Keski-Suomen ELY-keskus

Vaajakosken sillan liikuntasaumat korjataan ennen juhannusruuhkia

Jaa

Viikonlopun aikana liikennettä haittaavaksi kohoumaksi noussut sillan liikuntasauman bitumi poistetaan ja tietä korjataan asfalttimassalla. Työt tehdään mahdollisimman pikaisella aikataululla, joten vilkas juhannusliikenne ei tästä syystä tule häiriintymään.

Bitumikohoumat on värjätty punaisella. Kuva: Keski-Suomen ELY-keskus
Bitumikohoumat on värjätty punaisella. Kuva: Keski-Suomen ELY-keskus

Vilkas liikenne ja kohonnut lämpötila aiheuttivat ongelmia Vaajakosken sillan liikuntasaumoilla valtatiellä 4 viime viikonloppuna. Bitumikohoumat aiheuttivat mittavia liikenneruuhkia viikonlopun paluuliikenteelle jo normaalistikin hyvin vilkasliikenteisellä osuudella.

Keski-Suomen ELY-keskus on jo käynnistänyt korjaustoimenpiteet.

– Korjaamme liikuntasaumat niin nopeasti kuin pystymme. Jokainen ymmärtää, että juhannusliikenteelle tällainen hidaste olisi melkoinen haaste, yksikön päällikkö Janne Jaatinen Keski-Suomen ELY-keskuksesta kertoo.

Korjaustoimenpiteet saadaan suoritettua loppuun viimeistään keskiviikon ja torstain välisen yön aikana. Työmaalla käytetään työntekijöiden turvallisuutta ja tiellä liikkuvien havaitsemiskykyä lisäävää törmäyssuoja-ajoneuvoa. Alun perin korjaustoimenpiteet arvioitiin saatavan valmiiksi jo aikaisemmin, mutta bitumimassan poistaminen aiheuttaa oman vaikeutensa.

– Kumibitumi on lämpöisellä säällä kuin purukumia, sitä on paljon helpompaa ja tehokkaampaa poistaa viileässä kelissä yöaikaan, jolloin myös liikennehaitta on vähäisempi. Siksi nämä korjaukset nyt kestävät vähän alkuperäistä oletettua aikataulua kauemmin, Jaatinen pahoittelee.

Liikuntasauma on sillan rakenteellinen osa, joka sallii siltakannen lämpölaajenemisen. Sillan liikuntasaumat ovat kuluvia osia, joita joudutaan korjaamaan säännöllisin väliajoin.

– Vaajakosken kohta tulee joka tapauksessa olemaan ruuhkainen juhannuksen meno- ja paluuliikenteen osalta, joten vaihtoehtoisia reittejä kannattaa suunnitella, Jaatinen muistuttaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye