana asiantuntijana ETL:n EU-edunvalvonnasta.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Marleena TanhuanpääJohtajaETL
Elintarvikelainsäädäntö, ravitsemus, t&k, Elintarvikepäivä, Elintarvikkeiden Tutkimussäätiö
Jukka IhanusYhteiskuntasuhdejohtajaETL
Puh:050 463 9929jukka.ihanus@etl.fiTietoa julkaisijasta
Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. Tavoitteenamme on uudistuva ja vetovoimainen ruoka-ala, joka luo hyvinvointia koko Suomeen.
Elintarviketeollisuusliiton toiminnan piirissä olevat noin 600 yritystä kattavat kaikki elintarviketeollisuuden toimialat ja elintarviketeollisuuden tuotannon Suomessa lähes kokonaan.
Elintarviketeollisuus on Suomessa kolmanneksi suurin teollinen toimiala, joka työllistää 40 000 henkeä. Ruokia ja juomia valmistavia yrityksiä toimii kaikkialla maassamme.
Koko ruoka-ala (alkutuotanto, elintarviketeollisuus, päivittäistavarakauppa ja ruokapalvelut) työllistää Suomessa yhteensä 340 000 henkeä, kun välilliset vaikutukset lasketaan mukaan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Elintarviketeollisuusliitto ry
Kai Gyllström jatkaa ETL:n hallituksen puheenjohtajana24.11.2025 16:03:21 EET | Tiedote
Elintarviketeollisuusliitto (ETL) on valinnut tänään syyskokouksessaan hallituksen vuodelle 2026.
Elintarviketeollisuudessa hyvä pöhinä – investoinnit ja työpaikat kasvoivat21.11.2025 08:59:06 EET | Tiedote
Suomalaisen elintarviketeollisuuden kannattavuuden elpyminen näkyy investointien ja työpaikkojen kasvuna. Alan yritykset arvioivat suotuisan kehityksen jatkuvan myös ensi vuonna, vaikka toimintaympäristö on edelleen epävarma ja kuluttajien kysyntä nahkeaa.
Muistuskutsu medialle: Elintarviketeollisuuden kasvu ja työllisyys – tuoreita tuloksia ja näkymät vuodelle 202618.11.2025 09:32:16 EET | Kutsu
Elintarviketeollisuuden vipuvaikutus työllisyyteen on eri toimialoista suurin, joten alan kasvulla on kokoaan suurempi merkitys kansantaloudelle. Suomalaisen elintarviketeollisuuden tuotannon elpyminen alkoi viime vuonna. Kesällä kuulimme positiivisia uutisia alan investoinneista. Millainen tilanne nyt? Entä miltä näyttää vuosi 2026? Miten Suomen ruuan hintakehitys vertautuu naapurimaihin?
Kutsu medialle: Elintarviketeollisuuden kasvu ja työllisyys – tuoreita tuloksia ja näkymät vuodelle 202614.11.2025 09:01:11 EET | Kutsu
Elintarviketeollisuuden vipuvaikutus työllisyyteen on eri toimialoista suurin, joten alan kasvulla on kokoaan suurempi merkitys kansantaloudelle. Suomalaisen elintarviketeollisuuden tuotannon elpyminen alkoi viime vuonna. Kesällä kuulimme positiivisia uutisia alan investoinneista. Millainen tilanne nyt? Entä miltä näyttää vuosi 2026? Miten Suomen ruuan hintakehitys vertautuu naapurimaihin?
KUTSU medialle Geopolitiikka ruokapöydässä -syysseminaariin 24.11.202511.11.2025 13:04:45 EET | Kutsu
Ruoka-ala rakentaa menestystä maailmassa, joka muuttuu kovaa vauhtia ympärillämme. Murrosten aikakaudella elintarviketeollisuuden eli ruokia ja juomia valmistavien yritysten on kyettävä ennakoimaan uusia olosuhteita ja sopeutumaan niihin. Alaan vaikuttavat sekä säädösympäristön muutokset, alkutuotannon satovaihtelut että geopoliittiset tapahtumat. Elintarviketeollisuus nostaa geopolitiikan ruokapöytään. Miten Suomi ja suomalainen ruoka-ala pärjäävät? Miten uusi aikakausi näkyy ruoka-alalla?
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme