SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Keskikesän juhla moninkertaistaa S-ryhmässä suosikkituotteiden myynnin ja tavarantoimitusten määrän

Jaa

Juhannus on kiireistä aikaa marketkaupassa sillä hyvä ruoka ja juoma ovat erottamaton osa keskikesän juhlaa. Viime vuoden juhannusviikolla ruoan ja juomien myynti S-ryhmän ruokakaupoissa kasvoi noin 20 prosenttia tavanomaiseen viikkoon verrattuna. Kysyntä vaatiikin valmistautumista: juhannusviikolla tavarantoimitukset jopa kolminkertaistuvat suurimpiin myymälöihin. Juhannuksen alla lähes kaikkien perinteisten grillaukseen ja herkutteluun liittyvien ruokien kysyntä kasvaa.

Elotes eli meksikolaiset grillatut maissit
Elotes eli meksikolaiset grillatut maissit Yhteishyvä

”Juhannuksena suomalaisten suosikkeja ovat esimerkiksi grillimakkarat, grillijuustot, maissit, herkkusienet sekä erilaiset kalatuotteet kuten sillit ja grillaukseen sopivat kalafileet. Viime vuonna juhannusviikolla suurin muutos nähtiin maisseissa, grillijuustossa ja silleissä: maisseja ostettiin yli kahdeksan kertaa ja grillijuustoja sekä sillejä yli viisi kertaa enemmän kuin tavanomaisella viikolla. A-luokan grillimakkaroita ja herkkusieniä myytiin yli neljä kertaa enemmän kuin tavanomaisella viikolla” taustoittaa S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho.

Juhannuksen makeisiin herkkuihin kuuluvat muun muassa satokauden hedelmät ja marjat sekä kesäklassikko jäätelö. Viime vuonna juhannusviikolla S-ryhmän kaupoissa myytiin meloneita yli neljä kertaa enemmän ja tuoreita mansikoita sekä jäätelöä tuplasti enemmän kuin tavanomaisella viikolla. Juhannukseksi jäätelöaltaasta valitaan erityisesti koko seurueelle sopivia koti- ja monipakkauksia sekä vaniljajäätelöä, jonka kysyntä kasvaa marjasesongin kynnyksellä.

Tarjoilut täydennetään ruokiin sopivilla juomilla. Tänä vuonna juhannuksen juomatarjonta S-ryhmän kaikissa ruokakaupoissa on entistä kattavampi. Myyntiin saapuneet valko-, puna-, rosé- ja kuohuviinit sekä lakiuudistuksen sallimat muut juomauutuudet täydentävät kauppojen monipuolista juomavalikoimaa, josta löytyy myös mietoja viinijuomia, matala-alkoholipitoisia ja alkoholittomia juomia.

”Viinivalikoima on tässä kohtaa erityisen laaja alkukesän juhliin sopivissa kuohuviineissä ja valkoviineissä, mutta myös mietoja rosé- ja punaviinejä on tarjolla monipuolinen kattaus. Uskomme, että mieto ja kuiva tai puolikuiva kuohuviini tulee olemaan suosittu valinta myös juhannuspöytään”, kertoo Päällysaho.

Juhannus rakentuu perinteisistä aineksista

Suomalaiset nauttivat juhannuksena perinteisistä kesäherkuista ympäri Suomen, mutta viime vuoden juhannusviikolla perusgrillimakkarat korostuivat ostoskoreissa erityisesti Pohjois-Suomessa, sillit Länsi-Suomessa ja kesäkurpitsa Etelä-Suomessa. Vanhempien ikäryhmien ostoksissa korostuivat esimerkiksi sillit, erilaiset kalat, perunat ja keksit. Nuoremmilla ikäpolvilla juhlan aineksiin kuuluivat muun muassa snacksit, grillaukseen soveltuvat juustot ja ananas.

Ruokaostosten lisäksi suomalaiset varautuvat juhannukseen muun muassa grillihiilillä ja briketeillä, grillaustarvikkeilla sekä vaihtamalla grillin nestekaasupullon. Kaasupullokaupoille kannattaakin suunnata jo hyvissä ajoin sillä nestekaasun kysyntä kasvaa selkeästi juhannuksen alla. Grillin tuoksun ohella juhannukseen kuuluvat hyönteiskarkotteet ja aurinkorasvat, joiden myynti S-ryhmän ruokakaupoissa jopa nelinkertaistui viime vuonna ennen juhannusta.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Sampo Päällysaho
S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja
puh. 010 768 0665
sampo.paallysaho@sok.fi

SOK:n viestintä

SOK:n viestintä tarjoaa median edustajille ajankohtaista tietoa S-ryhmästä. Viestintämme palvelee mediaa arkisin klo 8–16.

Puh:050 472 2745viestinta@sok.fi

SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

S-ryhmä on suomalaisten kotitalouksien omistama kaupparyhmä. S-ryhmän muodostavat 19 alueosuuskauppaa, SOK sekä niiden tytäryhtiöt. ​ 

Tarjoamme arjen palveluita päivittäis- ja käyttötavarakaupassa, hotelleissa & ravintoloissa, tavarataloissa, liikennemyymälöissäja oman pankkimme kautta. ​ 

Olemme suurin yksityinen työllistäjä Suomessa – meitä s-ryhmäläisiä on noin 40 000. Toimimme tinkimättömästi yhdenvertaisuutta edistäen sekä luonnonvaroja kunnioittaen, ja olemme Suomen suurin kotimaisen ja lähiruoan myyjä. Verojalanjälkemme on lähes 1,9 miljardia euroa, ja investoimme Suomeen vuosittain noin 500 miljoonaa euroa. ​​ 

#parempipaikkaelää

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

S-ryhmän myynti kasvoi tammi–kesäkuussa reilun prosentin edellisvuodesta12.7.2024 08:02:00 EEST | Tiedote

S-ryhmään kuuluvien alueosuuskauppojen, SOK:n ja niiden tytäryhtiöiden veroton vähittäismyynti tammi–kesäkuussa oli 6 960,9 miljoonaa euroa. Kasvua edellisvuoteen verrattuna oli 1,1 prosenttia. Marketkaupan hyvä kehitys jatkui, ja S-ryhmän päivittäistavarakaupassa myynti kasvoi muuta alan markkinaa paremmin. Hyvässä vireessä oli myös myyntiennätyksiä kampanjoillaan tehnyt tavaratalo- ja erikoisliikekauppa.

Prisman verkkokaupan myymälänouto kolahti suomalaisiin – ostoksista jopa puolet noudetaan, on kyse kompostorista, trangiasta tai puhelimesta10.7.2024 09:08:09 EEST | Tiedote

Myymälänouto on vyörynyt Prismoihin viimeisen vuoden aikana ja muuttanut monen verkkokaupassa shoppailevan ostokäyttäytymistä. Tänä keväänä ja kesänä myymälänoudon kautta on tilattu erityisesti tuotteita kodin siivoukseen ja kunnossapitoon sekä kesäretkeilyyn. Tuotteet kerätään vähintään kahdessa tunnissa, ennätys on 8 minuuttia.

Kysely kertoo: kaksi kolmesta haluaisi ostaa lääkkeitä ruokakaupasta8.7.2024 08:27:00 EEST | Tiedote

Liki kaksi kolmasosaa (65 %) vastaajista olisi kiinnostunut ostamaan lääkkeitä ruokakaupasta, kertoo S-ryhmän tuore asiakaskysely. Kipeimmin kaupan hyllyyn kaivataan särkylääkkeitä, jotka jopa 90 % vastaajista toivoisi näkevänsä S-ryhmän päivittäistavarakaupan hyllyssä. Seuraavaksi innokkaimmin ruokakaupasta ostettaisiin flunssa- ja vatsalääkkeitä, allergialääkkeitä sekä lasten kipu- ja kuumelääkkeitä. Kesäkuussa toteutettuun kyselyyn vastasi 1 500 S-ryhmän asiakasomistajaa eri puolilta Suomea.

S-ryhmän asiakastutkimus kertoo: kotimaisuuden imu kasvussa, kuluttamiseen suhtaudutaan aiempaa toiveikkaammin4.7.2024 08:22:03 EEST | Tiedote

S-ryhmän tuore ostokäyttäytymistutkimus osoittaa, että kuluttajien ostoaikeissa on nähtävissä varovaista toiveikkuutta pitkän synkemmän jakson jälkeen. Kesäkuun alussa toteutetulla tutkimuksella selvitettiin jo yhdeksättä kertaa hintojen nousun vaikutusta asiakasomistajien ostokäyttäytymiseen. Ensimmäistä kertaa vastaava tutkimus tehtiin kaksi vuotta sitten kesäkuussa 2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye