Österbottens välfärdsområde – Pohjanmaan hyvinvointialue

Styrkor och goda rutiner uppvisades i samband med externa auditeringar

Dela

Välfärdsområdet var i feststämning när de årliga externa auditeringarna inom ramen för kvalitetssystemet slutfördes i slutet av maj.

I vårens auditeringar synades hem- och boendeservicen, sjukhusservicen, rehabiliteringen samt social- och hälsovårdsservicen.  

-Auditeringarna gav bevis på att vi både på välfärdsområdes- och enhetsnivå har många styrkor och goda rutiner. Och nu har de börjat spridas i hela välfärdsområdet, säger kvalitetskoordinator Riika Mäki-Valtari belåtet.

Medgångar hittades inom varje verksamhetsområde.

-Inom hem- och boendeservicen har man satsat på närståendevården och handläggningen av de s.k. HaiPro-anmälningarna, inom skolhälsovården mäter man belastningen bland skolhälsovårdarna systematiskt med enkäter som baserar sig på trafikljus och inom rehabiliteringen har man fäst uppmärksamhet vid verksamhetens etiskhet och organisationens värden, säger Mäki-Valtari när hon bes ge exempel på några goda rutiner.

Förbättringsförslagen och de resterande verksamhetsområdena ses över i höst

De externa auditeringarna ger även upphov till förbättringsförslag och begäranden om tilläggsprestationer.

-Vi går igenom begärandena och utvecklar sedan vår verksamhet på basis av dem. För det är viktigt att vara medveten om både medgångar och saker som kan göras bättre. De ger oss en bra vägkost för vårt fortsatta arbete, säger Mäki-Valtari.

De externa auditeringarna är fördelade på hela året. I höst står den psykosociala servicen, kund- och resurscentret, räddningsverket och välfärdsområdets ledning i tur.

Bolaget Labquality Ab som erbjuder kvalitetsutvärderings-, certifierings- och utbildningstjänster för den finländska social-och hälsovården har beviljat Österbottens välfärdsområde ett kvalitetscertifikat som är i kraft till den 26 januari 2026. 

Kontakter

Kommunikationsenheten - Viestintäyksikkö

Vi betjänar media mån-fre kl. 9–15. Ta kontakt så svarar vi så fort som möjligt. Palvelemme mediaa ma-pe klo 9-15. Ota yhteyttä, niin vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

kommunikation@ovph.fi

Följ Österbottens välfärdsområde – Pohjanmaan hyvinvointialue

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Österbottens välfärdsområde – Pohjanmaan hyvinvointialue

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye