Kansallinen kokoomus

Orpo linjasi: Henna Virkkusesta Suomen komissaariehdokas

Jaa

Henna Virkkusesta tulee ehdokas Suomen seuraavaksi EU-komissaariksi, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi puheessaan Tampereella lauantaina.
Orpo kertoi asiasta linjapuheessaan puoluekokouksen valittua hänet uudelle kaksivuotiselle puheenjohtakaudelle.

Petteri Orpo linjasi kokoomuksen suuntaa Tampereen puoluekokouksessa 2024.
Petteri Orpo linjasi kokoomuksen suuntaa Tampereen puoluekokouksessa 2024.

Henna Virkkusesta tulee ehdokas Suomen seuraavaksi EU-komissaariksi, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi puheessaan Tampereella lauantaina.
Orpo kertoi asiasta linjapuheessaan puoluekokouksen valittua hänet uudelle kaksivuotiselle puheenjohtakaudelle.

“Virkkunen tunnetaan osaavana ja työteliäänä niin kotimaassa kuin Brysselissä.
Olen saanut läheltä seurata hänen uraansa kansanedustajana, useamman ministerisalkun kantajana ja nyt kahden kauden ajan europarlamentaarikkona. Suomen kannalta parhaiden ratkaisujen hakeminen Euroopassa on kestävyyslaji, ja siten juuri hänelle sopiva tehtävä, Orpo perustelee.

Virkkunen valittiin viime sunnuntaina kolmannelle kaudelle europarlamenttiin.

Virkkunen on kokenut poliittinen vaikuttaja. Hän on meppiaikansa lisäksi toiminut seitsemän vuotta kansanedustajana ja viisi vuotta ministerinä. Koulutukseltaan Virkkunen on filosofian lisensiaatti. Vapaa-ajallaan Virkkusen voi nähdä juoksemassa niin Jyväskylän kuin Brysselinkin lenkkipoluilla. Lisäksi hevoset ovat hänen sydäntään lähellä.

EU-komissio tekee säädösehdotuksia, joista EU:n ministerineuvosto ja Euroopan parlamentti päättävät. EU-jäsenmaiden hallitukset nimittävät virallisesti omat komissaariehdokkaansa sen jälkeen kun jäsenmaat ja Euroopan parlamentti ovat valinneet komissiolle puheenjohtajan. Seuraavan komission toimikausi kattaa vuodet 2024-2029. Komissio koostuu 27 komissaarista, joita on yksi jokaisesta jäsenmaasta.

Ukraina ja Suomen talous

Orpo ilmaisi myös huolensa Ukrainasta.

"Tuki Ukrainalle on ollut riittämätöntä", Orpo sanoi.
"Sinisilmäisyys Venäjän edessä on vaihtumassa suomalaiseen realismiin. Teemme väsymättä töitä sen puolesta, että Eurooppa vahvistaa kokonaisturvallisuuttaan ja että se saisi vauhtia puolustusteollisuuteensa."

Puheessaan Orpo linjasi myös, että kokoomus on sitoutunut uudistuksiin, korostaa sivistystä ja koulutusta sekä tekee taloudenpitoa kestäväksi. Orpo haluaa talouteen vauhtia. Hänen mukaansa Suomi voi nousta digitalisaation ja tekoälyn kärkeen, houkutella investointeja ja ratkaista ilmastonmuutoksen haasteita.

"Me tarvitsemme kansainvälisiä osaajia tekemään työtä, yrittämään ja rakentamaan elämäänsä Suomeen.  Siksi käynnistän nyt hallituksen sisällä työn, jonka tavoitteena on ennakkoluulottomasti hakea uusia keinoja Suomen vetovoiman kasvattamiseksi sekä investointien vauhdittamiseksi. Tähän työhön kytken johtamani talousneuvoston."

"Tämän kasvun kiihdytyspaketti tarvitaan hallituksen puoliväliriiheen. Enkä nyt puhu lisäsäästöistä, vaan kasvua kiihdyttävistä lisäelementeistä. Esimerkki tällaisesta on kevään kehysriihessä tehty päätös veroporkkanasta, joka toimii paremmin kuin aikaisemmat, suoriin tukiin perustuneet rahoitusmallit", Orpo sanoi.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallinen kokoomus

Orpo ja Von der Leyen kampanjoivat Helsingissä Euroopan kehittämisen puolesta4.6.2024 16:28:28 EEST | Tiedote

Euroopan kansanpuolueen EPP:n Ursula von der Leyen ja kokoomuksen puheenjohtaja ja pääministeri Petteri Orpo haluavat, että EU:n kehittäminen jatkuu ja Eurooppa vahvistuu. ”Me saimme pandemian ja energiakriisin hallintaan. Kiitos, Petteri, kaikesta saamastani tuesta. Me saimme Venäjän kiristyksen hallintaan”, von der Leyen sanoi puhuessaan kokoomuksen kampanjatapahtumassa Helsingin Narinkkatorilla. ”Me olemme Ukrainan puolella, ja tiedämme, että Putinin sota on meille eksistentiaalinen uhka." Von der Leyen on EPP:n niin sanottu "kärkiehdokas", millä tarkoitetaan eurooppalaisen puolueen ehdokasta seuraavan Euroopan komission puheenjohtajaksi. "Seuraavat viisi vuotta ovat hyvin haasteellisia. Meidän täytyy pysyä sitoututuneina Ukrainan tukemiseen ja jatkaa yhteisen Euroopan unionin kehittämistä. Tahdomme tehdä EU:sta entistä kilpailukykyisemmän. Haluamme kehittää yhteismarkkinoita ja haluamme työskennellä EU:n yhteisen maahanmuuttopolitiikan eteen. Haluamme vahvistaa EU:n valmiutta ja ko

Puolustusministeri Häkkänen esitteli EPP:n von der Leyenille Suomen kokonaisturvallisuusmallia4.6.2024 13:28:06 EEST | Tiedote

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, puolustusministeri Antti Häkkänen esitteli tiistaina Euroopan kansanpuolueen kärkiehdokkaalle Ursula von der Leyenille Suomen kokonaisturvallisuusmallia Merihaan väestösuojavierailun yhteydessä. Von der Leyenin vierailu Helsingissä on osa EPP:n eurovaalikampanjaa. ”Suomalaisen kokonaisturvallisuusmallin vieminen EU-tasolle on yksi kokoomuksen kärkitavoitteista eurovaaleissa. Tavoitteenamme on, että kokonaisturvallisuuden vahvistamiseksi määriteltäisiin konkreettisia EU-tason tavoitteita sekä unionille että jäsenmaille. Siksi on tärkeää, että sain esitellä von der Leyenille suomalaista kokonaisturvallisuusajattelua”, Häkkänen sanoo. Häkkäsen mukaan turvallisuusnäkökulmasta Suomeen liittyy paljon erityispiirteitä. ”Suomen tulee varautua kaikkiin mahdollisiin uhkiin niin kansallisella kuin EU-tasolla. Suomen malli voi toimia esimerkkinä EU-tasolla tuoden lisäarvoa niin Suomelle kuin laajemminkin koko Unionille”, Häkkänen jatkaa. Esillä myös EU:n puolustuspol

Kokoomuksen puoluekokoukseen 212 aloitetta - naisten oikeudet vahvasti esillä31.5.2024 08:12:00 EEST | Tiedote

Kokoomuksen paikallisyhdistykset, piirijärjestöt ja jäsenliitot ovat tehneet Tampereella 14.-16.6.2024 pidettävään puoluekokoukseen yhteensä 212 aloitetta. Puoluehallitus on antanut kaikkiin aloitteisiin vastauksensa ja tehnyt päätösesityksen. Lopullisesti kunkin aloitteen kohtalon ratkaisee puoluekokous. Puoluekokous voi päättää joko puoluehallituksen esityksen mukaisesti tai siitä poiketen.

Kokoomus teki kolme nimitystä puoluetoimistolle29.5.2024 13:52:09 EEST | Tiedote

Kokoomus on tehnyt kolme uutta rekrytointia puoluetoimistolle Helsinkiin. Kokoomus on nimittänyt ohjelmapäälliköksi Jeremias Nurmelan. Nurmela siirtyy puoluetoimistolle Helsingin apulaispormestarin poliittisen erityisavustajan tehtävistä. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Helsingin Kokoomuksen poliittisena suunnittelijana sekä kokoomuksen opiskelijaliitto Tuhatkunnan puheenjohtajana. Nurmela on oikeustieteen maisteriopiskelija. ”Olen hurjan innoissani uudesta tehtävästä, joka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden edistää kokoomuksen arvoja ja tavoitteita. Kokoomuksen ohjelmatyö on koko puolueyhteisön kanssa yhdessä tehtävää visiointia siitä, miltä tulevaisuuden Suomi näyttää", Nurmela sanoo. Puolueen uudeksi visualistiksi on nimitetty Henri Korpi. Korpi on koulutukseltaan kulttuurituottaja. Hän on toiminut monipuolisissa viestintätehtävissä muun muassa Suomen 4H-liitossa ja ollut aktiivinen Suomen Nuorkauppakamarin toiminnassa. Korpi on myös toiminut yrittäjänä, opettanut valokuvaust

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye