Järvi-Suomen Energia

Sähköntoimitusvarmuutta parannetaan Rantasalmella

Jaa

Järvi-Suomen alueella sähköenergian jakelusta huolehtiva Järvi-Suomen Energia parantaa merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Rantasalmella vuonna 2024.

Arkistokuva vesikaapelin rakentamisesta.
Arkistokuva vesikaapelin rakentamisesta.

Rantasalmella, kuten muuallakin Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella, taajamien sähköverkon toimitusvarmuusinvestoinnit on pääosin saatu päätökseen jo aiemmin. Nyt yhtiö keskittyy haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin ja ilmajohtolinjojen siirtoon metsistä teiden varsiin.

Uutta runkoyhteyttä rakennetaan Rantasalmella Asikkalasta Vaahersaloon. Vanhaa 1960-luvulla rakennettua, metsissä kulkenutta ilmajohtolinjaa uusitaan maakaapeliksi ja Kumpusensaareen laivaväylälle lasketaan uusi vesikaapeli.

Maakaapelia asennetaan noin 18 kilometriä. Alueella on sekä vapaa-ajan että vakituista asutusta. Runkoyhteys Rantasalmen kylältä Asikkalaan on saneerattu maakaapeliksi jo aiemmin. Nyt toteutettava työmaa viimeistelee alueen sähköverkon uusimisen.

– Vikoja on ennen ollut runsaasti, joten toimitusvarmuus paranee paljon, sanoo Järvi-Suomen Energian projektipäällikkö Jiri Jääskeläinen.

Rakennustyöt alkavat heinäkuussa. Alueelle sijoittuu luonnonsuojelualueita, jotka on huomioitu suunnitteluvaiheessa. Työmaa valmistuu vuoden loppuun mennessä ja viimeistely- ja purkutyöt tehdään keväällä 2025.

Investoinnin arvo on 800 000 euroa. Urakoitsijana toimii Elvera Oy.

Järvi-Suomen Energia rakentaa sähköverkkoa ja varmistaa sähköntoimituksen alueensa asiakkaille tasapuolisesti ja mahdollisimman taloudellisesti. Yhtiö investoi vuoden 2024 aikana sähköverkkoon yli 40 miljoonaa euroa, millä rakennetaan tänä vuonna vajaat 1000 kilometriä uutta toimitusvarmaa verkkoa. Verkon parantamishankkeet merkitsevät paljon aluetaloudelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye